ΔΗΓΜΑΤΑ 27/7/2019 (Τέλος σεζόν…)

ΔΗΓΜΑΤΑ 27/7/2019 (Τέλος σεζόν…)

Ένα από τα… viral θέματα των ημερών, στα σόσιαλ μύδια των λογαριασμών της περιοχής μας, ήταν τα εγκαίνια του πάρκινγκ του νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Είναι από αυτά τα μικρά για μας, θέματα που δε γίνονται αντιληπτά στη σωστή τους διάσταση και τα οποία όμως, για τον κόσμο που ζει καθημερινά εργαζόμενος σε ένα χώρο, βιώνονται έντονα.

Μπορεί ας πούμε, να ακούστηκαν υπερβολικά, τα όσα είπε στον χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Βαγγέλης Καρβούνης περί του «σημαντικότερου έργου υποδομής που γίνεται τα τελευταία χρόνια» στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Και να θυμήθηκαν ας πούμε, οι προηγούμενοι πως σχεδίασαν και έφτιαξαν – ολοκλήρωσαν οι νυν… αφού έτσι γίνεται σε κάθε κράτος που έχει συνέχεια… – το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεων Χρηστών Ναρκωτικών και Αλκοόλ στο «Χατζηκώστα» και την τέταρτη πτέρυγα στο Πανεπιστημιακό. Και να σκέφτηκαν από μέσα τους: «τι μας λέει ο άνθρωπος; Άσφαλτος και μπογιά είναι το πάρκινγκ…».

Ωστόσο, δε θα μείνω τόσο στην ουσία των λεγομένων του Καρβούνη, αν νομίζει έτσι ο διοικητής…

Ίσως να ήθελε να «χαϊδέψει τα αυτιά» των κομματικών στελεχών που απαρτίζουν το νυν διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου και να νομίζουν οι άνθρωποι πως έφτιαξαν τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου… Πάσο…

 

Ποιος έλειπε;

Στον κόσμο που παρέστη στη λιτή και σεμνή τελετή, το πρωί της Πέμπτης – κι αφού μεσολάβησε και ένα χοντρό «στήσιμο» στους παρευρισκόμενους από τον Καχριμάνη – δεν συμπεριλαμβάνονταν κανένας εκπρόσωπος από το Δήμο Ιωαννιτών!

Αν δεν κάνω λάθος, είναι εκτός Ιωαννίνων, ο πρόεδρος του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου που συνήθως ως και εργαζόμενος στο νοσοκομείο, έχει αναλάβει αυτή την… υποχρέωση ως Δήμος, στα του «Χατζηκώστα».

Ως εκ τούτου, καίτοι είχε προσκληθεί η απερχόμενη δημοτική αρχή, οι δύο Δήμαρχοι επίσης, απερχόμενος και νέος, δεν παρέστη κανείς.

Ο διοικητής του νοσοκομείου μπορεί και να το ανέμενε, γιατί σε αντίθεση με την άριστη συνεργασία που είχε αυτά τα τρία χρόνια της θητείας του με τον Περιφερειάρχη, δε μπορεί να μιλήσει με τα ίδια καλά λόγια και για τη συνεργασία του, με την απερχόμενη δημοτική αρχή.

 

Οι αμειβόμενες θέσεις

Μιλώντας για νοσοκομεία τώρα, το ενδιαφέρον των κομματικών στελεχών της ΝΔ, αυτό το διάστημα, επικεντρώνεται στις ελάχιστες υπηρεσίες και φορείς της Ηπείρου που έχουν αμειβόμενες θέσεις ευθύνης. Και μη νομίζετε πως είναι πολλές: είναι κατ’ αρχάς, τα νοσοκομεία (δύο στα Γιάννενα και από ένα σε Φιλιάτες, Πρέβεζα και Άρτα), ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας κι ο κόσμος όλος!

Τα νοσοκομεία λοιπόν, εμφανίζουν το συγκεκριμένο ενδιαφέρον και μέχρι τώρα, ακούω πως ο Σπύρος Δερδεμένης από τους Φιλιάτες, όπου παρέμεινε διοικητής από τα χρόνια των Σαμαροβενιζέλων και καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θέλει να μετακομίσει στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηπείρου.

Ο Λάμπρος ο Γεωργόπουλος είναι σχετικός με το αντικείμενο της διοίκησης μονάδων υγείας και θα μπορούσε να επανέλθει σε ένα τέτοιο πόστο, πιθανότατα.

 

Ποιος μπορεί να μείνει

Από την άλλη, δεν αποκλείω, κάνοντας μια απόλυτα προσωπική εκτίμηση, ο Μητσοτάκης να διατηρήσει ορισμένα στελέχη στη θέση τους, όπως έκανε και με ελάχιστους Γραμματείς Υπουργείων προ ημερών.

Και σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσε να εμπίπτει ο Καρβούνης από το «Χατζηκώστα», ως άνθρωπος μη κομματικός, με χαμηλό προφίλ κτλ. Όπως λέμε «Τσίκαρης»; Καμία σχέση… (κρίμα για τη στήλη πάντως, που θα χάσει έναν καλό «πελάτη»)…

Ωστόσο, έχω επιφυλάξεις ως προς το αν ο Καρβούνης θα αξιολογηθεί ως ικανός και αποτελεσματικός, γιατί ήταν αρκετά έντονες οι κόντρες που υπήρξαν αυτά τα χρόνια, κυρίως με τους γιατρούς του ιδρύματος, επειδή ο διοικητής ακολουθούσε τυφλά τις εντολές της Αθήνας και της Πάτρας και σε πολλές περιπτώσεις φέρεται να είπε: «δεν θα συγκρουστώ με το Υπουργείο και δε θα ρισκάρω τη θέση μου…».

Τέλος, δεν ξεχνάω πως στο «Χατζηκώστα» θα επιστρέψει λογικά, ο Φίλιππος ο Σιάκας, ο οποίος θα αποκατασταθεί από την πολιτική δίωξη που υπέστη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο γνωστός χειρουργός έχει στραφεί κατά συγκεκριμένων προσώπων και ένας εξ αυτών είναι και ο νυν διοικητής.

 

Μετεκλογικές «μαχαιριές»

Έντονα εσωκομματικά μαχαιρώματα και πυκνό παρασκήνιο, καταγράφεται στους Νομούς Θεσπρωτίας και Άρτας, λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Αφορούν δύο τουλάχιστον κόμματα, για καθένα από τους δύο Νομούς.

Στο Νομό Θεσπρωτίας, τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα.

Ο πρώην Υπουργός Αντώνης Μπέζας «κόπηκε» από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ σε μια από τις ηχηρότερες αποφάσεις τέτοιου είδους που πήρε ο πρόεδρος του κόμματος, για τις γαλάζιες «λίστες», πανελλαδικά.

Ο πρώην Υπουργός δεν αντέδρασε με οργή απέναντι σε αυτή την απόφαση, την υπέμεινε, δημόσια στήριξε το κόμμα του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και δε μπορεί κανείς να του καταμαρτυρήσει ότι δε δούλεψε για να εκλεγεί κυβέρνηση η ΝΔ.

 

Η ανάρτηση

Ωστόσο, στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, στο λογαριασμό του στο fb, ο πρώην Υπουργός έγραψε το εξής, γεμάτο αιχμές, κείμενο.

«Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» και «ουδείς μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν κάποιοι που το παίζουν δάσκαλοι». Ξέρουν αυτοί για ποιους τα γράφω…

Μετά τον αποκλεισμό μου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσπρωτία, η κακεντρέχεια, η υποκρισία και το ψέμα περισσεύουν από τους προηγούμενους. Το έχω ξαναζήσει το έργο στο παρελθόν.

«Εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν» όπως είπε και ο Αριστοτέλης, δηλαδή «η μοχθηρία και η αδικία υπάρχουν από πρόθεση και όχι τυχαία ή κατά λάθος».

Θα περιμένω με υπομονή και αξιοπρέπεια να τελειώσει όλο το φαρμάκι και όταν τελειώσει, θα μετρήσω τους πραγματικούς φίλους (ευτυχώς υπάρχουν πολλοί) και μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά! Θα συνεχίσουμε!

Και κάτι άλλο: Δεν ξεχνώ, απλά κάνω ορισμένες φορές πως δεν θυμάμαι».

Και καταλήγει ευχόμενος καλό καλοκαίρι.

 

Παλιό ΠΑΣΟΚ στην Άρτα

Στο Νομό Άρτας από την άλλη, περιγράφεται από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ή σωστότερα του ΚΙΝΑΛ, ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να επικράτησε, στη μάχη για την κατάκτηση της «πράσινης» έδρας, ο πρώην βουλευτής Χρήστος Γκόγκας,

Με αρκετό «σπρώξιμο» από την ηγεσία του κόμματος, μιας και όπως λένε για παράδειγμα κάποιοι, δεν είναι συνηθισμένο να επιλέγει ο πρόεδρος ενός κόμματος να παραστεί στην εκδήλωση ετεροδημοτών της Αθήνας, μόνον του ενός εκ των υποψηφίων του ίδιου κόμματος, σε μια εκλογική περιφέρεια. Όπερ και εγένετο…

Ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ – από εκείνα μάλιστα που έχουν μπελάδες και με τη Δικαιοσύνη τα πρόσφατα χρόνια – τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, τηλεφωνούσαν σε κόσμο, ζητώντας στήριξη υπέρ συγκεκριμένου προσώπου.

Επιχειρηματικά συμφέροντα κινήθηκαν επίσης με τον ίδιο τρόπο… συνηθισμένα πράγματα δηλαδή, όταν μιλάμε για ΠΑΣΟΚ!

Δεν είναι μεμπτό που η πρόεδρος θέλει να φτιάξει το «στρατό» της.

Καταστροφή για το κόμμα της θα είναι απλά αυτές οι μεθοδεύσεις…

Δεν ξεχνάμε άλλωστε πως από την αρχή, επιχειρήθηκε να ελεγχθεί το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, χωρίς να γίνει κατορθωτό.

 

Οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Οι εξελίξεις και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, είναι ραγδαίες…

Οι διεργασίες δεν… κωλώνουν ούτε με 45 βαθμούς Κελσίου!

Ντάλα καλοκαίρι, την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουλίου, οι «σύντροφοι» θα μαζευτούν στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου για να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα της Προοδευτικής Συμμαχίας, «προκειμένου να συζητήσουν για το νέο πολιτικό τοπίο, μετά την 7η Ιουλίου και να συνδιαμορφώσουν τις δράσεις και παρεμβάσεις της οργάνωσης την επόμενη περίοδο», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μνημόσυνο δεν το λες, γιατί δεν έχασαν στις εκλογές, όπως έπρεπε κι όπως φοβούνταν… Πανηγύρι δεν το λες, γιατί και η ήττα με 8 μονάδες στις εκλογές είναι ήττα.

Κάποιοι είχαν την ιδέα αυτού του… χάπενινγκ, στη Νομαρχιακή Επιτροπή της προηγούμενης Τρίτης, και κάποιοι απόρησαν με τη σκοπιμότητα της ιδέας.

Και γιατί δεν πρότειναν ασούμε, να κάνουν ένα κάμπινγκ στο Δρέπανο, όπου σύχναζε τα καλοκαίρια η κομματική νεολαία; Να κάνουν και κανά μπανάκι, ταυτόχρονα με τη… σοβαρή διαβούλευση για την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

 

 

Η στήλη θα λείψει για διακοπές, κατά τον επόμενο μήνα (ως εκ τούτου, δηλώνω και σοβαρό κώλυμα να παραστώ στη συριζαίικη διαδικασία της Δευτέρας…).

Όπως καταλαβαίνετε, η… «μασέλα» θα χορτάσει μπάνια…

Καλόν Αύγουστο σε όλους και εις το επανιδείν!

Τη «μασέλα» – μην ξεχνιέστε – φοράει ο Παναγιώτης Μπούρχας

(Τα «Δήγματα» δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο του Σαββάτου, 27/7/2019)

Show Buttons
Hide Buttons