ΔΗΓΜΑΤΑ 20/4/2021

ΔΗΓΜΑΤΑ 20/4/2021

Αρκούντως μαχητικό βρίσκω το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου αναφορικά με το έργο Ιωάννινα-Κακαβιά.

Η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για το συγκεκριμένο «ναυάγιο» που περιέγραψα αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα, δείχνει καλά αντανακλαστικά για τη διοίκηση του Τεχνικού μας Επιμελητηρίου, και χαίρομαι γι’ αυτό.

Προσέξτε μόνο μια ουσιαστική διαφορούλα… Συνδιοίκηση στο ΤΕΕ ασκούν από τον προπερασμένο Φλεβάρη, οι παρατάξεις που πρόσκεινται στην ευρεία Κεντροαριστερά… του φίλου προέδρου – καταυλακιώτη και γι’ αυτό συμπαθή – Γιάννη Λυκοτραφίτη και στην κυβερνώσα «δεξιά», της παράταξης του Γιάννη Τσίγκρου. 

Επειδή στο παρελθόν, και κατά βάση στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του ΤΕΕ, ασχολιόμουν πολύ συχνά με τα επιμελητηριακά, λόγω του ότι διέκρινα μια νωθρότητα, μια απάθεια, μια αδιαφορία (;) για ό,τι συνέβαινε σε βάρος της Ηπείρου, εξαιτίας των ευθυνών των πρώην κυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μου έκανε εντύπωση η ταχύτητα με την οποία η νυν διοίκηση συζήτησε και αποφάσισε, εκφράζοντας την ανησυχία της για την πορεία του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά. 

 

Καμία γκρίνια

Μαθαίνω δε πως στη συγκεκριμένη Διοικούσα Επιτροπή ουδεμία ενστασούλα δεν εκφράστηκε – που θα μπορούσε και θα το θεωρούσα απόλυτα θεμιτό – από τους Νεοδημοκράτες της διοίκησης του ΤΕΕ, για την επίθεση ουσιαστικά, στην κυβέρνηση και την καταγγελία της αθέτησης των υπεσχημένων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συν αυτώ – Υπουργούς, Περιφερειάρχες κτλ. – σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου. Αντίθετα η ανακοίνωση – απόφαση της Διοικούσας βγήκε και λέει τα αυτονόητα.

Η διαφορά όμως, είναι ότι στο παρελθόν, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και διοίκηση στο ΤΕΕ με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της παράταξης του Γιώργου Παππά, τέτοιες ανακοινώσεις… «αντικυβερνητικές», ουδέποτε βγήκαν.

Μα λέει κάποιος, και η προηγούμενη ανακοίνωση του ΤΕΕ για το θέμα, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν, για το συγκεκριμένο θέμα. Ναι αλλά δεν είναι τυχαίο πως η προηγούμενη ανακοίνωση για την Ιόνια εκδόθηκε από το ΤΕΕ τον Ιανουάριο του 2020, ένα περίπου μήνα, πριν την αλλαγή της διοίκησης, με κυβέρνηση ΝΔ ξανά.

Όλα αυτά τα λέω και τα καταλαβαίνουν αυτοί που γνωρίζουν από συνδικαλισμό, για να τονίσω τη διαφορά κουλτούρας και αγωνιστικής συμπεριφοράς ανάμεσα σε συνδικαλιστές των διαφόρων κομμάτων, όταν η «μαμά» κομματική παράταξη ασκεί τη διακυβέρνηση στον τόπο. 

Το ίδιο συμβαίνει και στα νοσοκομεία, ανάμεσα στα άλλα. Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι καλύτεροι υπερασπιστές της κυβερνητικής πολιτικής όσο το κόμμα είχε την εξουσία. Τώρα βγήκαν στο αντάρτικο…

 

Το έργο Σπίρτζη

«Ναυάγιο» με τον Ε65 επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν το έργο ουδένα απασχόλησε σοβαρά και ουδεμία φορά ετέθη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου, για να συζητηθεί η χάραξη του βόρειου τμήματος, όπως έπρεπε να μας ενδιαφέρει, για να μην έχουμε την κατάληξη που έχουμε τώρα, της συνάντησης του δρόμου με την Εγνατία, βορειότερα από όσο θα μπορούσε να γίνει για τα Γιάννενα. 

Καμία γκρίνια ουσιαστική από το ΤΕΕ για την αδιαφορία του πρώην Υπουργού Σπίρτζη, για τα έργα υποδομών της περιοχής.

Ο Σπίρτζης με το μόνο έργο που ασχολήθηκε ως Υπουργός, ήταν το Πάτρα – Πύργος, στο οποίο ακύρωσε αναθέσεις και διαγωνισμούς, για να το σπάσει σε κομμάτια και να το πάρει ο τότε εκλεκτός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Καλογρίτσας.

Αυτός που σήμερα τους καταγγέλλει ότι τον έβαλαν «μπροστινό» για να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ-channel και οι -Ζαίοι τώρα κάνουν πως δεν τον γνωρίζουν…

Για να είμαι ακριβοδίκαιος βέβαια, οφείλω να επισημάνω ξανά, την κοροϊδία που μας επεφύλαξε η νυν κυβέρνηση για τον άξονα Γιάννενα – Κακαβιά και τη μηδενική απόδοση έργου για την περιοχή μας, από το σημερινό Υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή, της γνωστής οικογενείας… Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, ο Καραμανλής κινδυνεύει να έχει απολογισμό ακόμα χειρότερο από εκείνον του Σπίρτζη, για την περιοχή μας.

 

Ξεκίνησε με φόρα η ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα ηγεσία της τοπικής κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει με φόρα, και πολύ αντιπολιτευτική διάθεση, συντονιζόμενη πλήρως με τη γραμμή των κεντρικών, από όσο μπορώ να αντιληφθώ.

Τακτικές ανακοινώσεις και συνεντεύξεις τύπου για τα θέματα που αναδεικνύει ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ, «χτύπημα» ακόμα και σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – το θέμα για το νερό στο Λεκανοπέδιο ωστόσο, το ξαναγράφω για τρίτη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε «γαργάρα», μάλλον για να προστατεύσει τον «δικό» του, συντονιστή της Αποκεντρωμένης. 

Η μόνη διαφωνία που έχω και κάθε φορά που θα βλέπω τις υπερβολές θα τις επισημαίνω, είναι η υιοθέτηση ψευδών ισχυρισμών ή fake news τα οποία αναπαράγει – και είναι εντελώς τραγικό αυτό… – η Κουμουνδούρου, νομίζοντας ότι κάνει αντιπολίτευση. Ο δήθεν διαγωνισμός υπέρ της SIEMENS για τα self test, μεταξύ αυτών και όχι μόνο.

Ακόμα και «πολεμικές» ανακοινώσεις που μιλούν για διάλυση των λαϊκών αγορών ή για δουλειά από χάραμα σε χάραμα για τους Έλληνες εργαζόμενους, εξαιτίας δήθεν νόμων που προτίθεται να ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, είμαι διατεθειμένος να δεχτώ και να δημοσιεύσω, στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής «τσιρίδας» που συνηθίζουν τα δευτερο-τριτα κόμματα στην Ελλάδα να αρθρώνουν. 

Αυτά που δεν αναπαράξω επ’ ουδενί είναι καθαρά ψέματα, όπως όταν διαψεύδει η Υπουργός Πολιτισμού ότι η πλάκα που θα στηθεί στην Ακρόπολη έχει σκαλισμένο το όνομά της και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει ανακοίνωση υποστηρίζοντας το αντίθετο. 

 

Πότε ήταν κοντά;

Mega εμβολιαστικό κέντρο για τα Γιάννενα βρίσκεται στα σκαριά, έγραψε το epiruspost.gr.

Και γιατί δεν μετακομίζουμε το mega εμβολιαστικό κέντρο που στήθηκε στο Ελληνικό, στο γήπεδο της ξιφασκίας… αυτό ντε που είχε καπαρώσει ο Περιφερειάρχης μας, μετά τις υποσχετικές του Αδώνιδα, μιας και υποτίθεται πως προορίζεται να έλθει στα Γιάννενα κάποια στιγμή;

Να το έχουμε εμβολιαστικό κέντρο τώρα που χρειάζεται και μετά τους εμβολιασμούς, να βγάλουμε τα κρεβάτια, να βάλουμε τις μπασκέτες και τις κερκίδες και έτοιμο… (με τέτοια… ελαφρότητα μιλά ο Περιφερειάρχης μας για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου που χειρίζεται με τόση αποτελεσματικότητα…). 

Στην ιστορία που τον στοιχειώνει παρεμπιπτόντως, όπως και πολλές άλλες ιστορίες τα τελευταία δύο χρόνια, αναφέρθηκε με μια σύντομη αναφορά ο Περιφερειάρχης στον απολογισμό του την περασμένη Παρασκευή – τα είπαμε αναλυτικά στα «Δήγματα» του Σαββάτου

Είπε συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης πως για το Κλειστό ξιφασκίας, απομακρύνεται ο χρόνος λήψης της απόφασης μεταφοράς του στα Γιάννενα από το Ελληνικό…

Γιατί πότε ακριβώς η απόφαση της μεταφοράς του Κλειστού στα Γιάννενα ήταν πολύ κοντά, για να απομακρυνθεί τώρα, ρε πατριώτες;

Τη μασέλα φοράει και θα δαγκώνει και φέτος, ο Παναγιώτης Μπούρχας

Γράψε μας παρατηρήσεις, σχόλια επί των σχολίων μας και ιδέες στο p.bourchas@gmail.com

Show Buttons
Hide Buttons