ΔΗΓΜΑΤΑ 3/5/2018

ΔΗΓΜΑΤΑ 3/5/2018

Οι πρωτομαγιάτικοι τραμπουκισμοί

Πορεία με 1.500 άτομα περίπου έγινε την Πρωτομαγιά στα Γιάννενα και ήταν αναμφίβολα μια ιστορική στιγμή, επειδή βρέθηκαν όλα τα συνδικάτα της περιοχής υπό την κοινή… σημαία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων – και όχι του ΠΑΜΕ, για να μην παρεξηγούμαστε… Οι ταξικές δυνάμεις του ΚΚΕ ωστόσο, ήταν αυτές που κυριαρχούσαν στη συγκέντρωση και την πορεία της ημέρας.

Από την άλλη, δεν είδα και πολλά «συντρόφια» να μετέχουν στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και προφανώς οι άνθρωποι είπαν να φυλάξουν τα ρούχα τους, για να μην την πατήσουν όπως οι… «αγράμματοι» Συριζαίοι βουλευτές σε Χαλκίδα και Τρίπολη. Εκεί οι βουλευτές «τόλμησαν» να παραστούν στους εορτασμούς των αντίστοιχων Εργατικών Κέντρων, με αποτέλεσμα να μάθουμε τα ονόματα των ανθρώπων…

Οι διοργανωτές των επετειακών εκδηλώσεων που στη μία τουλάχιστον περίπτωση ήταν ΠΑΜΕ, δεν επέτρεψαν στους βουλευτές να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, λόγω των αντεργατικών πολιτικών που συνεχίζουν να στηρίζουν κι αυτοί όπως και οι προκάτοχοί των…

Θα μου πείτε «τραμπουκισμός!». Σύμφωνοι, καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται… Απλά οι «σύντροφοι» δεν την καταδίκαζαν τόσα χρόνια τώρα που προέρχονταν από τους κόλπους τους, στοχεύοντας κατά των πολιτικών τους αντιπάλων. Τώρα υφίστανται οι ίδιοι τους τραμπουκισμούς και η μεγάλη διαφορά τους με τους προηγούμενους, ήταν η αυτογνωσία των τότε και ο κυνισμός των νυν. Θυμάμαι τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το 2010 που έκοψαν «μαχαίρι» τις εμφανίσεις τους στα καφενεία, μόλις ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο, γιατί κατανοούσαν την οργή του κόσμου.

Αντίθετα οι Συριζαίοι σήμερα, κλίνουν το γόνυ… στους εργατικούς αγώνες και στην επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς με τον κυνισμό του άνδρα που σκότωσε τον πατέρα του και που τώρα κλαίει γιατί έμεινε ορφανός!

Την ίδια ώρα λείπει και η συστολή γιατί οι άνθρωποι αυτοί έμαθαν να ζουν μια ζωή στην καταγγελία και τη διαμαρτυρία και το μείγμα γίνεται εκρηκτικό!

 

Απουσίες και ανακοινώσεις για την Πρωτομαγιά

Αναφέρθηκαν στη Χαλκίδα και την Τρίπολη, γιατί προφανώς, η δική μας πορεία δεν είχε τα σχετικά… happenings.

Ο λόγος είναι ότι τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που άλλοτε πρωτοστατούσαν στις πορείες, επέλεξαν να απουσιάσουν από τις επετειακές συγκεντρώσεις.

Οι πιο τολμηροί έπιναν καφέ την ώρα της πορείας, σε παρακείμενες γειτονιές του κέντρου της πόλης, οι υπόλοιποι πήγαν για να πιάσουν το Μάη…

Έστω και καθυστερημένα, κατανόησαν άπαντες ότι δεν τους παίρνει άλλο να το παίζουν «αριστεροί»…

Και είχαμε και τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, που θυμήθηκε να στείλει την ανακοίνωση για την εργατική Πρωτομαγιά στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν αλλάξει η ημερολογιακή μέρα δηλαδή. Νταξ, θα πείτε. Τότε πρόλαβαν τότε την προώθησαν. Δεν την έστειλαν και στις 3 του Μάη!

 

Η πρωτομαγιά

Ωραία περάσαμε την Πρωτομαγιά…

Μποτιλιάρισμα στην έξοδο προς τα παράλια της Ηπείρου, σπάσιμο νεύρων στους τόπους προορισμού από την οχλαγωγία και επιστροφή με καθυστέρηση.

Γέμισε και το fb με φωτογραφίες λουόμενων και μπερδεύτηκα: νόμιζα πως μπήκε ο Αύγουστος.

 

Προανάκριση για το Θεογέφυρο

Μπορεί να φτάσει κάπου η προανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε ο Πταισματοδίκης Ιωαννίνων μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Γιάννη Ντάσκα, δημοσιογράφου και δικηγόρου Αθηνών, για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών, φορέων και υπηρεσιών, στην κατάρρευση του Θεογέφυρου;

Την καλή πρόθεση την έχει ο άνθρωπος, να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα ώστε αν προκύψουν ευθύνες, να συνταχθεί και η σχετική δικογραφία στο μέλλον. Και το λέω γιατί το διαπίστωσα από ίδια πείρα, μιλώντας μαζί του, αφού ο εγκαλών Γιάννης Ντάσκας ονόμασε ως μάρτυρες τους διευθυντές των τοπικών μέσων ενημέρωσης και πήγα κι εγώ, μαζί με άλλους συναδέλφους και κατέθεσα χθες, την προσωπική μου μαρτυρία – άποψη, παρ’ ότι υπάρχουν και συνάδελφοι που έχουν ασχοληθεί πολύ περισσότερο εμού, με τη συγκεκριμένη υπόθεση και δεν κλήθηκαν ακόμα να το κάνουν.

Μέχρι σήμερα, το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν κάμποσοι και θα ακολουθήσουν κι αρκετοί άλλοι και στο τέλος εύχομαι, να αποφανθεί η Δικαιοσύνη ότι κάποιος έκανε ή δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, αν όντως συνέβη έτσι, γιατί διαφορετικά ενισχύεται η αίσθηση ότι για τίποτε δεν φταίει κανένας σε τούτη τη χώρα.

Η κινητικότητα στο χώρο της Δικαιοσύνης για το θέμα του Θεογέφυρου πάντως, ήταν αναμφίβολα η αιτία που κίνησε τον Περιφερειάρχη να κάνει την αναφορά του στο θέμα αυτό, στη συνέντευξη της περασμένης Παρασκευής. Γιατί άλλη αφορμή δε μπορώ να φανταστώ που να προκάλεσε τον Περιφερειάρχη να απαλλάξει των όποιων – απειροελάχιστων να δεχτώ – ευθυνών για την καταστροφή, τον εαυτό του και το Δήμαρχο Ζίτσας.

Το λες και παρέμβαση με… τακτ στη Δικαιοσύνη αυτό, γιατί κι οι Δικαστές άνθρωποι είναι… Αφού τη μήνυση δεν την έκανε ο Δήμαρχος Ζίτσας όπως προειδοποιούσε εδώ και καιρό, την έκανε άλλος και η υπόθεση διερευνάται.

 

Οι εκλογές της ΝΔ

Οι τόνοι στην τοπική ΝΔ, άρχισαν να ανεβαίνουν επικίνδυνα ενόψει των προσεχών εκλογών, για την ανάδειξη των οργάνων του κόμματος και η κορύφωση ήταν η κόντρα ανάμεσα στους Τζαρούχη και Βασιλείου.

Την κριτική που άσκησε ως τα σήμερα, ο ένας εκ των δύο υποψήφιων για την προεδρία της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ, ασπάζονται και πολλά άλλα στελέχη της ΝΟΔΕ, τα οποία ωστόσο προτιμούν να κρατήσουν τους τόνους χαμηλά, γιατί δέχονται την και δική μου, εκτίμηση ότι το ξέσπασμα μπορεί να στοιχίσει στον «Θόδωρα», από τη στιγμή που έβαλε απέναντί του πολύ κόσμο.

Έτσι λοιπόν, ακούω τις τελευταίες μέρες, διάφορες μουρμούρες για τα έργα και τις ημέρες της απερχόμενης ΝΟΔΕ και ο κόσμος της τοπικής ΝΔ χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: τους «ορθόδοξους» και τους «διαμαρτυρόμενους».

Οι τελευταίοι επιχειρούν να ανατρέψουν την καθεστηκυία τάξη, την οποία αποδίδουν σε ένα σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσω και τις αιχμές τους για διάφορες παραλείψεις των προηγούμενων, γιατί είμαι γενικά της αρχής, πως όταν βλέπεις κάτι στραβό, το λες την ώρα που εξελίσσεται.

 

Καλό μήνα!

Show Buttons
Hide Buttons