ΔΗΓΜΑΤΑ 23/5/2020

ΔΗΓΜΑΤΑ 23/5/2020

Ένας από τους τομείς στον οποίο ποτέ δεν αρνήθηκαν ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή έχει να παρουσιάσει ένα αξιομνημόνευτο έργο, είναι αυτός του τουρισμού και της αναβάθμισης των υποδομών της περιοχής που αφορούν το συγκεκριμένο τομέα.

Αυτό ενδεχομένως και να αναγνωρίζεται από τη νυν δημοτική αρχή που προχθές, έκανε συνομιλητή της τον πρώην αντιδήμαρχο τουρισμού, Νίκο Γκόλα. Έγινε η πρώτη συνεδρίαση της άρτι συσταθείσας επιτροπής ανασυγκρότησης του τουρισμού όπως ονομάστηκε και κλήθηκε μεταξύ άλλων, ο πρώην αντιδήμαρχος τουρισμού, κατά τις δύο προηγούμενες δημοτικές περιόδους. 

Έμμεσα αναγνωρίζεται ξαναλέω από τη νυν διοίκηση του Δήμου, ότι στο συγκεκριμένο τομέα έγινε μια αξιόλογη προσπάθεια και δεν έχει δείξει κόμπλεξ ο Ελισάφ, από την προεκλογική περίοδο ακόμα, να το παραδεχτεί αυτό. 

 

Ζητείται «γέφυρα»

Ο Ν. Γκόλας δεν έκρυψε ότι βλέπει με ενδιαφέρον την προοπτική μιας μελλοντικής υποψηφιότητας για το Δήμο Ιωαννιτών, από το χώρο της Κεντροαριστεράς. Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας για… υποψηφιότητα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στο Νομό Ιωαννίνων, ο Ν. Γκόλας μάλλον έχει εγκαταλείψει την κεντρική πολιτική σκηνή, γιατί ούτε την πιθανότητα να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ εξέτασε ποτέ, ούτε του πέρασε από το μυαλό να μετακομίσει στη ΝΔ, με την οποία το κοινωνικο-πολιτικό του προφίλ ταιριάζει αρκετά. Δεν είναι κωλοτούμπας… απλά.

Τον ενδιαφέρει να πρωταγωνιστήσει μελλοντικά, αλλά για πολλούς είναι αντιληπτό πως για να ξανακερδίσει η Κεντροαριστερά το Δήμο Ιωαννιτών, θα πρέπει να είναι ενωμένη. Η ευκαιρία του 2019, με τον πολυκατακερματισμό των δυνάμεων της Δεξιάς «πολυκατοικίας», πιθανά δεν θα επαναληφθεί και άρα, οι δύο σήμερα μεγαλύτερες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων πρέπει να επανενωθούν – από την ίδια «μήτρα» προέρχονται άλλωστε.  

Για να γίνει αυτό χρειάζεται ένας γεφυροποιός και σίγουρα δε μπορεί να είναι τέτοιος ούτε ο νυν ούτε ο πρώην Δήμαρχος. 

 

Τρικυμία…

Ο δεύτερος συνεχίζει να υπερβάλλει σε κριτική απέναντι στη δημοτική αρχή.

Πώς; Με έναν τρόπο που έχω κατακρίνει αμέτρητες φορές, ως ανερμάτιστο, εμπαθή και χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Έχουμε και λέμε: χαρακτηρίζει «αλλοπρόσαλλες και επικίνδυνες πολιτικές» τις αποφάσεις να δημιουργήσει η δημοτική αρχή μια υπο-επιτροπή ας πούμε… που θα διαχειριστεί τις επείγουσες καταστάσεις που προκύπτουν σήμερα για τον τουρισμό μας, σε συνάντηση με τη θεσμοθετημένη επιτροπή τουρισμού (δεν εξετάζω αν είναι σωστή ή όχι η απόφαση, γιατί κι εμένα μου δημιούργησε απορίες…).

Θεωρεί έμμεση αναγνώριση του έργου του τη συμμετοχή σε αυτή την επιτροπή του πρώην αντιδημάρχου του αλλά καταγγέλλει το ότι συμμετέχει αυτός ως φυσικό πρόσωπο και όχι ως πρώην αντιδήμαρχος (λες και ξεχωρίζουν αυτά τα δύο, φορώντας τη μια σακάκι μπεζ και την άλλη φράκο ασούμε…), γιατί σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να συμμετέχει και ο ίδιος, ή τουλάχιστον να κληθεί η παράταξη να συμμετέχει, λέει, ή τέλος πάντων, να διαβουλευτεί η δημοτική αρχή με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης… Τρικυμία εν κρανίω, θα το έλεγα με δυο λόγια. Και καλώς η δημοτική αρχή δεν απάντησε, εκτός αν περίμενε να συντονίσει τα «πυρά» της με την «Ενότητα Πολιτών» και καμιά ακόμα άλλη παράταξη της αντιπολίτευσης. 

 

Τελειότητες…

Οι αυτοαναφορικότητες… τις οποίες τόσο αγαπά ο πρώην Δήμαρχος, δεν αποδίδουν πολιτικά.

Αυτός τα έκανε τέλεια, γιατί αυτός ήταν τέλειος, γιατί το σχέδιο ήταν τέλειο και η εκτέλεση του σχεδίου ήταν τελειότερη αλλά τι έφταιξε και το αποτέλεσμα της κάλπης δεν ήταν και τόσο τέλειο, δεν το βρήκαμε ακόμα, ένα χρόνο μετά τις εκλογές…

Πιθανά η ίδια τακτική επιμένει, γιατί ενδεχομένως τα like στο facebook δε μειώθηκαν αλλά προσωπικά με κουράζει τόσο… 

 

Το παλεύει παραταξιακά

Παραταξιακές διαδικασίες ανέπτυξε τις τελευταίες μέρες η Τατιάνα Καλογιάννη για να μαζέψει τον κόσμο της και να τον ενημερώσει για τα τρέχοντα θέματα.

Οι συναντήσεις για τα μέλη της παράταξης «Ιωάννινα_2023» γίνονται σε σχετικά κλειστό κύκλο, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει ο κορωνοϊός.

Πάντως, το να προσπαθήσει να πείσει τα μέλη της παράταξης γιατί ψήφισε κόντρα στο έργο της αντικατάστασης του οδοφωτισμού με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας, θα είναι μια δύσκολη προσπάθεια μιας και δεν κατάφερε να πείσει ούτε όλους τους δημοτικούς της συμβούλους…

Από την άλλη, είναι σαφές πως η πρώην αντιπεριφερειάρχης το παλεύει και είναι από τις λίγες δημοτικές παρατάξεις που θέλουν να μείνουν ζεστές και να κρατήσουν και τον κόσμο τους ζεστό. Πράγμα που δεν ισχύει με άλλους.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» ας πούμε, θα περιμένει την επόμενη βασιλόπιτα για να θυμηθούν τα μέλη της ότι ανήκουν κάπου;

 

Πέντε

Και για να μην ξεχνιόμαστε, δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη δεν είδαμε ακόμα και πολύ αμφιβάλω ότι θα δούμε…

Δια περιφοράς θα ληφθούν οι αποφάσεις και στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος, την επόμενη Δευτέρα. 

Ο Δήμος που ήθελε να γίνει «εξυπνότερος» από τα Τρίκαλα, δυστυχώς ένα χρόνο μετά τις εκλογές, παραμένει «χαζός»…

Από μένα είναι «πέντε» στον τομέα αυτόν…

 

Ο θησαυρός

Πλην δυο αναθεωρήσεων προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος, το πιο ενδιαφέρον θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι το αίτημα για αναζήτηση κρυμμένου θησαυρού στο πάρκο των Λιθαριτσίων. Το αίτημα του συμπολίτη μας θα απορριφθεί, αν ψηφιστεί η εισήγηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και έτσι, θα χάσουμε την ευκαιρία να δούμε πως βρίσκεται ένας θησαυρός το 2020…

 

Διοικητής στο ΠΓΝΙ

Ξαναγράφω το όνομα Νίκος Κατσακιώρης…

Θυμηθείτε το γιατί είναι το όνομα του νέου διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που θα επισημοποιηθεί από μέρα σε μέρα.

 

Τα σχολεία

Μια ιστορία αφιερωμένη στους αγαπητούς γονείς:

Από τη λήξη της καραντίνας ως σήμερα, έχουμε αφήσει τα παιδιά μας ελεύθερα, σχεδόν αμολημένα, στη γειτονιά και στους δημόσιους χώρους που βρίσκονται κοντά στα σπίτια μας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με άλλη παιδιά.

Εμείς όμως, δεν θα αφήσουμε τα παιδιά να πάνε σχολείο όταν τη μεθεπόμενη Δευτέρα ανοίξουν τα σχολεία, για να μην κολλήσουν κορωνοϊό.

Θα πάρουμε ψευδείς βεβαιώσεις από μια δημόσια δομή υγείας, επικαλούμενοι την ύπαρξη ατόμου που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εντός του οικογενειακού μας περιβάλλοντος. 

Το παιδί ξέρει το ψέμα και εμείς του δίνουμε ένα καλό παράδειγμα στην αρχή της ζωής του, για το πως κοροϊδεύεις το κράτος…

Το Σεπτέμβριο κι ενώ τίποτα δεν θα έχει αλλάξει σε σχέση με τον covid-19 – ούτε εμβόλιο θα έχουμε, ούτε πιθανά φάρμακο – χωρίς πολλή σκέψη θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο.

Βγαίνει νόημα πουθενά στα παραπάνω; Ρωτάω γιατί αντιλαμβάνομαι πως την πρακτική αυτή θα ακολουθήσουν πάρα πολλοί γονείς παιδιών του δημοτικού, σε περίπου δέκα μέρες από σήμερα…

Τη μασέλα φοράει και θα «δαγκώνει» και φέτος… ο Παναγιώτης Μπούρχας

 

Από Δευτέρα 13/1/2020 «δαγκώνουμε» και ραδιοφωνικά, στον ΗΧΩfm 102,7

Καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή, 10-11 π.μ.

«Δήγματα στους 102,7» το όνομα της εκπομπής…

Show Buttons
Hide Buttons