ΔΗΓΜΑΤΑ 25/12/2018

ΔΗΓΜΑΤΑ 25/12/2018

Οικογενειακά δράματα

Πάλι καλά που εδώ στα Γιάννενα, δεν έχουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ζεύγος Πατούλη στο Μαρούσι ας πούμε…

Έχουμε άλλα θέματα οικογενειοκρατίας αλλά ευτυχώς, δεν κινδυνεύει ένα ζευγάρι, μια οικογένεια να διαλυθεί για τη στήριξη της ΝΔ… Νομιμόφρων κομματικά ο Πατούλης, αρνήθηκε να στηρίξει τη γυναίκα του τη Μαρίνα, και έβγαλε ανακοίνωση την Κυριακή, για να πει ότι στηρίζει τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ στο Δήμο Αμαρουσίου!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, δίνει σε κανέναν την εντύπωση η ΝΔ, ότι είναι το σοβαρό κόμμα που θα σώσει τη χώρα, μετά τον Τσίπρα;

Ήμαρτον, μπαναΐα μ’…

 

Σε σύγχυση

Ποιον επίσημο υποψήφιο θα μου πείτε, στο Μαρούσι; Αφού η ΝΔ δεν στηρίζει υποψήφιους Δημάρχους, πέραν των τριών μεγάλων Δήμων της χώρας…

Χα!

Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα από ομιλία του γραμματέα Λευτέρη, από την περασμένη εβδομάδα: «Το 2019 θα είναι η χρονιά επανεκκίνησης – χρονιά που η Ελλάδα θα αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση. Και τα Ιόνια έχουν ανάγκη αυτή την επανεκκίνηση με την πρωτιά της Ν.Δ.. Για τον λόγο αυτό, επιλέξαμε και στηρίζουμε τη Ρόδη Κράτσα για την Περιφέρεια Ιονίων και για τον δήμο της Κέρκυρας στηρίζουμε τη Μερόπη Υδραίου», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο συγκέντρωσης των προεδρείων κερκυραϊκών συλλόγων Αττικής και ετεροδημοτών του νησιού, που οργάνωσε ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας, στη Λέσχη Αξιωματικών στην Αθήνα.

Άλλα είπε δηλαδή, στο συνέδριο του κόμματος ο Μητσοτάκης κι ο Μεϊμαράκης, άλλα είπε ο Λευτέρης λίγο αργότερα από τη Θεσσαλονίκη και άλλα είπε πέντε μέρες, διαψεύδοντας ο Αυγενάκης και τον εαυτό του!

 

«Στρατηγικές»

Επειδή μετά από δύο τουλάχιστον στηρίξεις υποψηφίων Δημάρχων που υπέπεσαν στην αντίληψή μου και ενδεχομένως αρκετές άλλες που έχουν «κλειδώσει», η ΝΔ παίζει, άλλα να αφήνει τον Μητσοτάκη να λέει στα συνέδρια και στις συνεντεύξεις του και άλλα να κάνει ο γραμματέας, ανάλογα με το αν υπάρχουν πέραν του ενός υποψήφιοι σε περιοχές της χώρας.

Κι άφησαν στα Γιάννενα το Θόδωρα, με τη στήριξη της Τατιάνας στο… χέρι.

Τι να πεις!

 

Οι αρρώστιες του ΚΙΝΑΛ

Στο ΚΙΝΑΛ από την άλλη, αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα. Πάλι με τις εκλογές όμως. Τις βουλευτικές, αυτοί…

Μαθαίνω πως η υπόθεση του Χρήστου του Μέγα είναι τελειωμένη και για τους ίδιους τους Δημαρίτες. Τον έχουν ξεγραμμένο τον συνάδελφο δημοσιογράφο, και οι ίδιοι οι «σύντροφοί» του και δεν φαίνεται ότι έχουν διάθεση να επιμείνουν να μπει στο ψηφοδέλτιο της Άρτας, ψηφοδέλτιο για το οποίο τον προόριζε και η Φώφη, εδώ και κανά εξάμηνο, όταν του έδωσε του ανθρώπου, το «πράσινο φως» για να αρχίσει τον προεκλογικό του αγώνα.

Οι αρρώστιες του παρελθόντος δεν το άφησαν το ΠΑΣΟΚ… το ΚΙΝΑΛ ήθελα να πω και με ένα άδειασμα της τελευταίας στιγμής, μάλλον «έκοψαν» το δημοσιογράφο από το ψηφοδέλτιο της Άρτας.

Με τέτοιες ενέργειες όμως, δεν ξέρω ποιος θα είναι πραγματικά ο κερδισμένος στο γειτονικό Νομό, εκτός εάν νομίζουν πως την έδρα στο ΚΙΝΑΛ, θα την φέρει ένα μόνο πρόσωπο, ένας και μόνο υποψήφιος βουλευτής. Αν έτσι πιστεύουν, δεν χρειάζεται να κατεβάσουν ολόκληρο ψηφοδέλτιο, ας τον κατεβάσουν μόνο του!

 

Ο Θανάσης πρώτος;

Το πρόβλημα με τη ΔΗΜΑΡ πάντως, είναι κατά πάσα βεβαιότητα άλλο…

Το που θα μπει ο Θεοχαρόπουλος, τους ενδιαφέρει πρωτίστως, τους «συντρόφους» της ΔΗΜΑΡ. Που δεν είναι και τόσοι πολλοί, όσοι ενδεχομένως πιστεύετε, εξαιτίας του ντόρου που κάνουν…

Το να πετύχουν να μπει στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ για δεύτερη φορά, πρώτος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, είναι για πολλούς, πάρα πολύ, γιατί σου λέει εύλογα κανείς… «τι μου φέρνει η ΔΗΜΑΡ; Τι ποσοστό προσθέτει η ΔΗΜΑΡ στο ΚΙΝΑΛ; Ένα 1%, άντε 2% το πολύ…».

Γιατί λοιπόν να διορίσει η Φώφη, βουλευτή για δεύτερη θητεία, τον «σύντροφο» Θανάση;

 

Ένα τρελό σενάριο

Και τι να κάνει η ΔΗΜΑΡ, αν χαλάσουν το χατίρι στον πρόεδρό της, οι Φωφικοί;

Να αποχωρήσουν από το ΚΙΝΑΛ;

Ο Βασίλης ο Μασσαλάς που είναι υποψήφιος βουλευτής από τη ΔΗΜΑΡ στο Νομό Ιωαννίνων, μου έλεγε δημόσια, πριν από μερικές μέρες, πως δεν έχει τύχη η ΔΗΜΑΡ εκτός ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο, οι της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, στην Αγ. Κωνσταντίνου, δεν αποκλείεται να απεργάζονται σενάρια αποχώρησης από το ΚΙΝΑΛ και γι’ αυτό κρατούν ζεστή τη διαφωνία τους, για τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Κρατήστε το ενδεχόμενο ρήξης στις σχέσεις ΔΗΜΑΡ – ΚΙΝΑΛ, αν δε γίνουν οι χάρες του μικρού κόμματος, στα βουλευτικά ψηφοδέλτια, με την πρόφαση του Μακεδονικού.

Και στην περίπτωση αυτή, ο Θανάσης να είναι υποψήφιος βουλευτής επικρατείας με το ΣΥΡΙΖΑ, ας πούμε… Μη σας φαίνεται τρελό το σενάριο…

 

Ένας προβληματισμός υπάρχει

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών – για τις οποίες εκφράστηκα, μάλλον με περίσκεψη και πολύ μεγάλη επιφύλαξη – προβλημάτισαν κόσμο, στα πολύ ψηλά του ΣΥΡΙΖΑ.

Έγραψα προ ημερών πως μπορεί ορισμένα μεγέθη των δύο δημοσκοπήσεων στα «Παραπολιτικά» και το real.gr να έμοιαζαν ανεδαφικά, μπορεί η εμπιστοσύνη μας στις δημοσκοπήσεις να είναι γενικά κλονισμένη, αλλά ως «φωτογραφία» της στιγμής, τα κομματικά επιτελεία τις διαβάζουν. Και ένα κοινό στοιχείο των δύο δημοσκοπήσεων, ήταν τα μονοψήφια ποσοστά του Ζάψα και του Δημητρίου.

Αν όντως, όπως μαθαίνω από αξιόπιστη πηγή, την Κουμουνδούρου, την εκπλήσσει δυσάρεστα η δημοσκοπική απόδοση του υποψήφιου Περιφερειάρχη που πήρε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, καλώς συμβαίνει αυτό και πρέπει να αναζητηθεί το αίτιο…

 

Χοντρό θέμα

Αν όντως «ξύπνησαν» οι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλό, γιατί έχω γράψει σε ανύποπτη στιγμή στο παρελθόν, πως στελέχη του κόμματος, στην Ήπειρο, καταγγέλλουν, όχι μεγαλόφωνα, αλλά μουρμουρίζοντας μεταξύ τους, τις υπόγειες… σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν συνάψει άτυπα, πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, με την Περιφερειακή αρχή της Ηπείρου.

Και οι φήμες αυτές ενδεχομένως να συνδέθηκαν, έστω αργά, με τις χαμηλές «πτήσεις» της υποστηριζόμενης για την Ήπειρο, υποψηφιότητας, και να σκέφτηκαν κάποιοι: «ρε μήπως όντως, δεν πάμε να κερδίσουμε τις εκλογές στην Ήπειρο;;»…

Για την επιλογή της υποψηφιότητας του Γιώργου του Ζάψα, έχω τις απόψεις μου και τις έχω εκφράσει κατ’ επανάληψη.

Άλλο οι δικές μου απόψεις όμως και άλλο η εκλογική στρατηγική ενός κόμματος που δεν υπάρχει για την Ήπειρο αλλά αντίθετα, δίνεται η εντύπωση πως σκόπιμα δεν υπάρχει στρατηγική, για να διευκολυνθεί ο νυν Περιφερειάρχης, να ξανακερδίσει…

Είναι μεγάλη η διαφορά και «χοντρό» το θέμα!

 

Ευχές για Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!

(Τα «Δήγματα» δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες», στο φύλλο των Χριστουγέννων του 2018)

Show Buttons
Hide Buttons