ΔΗΓΜΑΤΑ 2/6/2018

ΔΗΓΜΑΤΑ 2/6/2018

Ο… ολιστικός Ξανθός…

Το παλικάρι τον Ξανθό, τον Ανδρέα, όχι τον «δεξιό» πρώην Υφυπουργό και πρώην κόουτς… τον έχω γενικά σε μια εκτίμηση, αφενός γιατί κατανοώ τι έχει απέναντί του ο άνθρωπος κάθε μέρα στο Υπουργείο… (εννοώ τον σ. Πολλάκη…) και αφετέρου γιατί είναι γενικά πολιτικός ήπιων τόνων.

Και παρ’ ότι η επίσκεψή του στα Γιάννενα είχε περιβληθεί από το τοπικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ με μια σχετικά πανηγυρτζίδικη διάθεση του στυλ «τι έργο κάνουμε στην υγεία οι άτιμοι! Θα σαρώσουμε στις εκλογές!», ο ίδιος κράτησε χαμηλούς τόνους στα διάφορα εγκαίνια και τις παρουσίες που είχε την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αν απέφευγε να χρησιμοποιήσει στις δηλώσεις και ομιλίες του, καμιά εικοσαριά φορές και τον όρο «ολιστικός-η-ο», θα ήταν καλύτερα… Αλλά φαίνεται κόλλησε «ολιστικότητα» από τις ολιστικές π@π@ριές του Euclid… Ας όψεται…

 

Τα σχέδια του Τάκη…

Στην ουσία της επίσκεψης τώρα, εγκαίνια είχαμε μόνο στις Τοπικές Ομάδες Υγείας των Ιωαννίνων (ΤΟΜΥ) και στα ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Στο Πολυδύναμο του «Χατζηκώστα», αναλύθηκε το σχέδιο λειτουργίας του που είναι ακόμα υπό προετοιμασία.

Για τις ΤΟΜΥ, έχουμε και λέμε: τέσσερις ΤΟΜΥ συστεγάζονται ανά ζεύγη σε δύο κτίρια. Το ένα, στην Ανατολή, ακόμα είναι υπό διαμόρφωση και η μεταστέγαση της 4ης ΤΟΜΥ, του λεγόμενου στα χαρτιά ΤΟΜΥ Κουραμπά, δεν αποκλείεται να αργήσει πάαααρα πολύ. Η 2η ΤΟΜΥ δεν έχει επίσης πάει ακόμα στο πρώην ΚΕΠ του Δήμου Ιωαννιτών.

Με δυο λόγια, ο σχεδιασμός της 6ης ΥΠΕ παραμένει ακόμη στα χαρτιά και ο Υπουργός Υγείας απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί σε χρονοδιαγράμματα. Για πολλοστή φορά θα υπενθυμίσω απλώς, πως σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, οι πέντε από τις έξι Ομάδες έπρεπε να λειτουργούν από αρχές Απρίλη… Δύο μήνες μετά, κανείς δε μιλά για χρονοδιάγραμμα. Γιατί άραγε;

Δεν το λες και επιτυχία αυτό, Τάκη μου…

(Παρεμπιπτόντως, μου άρεσε πολύ η τοποθέτηση – χαιρετισμός του Θωμά του Μπέγκα, στα εγκαίνια της 1ης ΤΟΜΥ, στην οδό Φιλικής Εταιρείας, το πρωί της Πέμπτης, όταν είπε πόσο πολύ η δημοτική του αρχή αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του ΠΕΔΥ (εννοούσε τις ΤΟΜΥ και τον διόρθωσε ο Υπουργός, προκαλώντας μια στιγμή αμηχανίας στο Δήμαρχο…) και πόσο βοηθάει την εθνοσωτήριο, σε όλες τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες – βλέπε ΤΟΜΥ και γραφείο υποστήριξης δανειοληπτών. Όποιος κακοπροαίρετος μιλήσει για «γλείψιμο» στην κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον εμπαθής, αφού είναι γνωστό πως ο Δήμαρχος είναι ΚΙΝΑΛ).

 

Τα μέσα παραγωγής…

Προς το παρόν, η 6η ΥΠΕ, η τοπική διεύθυνση του αρμόδιου Κέντρου Υγείας και οι παρατρεχάμενοι, κολαούζοι του ΣΥΡΙΖΑ που το παίζουν καμπόσοι… προτρέπουν τους εργαζόμενους των ΤΟΜΥ να κάνουν τις καθαρίστριες, να αγοράζουν απορρυπαντικά και αναλώσιμα με λεφτά από την τσέπη τους, να πληρώνουν τη βενζίνη ώστε να μετακινούνται με τα αυτοκίνητά τους, όταν είναι ανάγκη για να εξετάσουν τους ασφαλισμένους… και άλλα.

Γιατί βρε αδερφέ, τι κομμουνιστικό κράτος θα ήμασταν, αν τα «μέσα παραγωγής» δε βρίσκονταν στα χέρια των εργαζομένων; Βρήκες δουλειά, καλά αμειβόμενη σε σχέση με τα δεδομένα του ιδιωτικού τομέα και δεν θα βάλλεις από την τσέπη σου, μια χλωρίνη, μια σφουγγαρίστρα… και έναν εκτυπωτή, άμα χρειαστεί;

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά, τα όχι ανήκουστα βέβαια, για το σημερινό δημόσιο τομέα, οι στελεχάρες του ΣΥΡΙΖΑ διαλαλούν στους εργαζόμενους πως πρέπει να θεωρούν εαυτούς σχεδόν μόνιμους… Τους προειδοποιούν επίσης, με τρόπο, πως αν έρθει ο Κυριάκος, όλα μπορούν να αλλάξουν – το πιάσατε το υπονοούμενο φαντάζομαι… – οπότε καλό θα ήταν να προσέξουν τι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές…

Αυτά εν έτει 2018, με κυβέρνηση «άλλου ήθους»… Αριστέρας και για εργαζόμενους που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ. Το τονίζω… ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.

 

Τι έμαθα από την επίσκεψη του Λευτέρη

Αν και πέρασε η επίσκεψη Αυγενάκη, η αργία της Δευτέρας και η απεργία της Τετάρτης, δε μου επέτρεψαν να σχολιάσω καθόλου, την ολιγόωρη παρουσία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Αφήστε που πλέον, όταν λέω ή γράφω το όνομα αυτό, θα πρέπει να είμαι και τριπλά προσεκτικός, γιατί δεν τους το ’χω και σε τίποτα να μου αστράψουν καμιά αγωγάρα, για ψύλλου πήδημα.

Από την επίσκεψη αυτή του γραμματέα στα Γιάννενα, διδάχτηκα ορισμένα πράγματα, οφείλω να ομολογήσω:

  1. Δηλώνω πίστη στον γραμματέα της ΝΔ, είναι πρόσωπο ιερό και δεν επιτρέπεται να το προσβάλλουμε
  2. Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενά του. Όταν λέει ότι ο Περιφερειάρχης μας είναι ο καλύτερος, δεν έχω λόγο εγώ ο τιποτένιος, να του πηγαίνω κόντρα
  3. Ουαί και αλίμονο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δεν «παίζουν» τη γραμμή του κόμματος. Είναι υποψήφια για εκκαθάριση…
  4. Όταν επίσης, ο Αυγενάκης δε λέει «Γκόντας», εγώ πρέπει να καταλαβαίνω πως εννοεί Κολόκας ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων…
  5. Στην επόμενη επίσκεψή του, ο Αυγενάκης με τον ίδιο δημοκρατικό τρόπο, πρόκειται να χρίσει και τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ.

Δε θέλω ου…

(Οποιαδήποτε ομοιότητα της ΝΔ με το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι προφανώς συμπτωματική…)

 

Το Βατερλό και τα φόρτε!

Στο Δήμο Ιωαννιτών, υποθέτω, δεν είναι και πολύ χαρούμενοι με την όλη διαχείριση του προβλήματος που προέκυψε το πρωί της Τετάρτης, στο δίκτυο της ΔΕΥΑΙ και το οποίο κατέληξε να ακούν το νερό στις βρύσες τους εκατοντάδες Γιαννιώτες… δυο 24ωρα μετά…

Από το αρχικό «δε μιλάμε»… και την ακύρωση μιας προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου για άλλο θέμα της ΔΕΥΑΙ, ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης βγήκε από το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά σε όλα τα τοπικά ραδιόφωνα και τα κανάλια αλλά ως τότε, η ζημιά είχε γίνει και τα Γιάννενα παρομοιάζονταν με τη Θεσσαλονίκη που προ εβδομάδων έμεινε για μέρες χωρίς νερό.Ο Δήμαρχος στο fb έδινε τη δική του «μάχη» με τους αγριεμένους συμπολίτες μας, αλλά το ξαναλέω, τα social media θέλουν ειδικό χειρισμό και πολύ προσοχή, Δήμαρχε!

Το μάλε βράσε που έγινε αυτό το διήμερο, Τετάρτης και Πέμπτης, μου θύμισε το χειμώνα του 2017, όταν η δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα υπέστη ένα άλλο μεγάλο επικοινωνιακό Βατερλό, με την κακοκαιρία εκείνου του Γενάρη.

Το crisis management που λέμε και στην Ερμιόνη δεν είναι από τα φόρτε ετούτης της δημοτικής αρχής.

Θα μου πείτε μετά, και ποιο είναι το φόρτε της δημοτικής αρχής;

Ε, ας πούμε, η δημοτική αρχή δίνει αριστοτεχνικά την αιγίδα της σε διοργανώσεις, αγώνες δρόμου, πολιτιστικές εκδηλώσεις και τέτοια. Δεν είναι λίγο κι αυτό!

(Τα «Δήγματα» δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο του Σαββάτου, 2/6/2018)

Show Buttons
Hide Buttons