ΔΗΓΜΑΤΑ 18/5/2019

ΔΗΓΜΑΤΑ 18/5/2019

Μη την πατήσετε με τα πάρτι των υποψηφίων αυτές τις μέρες, όπως την πάτησαν όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα υποψηφίου, πριν από κανά δυο μέρες, και έτρεξαν να πιουν ποτό μαζί του, στο μπαρ που τους καλούσε, εκτός ρυθμών της έντασης της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου.

Κυκλοφόρησαν αν δεν κάνω λάθος, μερικές καρτούλες που δόθηκαν σε κοντινά πρόσωπα, ώστε να πιουν ένα ποτό κερασμένο αλλά όσοι είδαν την πρόσκληση στο facebook, την πάτησαν σαν αγράμματοι, γιατί πήγαν να πιουν ποτάρες μπέχω και απογοητεύτηκαν όταν τους ζητήθηκε να πληρώσουν.

Μερικοί έλεγαν στα γκαρσόνια «φέρε μου ένα Chivas αλλά δεν πληρώνω…» κι ακόμα περιμένουν να σερβιριστούν…

Είπαμε, εναλλακτικές προεκλογικές μέθοδοι προσέλκυσης ψηφοφόρων… αλλά αν δεν έχεις σκοπό να ξοδευτείς, φίλε υποψήφιε, μην το τολμήσεις να το παίξεις εναλλακτικός, γιατί θα εκτεθείς, όταν σου ζητηθεί ο λογαριασμός…

 

«Ρατσιστικές» διακρίσεις

Άσε που τα προεκλογικά «γκαλά» σε νυχτερινά μαγαζιά, βάζουν και μεγαλεπήβολους στόχους για συγκεντρώσεις με μικρό μέσο όρο ηλικίας…

Έτσι λοιπόν, στο περί ου ο λόγος γεγονός, ειπώθηκε διακριτικά στους υποψηφίους της παράταξης πως καλό θα είναι, όσοι είναι πατημένα – άντα να μην πάνε.

Έως και παρεξηγήσιμοι οι εν λόγω, ρατσιστικοί διαχωρισμοί, οφείλω να επισημάνω.

 

Ντεκόρ για υποψήφιους

Το εργοστάσιο επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι, έχει μετατραπεί σε αξεσουάρ προεκλογικής προβολής συγκεκριμένων υποψηφίων.

Είναι γνωστό παράλληλα, πως το εργοστάσιο με τις θέσεις εργασίας που προσέφερε, αποτέλεσε και λύση τακτοποίησης «ημέτερων» ψηφοφόρων, όπως έγινε παλιότερα με τα διόδια, ας πούμε, όπου όπως παλιότερα επί Σαμαρά, στο Μουσείο της Ακρόπολης, «τύχαινε» να είναι όλοι οι εργαζόμενοι με καταγωγή από την Καλαμάτα… έτσι και οι περισσότεροι άνθρωποι που προσλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια, στους σταθμούς διοδίων εντός της Ηπείρου, «τυχαίνει» να έχουν κάποια σχέση με το Μέτσοβο…

Έτερον εκάτερον, στην Ελλάδα είμαστε, αυτά γίνονταν και θα γίνονται πάντα, γιατί δε βολεύει μόνο τους πολιτικούς αλλά και τους πολίτες – «πελάτες» τους…

Αλλά, να αποτελεί ένα έργο, το εργοστάσιο επεξεργασίας ΑΣΑ εν προκειμένω, ντεκόρ για υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους συγκεκριμένων παρατάξεων, δεν είναι και πολύ συνηθισμένο. Βάζουν το κράνος λοιπόν και τραβάνε σέλφι.

 

Ταξιθέτης εκλογών…

Υπάρχει ταξιθεσία στις προεκλογικές συγκεντρώσεις;

Κι όμως, το είδαμε κι αυτό: στελέχη της ΝΔ τα έπαιρναν από το χέρι, στην προεκλογική εκδήλωση της υποψήφιας Δημάρχου, και τους έλεγαν «ελάτε να κάτσετε στην πρώτη σειρά». Ο στόχος προφανής: να εκπέμψει το μήνυμα η συγκέντρωση πως η… «όλη ΝΔ» βρίσκεται στο πλευρό της υποψήφιας Δημάρχου και επίσης, πως οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι της άλλης παράταξης, άλλαξαν στρατόπεδο. 

Μου έλεγε προχθές, φίλος: «πρόσεξε ποιοι θα βρίσκονται στην πρώτη σειρά της συγκέντρωσης της Τ. Καλογιάννη». Και είδα τις φωτογραφίες και τα πλάνα, και αναγνώρισα στην πρώτη σειρά, εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», στελέχη που παροπλίζονται πολιτικά, με δική τους απόφαση και δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με καμία από τις δύο παρατάξεις της Κεντροδεξιάς, στο Δήμο Ιωαννιτών. Αν η μη υποψηφιότητά τους με την παράταξη του Νίκου Γκόντα, και μόνο, χαροποιεί το επιτελείο της Τ. Καλογιάννη, πάω πάσο…

 

Θα μιλήσουν μετά…

Πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τον τελευταίο καιρό, σε αυτή την εμφύλια σύρραξη της τοπικής Κεντροδεξιάς για το Δήμο Ιωαννιτών, κρατάνε προς το παρόν το στόμα τους κλειστό για όσα έζησαν και υπόσχονται να μιλήσουν με ονόματα και… διευθύνσεις, μετά το τέλος των εκλογών. 

Για εκείνους τους ανεγκέφαλους, δήθεν πρωτοκλασάτους της Αθήνας και δη της Πειραιώς, που τα έκαναν εν ολίγοις… σκ@τ@ και εξακολουθούν να προκαλούν με τις παρεμβάσεις τους, όσους δεν κλείστηκαν στο κομματικό «μαντρί».

Και μιας και μιλώ για «ελαφρόμυαλους»… πόσα δράμια εγκέφαλο πρέπει να έχει ένας γραμματέας κόμματος για να μιλήσει για ενδεχόμενο νοθείας στις επερχόμενες εκλογές; Είναι σα να μιλά για ενδεχόμενο πραξικόπημα σε μια δημοκρατική χώρα.

Όχι ότι δεν περνάνε από το μυαλό των «συντρόφων» τέτοιες ιδέες αλλά ευτυχώς για μας και δυστυχώς για εκείνους, δεν είμαστε Βενεζουέλα…

 

Και μια καλή…

Έχω και μια καλή κουβέντα όμως, για την Τατιάνα Καλογιάννη, μιας και αναφέρθηκα τις προάλλες, στην επίσκεψη του Λάζαρου Νάτση, στο κτίρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου. Ο της «Ανατροπής» Λάζαρος δεν επισκέφτηκε συνειδητά τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μ. Ράπτη, επειδή δουλεύει για την ομάδα του Μ. Ελισάφ.

Τη μικροπρέπεια… δεν επανέλαβε ευτυχώς η υποψήφια δήμαρχος που δεν ξεχώρισε «δικούς μας και άλλους» και συνάντησε την τριανδρία των «αφεντικών» στην τοπική εκπαίδευση – Καμπουράκη, Τζίμα και Ράπτη.

 

Αινιγματική δήλωση

Η χθεσινή δήλωση του απερχόμενου Δημάρχου Θωμά Μπέγκα για τις λακκούβες, ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τι επιδιώκει να πετύχει.

Ο ίδιος Δήμαρχος, πριν από ένα εξάμηνο, στο άνοιγμα της προεκλογικής περιόδου για την παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», δήλωνε περήφανος για τα 40 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων που έγιναν επί ημερών της παρούσας δημοτικής αρχής. 

Αν δε μπορεί λόγω καιρού, η δημοτική αρχή να καταφέρει να κάνει μερικά ακόμα χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων, μέσα στις εκλογικές ημέρες, είναι δα τόσο κακό που πρέπει να κάνει δήλωση ο Δήμαρχος για να αναλάβει την «πλήρη πολιτική ευθύνη» για την αναβολή έναρξης της εργολαβίας, για μερικές μέρες;

Ανέλαβε αλήθεια ο Δήμαρχος, την «πλήρη πολιτική ευθύνη» για άλλα λάθη και παραλείψεις της απερχόμενης διοίκησης, ώστε να είναι τόσο ευαίσθητη με ένα έργο που θα καθυστερήσει, όπως διατείνεται ο Δήμαρχος, για μερικές ημέρες; Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη μηδενική απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ; Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη μήπως, για την απώλεια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021;

 

Είναι πραγματικά

Υποψήφιοι με αστείρευτη έμπνευση για τη διεξαγωγή του προεκλογικού τους αγώνα…

Παραδείγματα υποψηφίων με καινοτόμα σχέδια: πραγματικό περιστατικό υποψήφιου δημοτικού συμβούλου που μοίραζε κάρτες του σε κηδεία.

Και άλλος υποψήφιος που ενεπλάκη σε τροχαίο, καραμπόλα και όσο περίμεναν οι οδηγοί με τα σπασμένα αυτοκίνητα, την Αστυνομία και τους ασφαλιστικούς τους συμβούλους, αυτός άρχισε να μοιράζει κάρτες…

Τη μασέλα φοράει ο Παναγιώτης Μπούρχας

 

 

Show Buttons
Hide Buttons