ΔΗΓΜΑΤΑ 3/4/2018

ΔΗΓΜΑΤΑ 3/4/2018

Ο Ζάψας και η «ανιδιοτελής προσφορά»

Είναι σαφές πια πως τον Καχριμάνη τον εκνευρίζει περισσότερο – μετά βέβαια από το Ριζόπουλο – ο Γιώργος ο Ζάψας. Δεν ξέρω γιατί αλλά υποψιάζομαι πως η κριτική του Ζάψα τον ενοχλεί, χίλιες φορές περισσότερο από το να ακούει μαζί Μπασιούκα, Τσουμάνη και Ζήκο…

Η κριτική στην πλεύση της Περιφερειακής Αρχής έγινε από όλες τις πτέρυγες την περασμένη Παρασκευή, στη διάρκεια του απολογισμού πεπραγμένων της διοίκησης για το 2017 και τα κύρια επιχειρήματα ήταν η έλλειψη προσανατολισμού και ο προγραμματισμού δράσης, ώστε να μη μένουν υπόνοιες πως ό,τι γίνεται, αποφασίζεται βάσει των προσωπικών επιλογών του Καχριμάνη. Γνωστά πράγματα δηλαδή που έχω βαρεθεί να τα ακούω εδώ και 14 χρόνια – όσα ασκώ δημοσιογραφία, 16 είναι τα χρόνια του Καχριμάνη στη Νομαρχία Ιωαννίνων και μετά, στην Περιφέρεια Ηπείρου. Κι άλλα 16 χρόνια αν μείνει Περιφερειάρχης, τα ίδια ακριβώς θα λέγονται από την αντιπολίτευση…

Όπως έχει πράξει και σε αντίστοιχες περιπτώσεις λοιπόν, όταν νευριάζει ο Καχριμάνης, περνά στην προσωπική επίθεση και θυμάται τις χάρες που έχει κάνει σε όσους του ασκούν κριτική. Το ίδιο έκανε στο παρελθόν με τον Πάικα, όταν ήταν πρόεδρος στο ΠΕΑΚΙ, το ίδιο έχει κάνει με τον Τσίκαρη για βοήθειες που έδωσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αλλά και στο Βάββα το Φώτη παλιότερα… Προχθές λοιπόν μάθαμε, πως αν δεν ήταν ο Καχριμάνης θα ξύλιαζαν οι καθηγητές και οι σπουδαστές στον ΟΑΕΔ, όπου είναι διευθυντής ο Ζάψας.

Αυτό θα πει ανιδιοτελής προσφορά…

 

Όπως στα φοιτητικά αμφιθέατρα

Όσον αφορά την ουσία του απολογισμού της Περιφερειακής Αρχής, το κόλπο είναι γνωστό από τα φοιτητικά χρόνια όσων πέρασαν από το Πανεπιστήμιο: Πας σε γενική συνέλευση σχολής για να αποφασιστεί αν θα γίνει κατάληψη ή όχι. Γεμάτο το αμφιθέατρο. Κατεβαίνουν ομιλητές από την ΠΚΣ και τα ΕΑΑΚ καμιά 40αριά νοματαίοι και τραβάει η συνέλευση 6-7 ώρες. Εξαντλούνται και φεύγουν όλοι, μένουν οι 50 και αποφασίζουν κατάληψη.

Κατ’ αντιστοιχία, βάλτε τους οκτώ αντιπεριφερειάρχες από τους δέκα – το είχα προβλέψει ότι θα είχαμε απουσίες από τον απολογισμό – να διαβάζουν πολυσέλιδα κείμενα απολογισμών με έργα όπως «η ολοκλήρωση – επισκευή της οδοποιίας από Αγία Κυριακή προς Σούλι»… και είχαμε το ίδιο σχεδόν αποτέλεσμα. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν έφυγαν μεν αλλά εξαντλήθηκαν, παρακολουθώντας μια άνευρη, ούτως ή άλλως διαδικασία.

Άντε, και τώρα περιφερειακό συμβούλιο σε κανα δυο μήνες πάλι. Έγιναν δύο μέσα σε 15 μέρες, γεγονός ρεκόρ για τα δεδομένα της Ηπείρου.

 

Ο «ενδιαφερόμενος» που έγινε υποψήφιος

Η ομιλία Ριζόπουλου στην Άρτα, το περασμένο Σάββατο, ήταν η δεύτερη δημόσια εμφάνιση σε κοινό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πια, ότι δε μιλάμε απλά για τον «επικοινωνιολόγο που ενδιαφέρεται…», αφού αυτό προκύπτει από το κείμενο της ομιλίας, την οποία ανέγνωσε στο κοινό που γέμισε την αίθουσα του Επιμελητηρίου της Άρτας. Όταν λες πως θα κατανείμεις τους πόρους του ΕΣΠΑ σε Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους, εννοείς όταν και αν, γίνεις Περιφερειάρχης, άρα καλό είναι να μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά πια.

Συμπληρώνεται χρόνος το καλοκαίρι, από τη στιγμή που διαβάσαμε τα πρώτα κείμενα του Ριζόπουλου για την Ήπειρο και θεωρώ πως σύντομα θα πρέπει να ανακοινώσει και την υποψηφιότητά του, επίσημα, για να σταματήσει και το κρυφτούλι στα μέσα ενημέρωσης, αποκτώντας μια πολιτική ιδιότητα, του υποψήφιου έστω.

 

Ξέρει από τουρισμό, δοκιμάζει στη ΝΟΔΕ

Το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ και την προεδρία της, ο Κωνσταντίνος Ζιάβρας. Για την εν λόγω υποψηφιότητα σας είχα προϊδεάσει από μέρες, όπως επίσης έκανα και για το ενδιαφέρον ενός τρίτου ανθρώπου που αναμένεται να εκδηλωθεί από ώρα σε ώρα – Θ. Παπακώστας.

Ο κ. Ζιάβρας, Επιχειρηματίας-Τουριστικός Πράκτορας και απερχόμενος Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, ανακοίνωσε μέσω fb την υποψηφιότητα και λέει μεταξύ άλλων: «Ύστερα από ώριμη σκέψη και με σεβασμό στις ανάγκες της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης, δηλώνω την παρουσία μου στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές και θέτω υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων.

Η συμμετοχή μου στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, την τελευταία τετραετία ως Πρόεδρος Δημ.ΤΟ και ως Τομεάρχης Τουρισμού, μου έχει δώσει τη δυνατότητα να συνεισφέρω στις δράσεις του κομματικού μηχανισμού και να διαμορφώσω τεκμηριωμένη και σφαιρική άποψη για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα των συμπολιτών μας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας».

 

Ασυμβίβαστα… Ακατανόητα…

Γίνεται να είσαι τομεάρχης υγείας στο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ως εκπρόσωπος των γιατρών εκεί;

Πανεύκολο και διόλου μεμπτό.

Γίνεται όμως, να ψηφίζεις κατά του σχεδίου λειτουργίας του πενταόροφου κτιρίου στην κρίσιμη, επεισοδιακή συνεδρίαση της 22ας Ιανουαρίου 2018 και δύο μήνες αργότερα, να δηλώνεις υπέρμαχος του σχεδίου;

Ασφαλώς και γίνεται…

Γι’ αυτό και γίνεται ακόμα χαμός κατά του σχεδίου της διοίκησης, με τους εργαζόμενους να επιμένουν πως από τη λειτουργία του 4ου κτιρίου απειλούνται βασικοί όροι ασφάλειας στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Και οι εργαζόμενοι δε μένουν μόνο στις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις αλλά κάνουν και χιούμορ με το διοικητή του ιδρύματος που παρομοιάζουν με το Ρωμαίο κατακτητή, ο οποίος βρήκε το μπελά του με τους ανυπότακτους Γαλάτες.

 

Η «κυβέρνηση» που αγαπούν οι εκπαιδευτικοί

Μιλώντας για δημόσιο, θα αναφερθώ κλείνοντας, στο χώρο της εκπαίδευσης, για να αποδείξω γιατί ο εν λόγω επαγγελματικός κλάδος δε μπορεί να υποστηρίξει Μητσοτάκη και ΝΔ, στις επόμενες εκλογές.

Ακόμα και αν υποθέσουμε πως οι καθηγητές ξέχασαν τις λαχτάρες που πέρασαν από τον Υπουργό Μητσοτάκη, με την κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, ιδού γιατί αυτός ο κλάδος μπορεί ακόμα και σήμερα, να εξακολουθήσει να… αγαπά τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

  1. Στο σχέδιο νόμου για τη δημιουργία νέων δομών εκπαίδευσης που καταργεί υφιστάμενες δομές, παύει σχολικούς συμβούλους και σχεδόν καταργεί το θεσμό, υπάρχει η μία διάσταση που είναι η σαφώς μνημονιακή. Ο Υπουργός Παιδείας είναι το καλό παιδί της τρόικας, γιατί κάνει ό,τι του ζητά: μαζεύει το Δημόσιο. Την ίδια ώρα όμως, υπάρχει διάταξη του σχεδίου νόμου που καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών! Κλείνει δηλαδή το μάτι στους εκπαιδευτικούς ο Γαβρόγλου και τους λέει: «μη φοβάστε. Όσο είμαι εγώ κυβέρνηση, την αξιολόγηση για τους εκπαιδευτικούς, ξεχάστε τη!».
  2. Ακόμα και για τους ψηφισμένους μνημονιακούς νόμους όμως, το τσούρμο που κάνει πως μας κυβερνά έχει βρει τον τρόπο να μην εφαρμόζει όσα το ίδιο ψήφισε. Κάνω εδώ μια καλοπροαίρετη ερώτηση προς τις υπηρεσίες της τοπικής εκπαίδευσης: το διευρυμένο πρόσφατα, ωράριο για τους εκπαιδευτικούς ισχύει, ή μήπως με τη σιωπηρή ανοχή των Διευθυντών ή ακόμα και με τηλεφωνική παρέμβαση προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, δάσκαλοι και καθηγητές φεύγουν από το σχολείο στη 13:15 όπως και πριν;

 

Show Buttons
Hide Buttons