ΔΗΓΜΑΤΑ 30/4/2020 (Για δέσιμο…)

ΔΗΓΜΑΤΑ 30/4/2020 (Για δέσιμο…)

Εμπαθής πολιτική

Η αντιπολίτευση μπορεί να θρέφεται από την προσδοκία από της αποτυχίας της διοίκησης…

Μπορεί να εύχεται ασούμε να πεθάνουν καμιά εκατοστή χιλιάδες άνθρωποι από τον κορωνοϊό, μπας και κλονιστεί η κυβέρνηση.

Ή μπορεί να εύχεται να στείλει η κυβέρνηση κατά δεκαριά χιλιάδες πρόσφυγες στον καταυλισμό του Κατσικά, για να πει μετά πως είχε προειδοποιήσει: η δημοτική αρχή δεν συνεργάστηκε με το τοπικό συμβούλιο του Κατσικά…

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο, θα απορήσετε…

Είναι ακριβώς η ίδια χαιρέκακη και μικρόψυχη αντιπολίτευση που βάζει πάνω από το κοινό καλό, το κομματικό ή παραταξιακό όφελος. Και παρακάτω έχω ορισμένα παραδείγματα…

 

Και μια κατηγορία μόνο του…

Και υπάρχει και το ΚΚΕ: μια κατηγορία μόνο του!

Αυτό προβλέπει πάντα καταστροφές, λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς, και «ιμπεριαλιστικούς πολέμους» που θα έλθουν κάθε στιγμή… οσονούπω, εξαιτίας της «καπιταλιστικής κρίσης», με πρωταγωνιστές, το «κεφάλαιο» και τους «μονοπωλιακούς» και «επιχειρηματικούς ομίλους».

Τουλάχιστον στις απόψεις του, το ΚΚΕ είναι το μόνο σταθερό, η καταστροφολογία ωστόσο, είναι το αγαπημένο του θέμα.

«Το ΚΚΕ είχε προβλέψει την καπιταλιστική κρίση. Απλά η πανδημία την επιτάχυνε…». Είναι το επιχείρημα των τελευταίων μηνών: γραμμή «Ριζοσπάστη» και Περισσού.

Δεν θέλω αντιρρήσεις. Κι αν δεν ήταν η πανδημία, μπορεί να ήταν μια επίθεση εξωγήινων ή το λιώσιμο των δύο πόλων και το πλημμύρισμα της γης από νερό. Ο καπιταλισμός μια φορά, θα πάθαινε κρίση, αφού το είχε πει το ΚΚΕ…

  • «Επίταξη, επίταξη, επίταξη στον ιδιωτικό τομέα τώρα, για να δημιουργηθούν οχτακόσες χιλιάδες κλίνες ΜΕΘ»!!!
  • Μα δεν τις χρειαζόμαστε στη φάση αυτή…
  • Δεν έχει σημασία. Μπορεί να της χρειαστούμε αύριο. Επίταξη, επίταξη, επίταξη…

 

Για δέσιμο

Ανοίγει τα σχολεία η κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους σχολάρχες για να εισπράξουν την τελευταία δόση της χρονιάς από τους μαθητές – πελάτες τους».

(Λεπτομέρεια: για όσους έχουν παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία είναι γνωστό πως η τελευταία δόση της χρονιάς, πληρώνεται κανονικά το Μάρτιο)…

Ο Τσιόδρας όπως το Διεθνές αλλά και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, λένε πως πρέπει να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας, σε κλειστούς χώρους, τώρα που… «βγαίνουμε από το σπίτι»…

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση θέλει να ευνοήσει επιχειρηματίες – φίλους της που παράγουν μάσκες».

Συμπέρασμα: Αυτή η αντιπολίτευση δεν είναι απλά και μόνο εμπαθής. Είναι για δέσιμο…

 

Μη λυσσάτε

Ρε σύντροφοι, μη λυσάτε και κυρίως, μην τρίβεστε στη γκλίτσα του τσομπάνη…

Αν κάνει εκλογές ο «Κούλης», όπως προβλέπει τελευταία ο Αλ6, θα υποστείτε πατατράκ.

Με 85% εμπιστοσύνη στους πολιτειακούς θεσμούς, όπως έβγαλε η έρευνα γνώμης της διαΝΕΟσις, οι εκλογές θα είναι όλεθρος για όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει πρόβλημα το ΚΙΝΑΛ, μια και κόσμος που δίστασε να ψηφίσει Μητσοτάκη τον Ιούλιο, τώρα θα τον ψηφίσει με τα τέσσερα. Άσε που μικροί, όπως οι Βαρουφάκης και Βελόπουλος, είναι πιθανό να μείνουν εκτός βουλής.

 

Ο Τσιόδρας φταίει

Οι σοβαρές φωνές που απέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ξανθός ασούμε, εξαφανίζονται.

Τι κι αν είπε τις προάλλες, ο υπεύθυνος του τομέα υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως αν ήταν κυβέρνηση, και δαύτοι τον Τσιόδρα θα όριζαν υπεύθυνο των λοιμωξιολόγων, για να γνωμοδοτεί και να συμβουλεύει την πολιτική εξουσία σε σχέση με τον κορωνοϊό (η διαφορά βέβαια, ξέρουμε όλοι ποια θα ήταν: οι επιστήμονες θα μιλούσαν, ο Αλ6 θα τους έγραφε και θα έκανε ό,τι θα όριζε καλύτερα το μικροκομματικό όφελος. Και αν πέθαινε αβέρτα κόσμος από covid19, αυτός θα ρωτούσε σοβαρός στις συσκέψεις με live κάλυψη, τι ώρα θα πετάξουν τα αεροπλάνα την επόμενη – άσχετο αλλά μου ήρθε…).

Η «γραμμή» των τρολ και των υπογείων της Κουμουνδούρου σήμερα, είναι: «εξοντώστε ηθικά τον Τσιόδρα».

«Σύντροφοι» όποιος δεν πόσταρε στο fb του την φωτογραφία με το νεαρότερο κατά δέκα τουλάχιστον χρόνια γιατρό Τσιόδρα δίπλα στον Αβραμόπουλο και δεν έγραψε πως για την παραγγελία των εκατοντάδων χιλιάδων άχρηστων εμβολίων για τον H1N1, αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο Τσιόδρας και όχι ο τότε Υπουργός Υγείας και ο… κουρασμένος Καραμανλής, θα παραπεμφθεί σε πειθαρχικό έλεγχο.

(Οι Αβραμόπουλος και Καραμανλής, κατά τα περισσότερα χρόνια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ήταν ιερές «αγελάδες», αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, «σύντροφοι». Ποιος τα θυμάται αυτά;;).

 

Ξανα-λυσσάξτε…

Και λυσσάξτε (μέρος δεύτερο):

Είπε η κυβέρνηση να ανοίξουν τα σχολεία; Πολύ κακώς… λέει η… σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν άλλαξε τίποτα από το Μάρτιο που έκλεισαν τα σχολεία, δεν βρέθηκε φάρμακο ή εμβόλιο, άρα τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά, για να χαϊδέψουμε για μια ακόμα φορά τα αυτιά της νεολαίας που αρέσκεται στην ήσσονα προσπάθεια, αγαπημένος τρόπος ζωής του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δικά μας παιδιά άλλωστε «σύντροφοι», τα στέλνουμε στα ιδιωτικά σχολεία που κάνουν κανονικά μαθήματα με τηλε-εκπαίδευση, οπότε τα δημόσια σχολεία ας μην ξανά ανοίξουν ποτέ, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο…

Αν δε η κυβέρνηση κρατούσε κλειστά τα σχολεία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα την κατήγγελλε, γιατί με την απόφαση αυτή θα οδηγούσε στην ιδιωτική εκπαίδευση τους Έλληνες, γιατί θα δημιουργούσε μαθητές δύο ταχυτήτων, γιατί θα ασκούσε ταξική εκπαιδευτική πολιτική.

Έχουμε όπως βλέπετε, αντιπολιτεύσεις για κάθε περίσταση…

 

Οι διαβουλεύσεις του Δήμου

Και έρχομαι στο Δήμο Ιωαννιτών τώρα.

Δικαιωμένη δηλώνει η παράταξη Μπέγκα γιατί η δημοτική αρχή έδωσε παράταση στη δημόσια διαβούλευση για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα.

Η «Ενότητα Πολιτών» έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή της για το συγκεκριμένο έργο χθες, και πιθανολογώ ότι περίμενε την απόφαση της δημοτικής αρχής για την παράταση, για να… χαρεί επειδή δικαιώθηκε, να ξανακαταγγείλει τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης επειδή έγινε εν μέσω πανδημίας και να προτείνει το «όραμά» της για το Γιαννιώτικο Σαλόνι που δεν πρόκαμε… να αναπλάσει αυτή…

Σύμφωνα με την προηγούμενη ανακοίνωση της «Ενότητας Πολιτών» για το συγκεκριμένο θέμα, η δημόσια διαβούλευση για το Πάρκο Πυρσινέλλα, επελέγη να γίνει τη δεδομένη στιγμή, για να καλύψει η δημοτική αρχή την αδυναμία της να παρέμβει ουσιαστικά υπέρ πολιτών και επιχειρήσεων, με μέτρα ελάφρυνσης απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας – εδώ.

Η δημοτική αρχή έχει καμιά δεκαριά δημόσιες διαβουλεύσεις στο συρτάρι της, από έργα που δεν πρόλαβε… να κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή… και θα πετάει από μία δημόσια διαβούλευση κάθε φορά που θα βρίσκεται σε επικοινωνιακό αδιέξοδο. Αυτό εκτιμάει η «Ενότητα Πολιτών».

Σατανικό το σχέδιο της διοίκησης Ελισάφ, όντως…

 

Πώς θα αυξηθεί το ενδιαφέρον;

Αντιγράφω από τη χθεσινή ανακοίνωση της «Ενότητας Πολιτών» για το Γιαννιώτικο Σαλόνι: «Αξιολογούμε ότι ο χρόνος για έναν τόσο σημαντικό διάλογο δεν είναι ο κατάλληλος. Τίθεται όμως κι ένα ακόμα ερώτημα: Είμαστε σίγουροι ότι δεν αποκλείονται κάποιοι από το διάλογο; Με λιγότερα από 20 σχόλια για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, θα θεωρηθεί επιτυχημένη, ολοκληρωμένη και συμμετοχική αυτή η διαδικασία; Τι γίνεται με όσους δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονικά μέσα και στην πλατφόρμα διαβούλευσης;

Η ανησυχία μας λοιπόν, είναι ξεκάθαρη: Μήπως η πόλη είναι απούσα από τη διαβούλευση;

Κρίσιμο σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι «ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ». Διάλογος με τις πόρτες κλειστές δε γίνεται».

(Το Πάρκο εν τω μεταξύ, είναι κλειστό λόγω των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού αλλά κι αυτό δεν έχει καμία σημασία. Η δουλίτσα μας να γίνεται και ας λέμε και καμιά παπάρα).

Με κλεισμένους λοιπόν τους Γιαννιώτες – όπως και όλοι οι Έλληνες – στα σπίτια τους επί ενάμιση μήνα, φταίει η δημοτική αρχή που δεν συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση. Που δεν βρήκαν το ενδιαφέρον οι πολίτες και δε μπήκαν στον κόπο να λάβουν μέρος στην ηλεκτρονική διαδικασία, γράφοντας πέντε γραμμές για το πώς θέλουν το Γιαννιώτικο Σαλόνι.

Τώρα που πήρε παράταση η διαβούλευση και οι Γιαννιώτες βγαίνουν από τα σπίτια τους λόγω του τέλους της καραντίνας, θα γίνει… χαμός από τα σχόλια της διαβούλευσης. Κατσείτε να δείτε… Αφού το λέει η «Ενότητα Πολιτών» (εκτός αν αμολήσει όντως δικούς της να αρχίσουν να γράφουν, οπότε θα με διαψεύσει με πάταγο…).

 

Χαλαρά…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, όσο η αντιπολίτευση του Δήμου Ιωαννιτών θα εξακολουθήσει να ασχολείται με βλακείες, προκαλώντας μηδενικό ενδιαφέρον στον κόσμο που απλά, δεν ασχολείται καθόλου… η δημοτική αρχή παραμένει, με δικαιολογία τον κορωνοϊό τώρα, στην ίδια χαμηλή ταχύτητα έργου που ακολούθησε από την πρώτη στιγμή.

Από μελέτες φαίνεται πως πάμε καλά, αν κρίνω από τη χθεσινή ανακοίνωση για την επικείμενη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της ανάπλασης του παλιού Ασύλου Ανιάτων. Μια ακόμα μακέτα που παρουσίασε προεκλογικά η διοίκηση Μπέγκα, λέγοντας καταφανώς ψέματα πως είχε έτοιμες τις μελέτες (γιατί χρειάστηκε να περάσει ένας σχεδόν χρόνος για να ωριμάσει το έργο, ώστε να ανακοινώσει την προκήρυξη του Μέτρου του ΕΣΠΑ, χθες, η Περιφέρεια Ηπείρου;).

Με τα led τι γίνεται; Έχει περάσει ο διπλάσιος χρόνος από τους 3-4 μήνες που υπόσχονταν το Σεπτέμβρη για την ολοκλήρωση της μελετητικής διαδικασίας, ώστε να καταλήξουμε στον τρόπο και στον ανάδοχο που θα μας… «αλλάξει τα φώτα»;

Και με τις τηλεδιασκέψεις, τι γίνετε ρε σεις; Θα δούμε κανά δημοτικό συμβούλιο από το μέλλον;

Τη μασέλα φοράει και θα «δαγκώνει» και φέτος… ο Παναγιώτης Μπούρχας

 

Από Δευτέρα 13/1/2020 «δαγκώνουμε» και ραδιοφωνικά, στον ΗΧΩfm 102,7

Καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή, 10-11 π.μ.

«Δήγματα στους 102,7» το όνομα της εκπομπής…

 

 

Show Buttons
Hide Buttons