ΔΗΓΜΑΤΑ 5/6/2018

ΔΗΓΜΑΤΑ 5/6/2018

«Όχι» στον Τατούλη

Στην Τρίπολη βρέθηκε προχθές ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, για τη διαδικασία σύσκεψης με αυτοδιοικητικά στελέχη της Πελοποννήσου αντίστοιχη εκείνης που είχε στα Γιάννενα την περασμένη Δευτέρα.

Διαβάζοντας το σχετικό ρεπορτάζ το μάτι μου έπεσε στην εξής απάντηση του γραμματέα, σχετικά με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Φαίνεται μέχρι τώρα ότι ο κ. Τατούλης δεν συμβαδίζει με την ΝΔ και την πορεία που έχει χαράξει η ηγεσία της παράταξής μας. Μένει σε εκείνον και στα στελέχη της Περιφέρειας να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους»!

Ρεπορτάζ για την Πελοπόννησο και τα έργα και τις ημέρες του Περιφερειάρχη Τατούλη ομολογώ, δεν έχω, παρά την καταγωγή μου… Ξέρω ωστόσο, πως από τις δύο φορές που ο Τατούλης κατέβηκε για Περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο, η ΝΔ τον στήριξε μόνο τη δεύτερη φορά, το 2014, την πρώτη δε φορά, το 2010, είχε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, ο άλλοτε Υφυπουργός του Καραμανλή… και κατέβηκε ως αντάρτης κόντρα στον εκλεκτό της ΝΔ τότε, πρώην Νομάρχη Μεσσηνίας και πρόεδρο της ΕΝΑΕ, Δημήτρη Δράκο.

Άρα, για να κάνω τη σύνδεση με τα προηγούμενα κι επειδή η επανάληψη μήτηρ εστί μαθήσεως, υπενθυμίζω:

  • Αυγενάκης από Τρίπολη, δεν στήριξε Τατούλη, γιατί «δε συμβαδίζει με τη ΝΔ»
  • Αυγενάκης από Γιάννενα, στήριξε τρις Καχριμάνη, γιατί προφανώς «συμβαδίζει με τη ΝΔ»… ακόμα και αν ψήφισε Τζιτζικώστα στις εσωκομματικές εκλογές του 2016

Λόγος δε μου πέφτει για τα Νεοδημοκρατικά «κουσούρια» αλλά τι σόι αξιολόγηση είναι αυτή που ξεκίνησε ο γραμματέας, εν τη απουσία του υπόλοιπου κόμματος; Και σε τι κριτήρια στηρίζεται; Καλοπροαίρετα ρητορικά ερωτήματα…

 

ΝΔ: Ονόματα για το Δήμο Ιωαννιτών (1)

Για να μείνω στη ΝΔ, το όνομα του δικηγόρου Χάρη Λαζάνη γράφτηκε σε παραπολιτικό περιοδικό αθηναϊκής εφημερίδας, που έχει καλό Νεοδημοκρατικό ρεπορτάζ από τα κεντρικά… το περασμένο Σάββατο.

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων περιγράφεται ως διερευνώμενη περίπτωση υποψήφιου Δημάρχου Ιωαννιτών από τη ΝΔ. Την ίδια ώρα στην τοπική πιάτσα, έχει αρχίσει να ακούγεται και το όνομα της Τατιάνας Καλογιάννη, αντιπεριφερειάρχου.

Από το ρεπορτάζ μου, προκύπτουν τα εξής δεδομένα: α) η κρούση εν είδει διερεύνησης ενδιαφέροντος στο νεαρό δικηγόρο, έγινε από ανώτατο στέλεχος του κόμματος και προφανώς, η πρόταση είναι τιμητική για το Χάρη και δεν τον αφήνει αδιάφορο. β) Ως όρος εμφανίστηκε στον Χάρη, ο σεβασμός στις αποφάσεις του Νίκου Γκόντα, στον οποίο έχει δοθεί από τη ΝΔ ένα εύλογο, σύντομο πια, χρονικό διάστημα για να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει με το Δήμο. Όρος δεύτερος είναι να πάει η ΝΔ ενωμένη στις εκλογές του Δήμου Ιωαννιτών και αυτό τονίζεται και από τον Παντελή Κολόκα που φαίνεται να έχει ανεβασμένες μετοχές στο κομματικό χρηματιστήριο, ως βέβαιος υποψήφιος βουλευτής.

Τα παραπάνω σενάρια εκτιμώ ότι θα λήξουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Άρα, για να επανέλθω στον αγαπητό γραμματέα της ΝΔ και για να απαντήσω σε όσους διερμήνευσαν τα όσα… δεν είπε για τον Γκόντα ο Αυγενάκης, ως «άδειασμα» στον πρώην Δήμαρχο, προφανώς τα δεδομένα μου προδίδουν έναν τουλάχιστον, προπετή γραμματέα…

 

**********************************

ΝΔ: Ονόματα για το Δήμο Ιωαννιτών (2)

Την ίδια ώρα, σας ενημερώνω ότι ο χειρουργός Φίλιππος Σιάκας που εδώ και περίπου ένα χρόνο, εκδήλωσε για πρώτη φορά την επιθυμία του να κατέβει υποψήφιος στο Δήμο Ιωαννιτών, επανακάμπτει και κάνει το γερό μπάσιμο που θα τον καταστήσει υπολογίσιμη περίπτωση υποψήφιου Δημάρχου.

Ο ίδιος ο γιατρός ποτέ δεν θεώρησε πως «κάηκε» από την περιπέτεια στην οποία τον ενέπλεξαν για πολιτικούς λόγους, με τα περίφημα επιθέματα και τις παράνομες συνταγογραφήσεις. Έχει ήδη κάνει μηνύσεις κατά πολιτικών, υπηρεσιακών στελεχών και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ που τον κρέμασαν στα «μανταλάκια», έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού αλλά σκοπίμως, η ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του καθυστερεί, για να μην τελειώσει στο χρόνο που πρέπει και για να καθίσταται όμηρος ο ίδιος και η ΝΔ.

Ένα τηλεφώνημα όμως, που έλαβε προ ημερών, του έδωσε το «πράσινο» φως για να κινηθεί και να προετοιμάσει την υποψηφιότητά του, ώστε να θέσει εαυτόν στην κρίση του κόμματος, όταν ανοίξουν οι διαδικασίες.

Άρα, οι διαδικασίες αναζήτησης υποψήφιου Δημάρχου από τη ΝΔ στα Γιάννενα, δεν εκκινούν από το μηδέν.

 

Το ΚΙΝΑΛ στηρίζει εν ενεργεία

Το «Κίνημα Αλλαγής» έχει υποψήφιο Δήμαρχο Ιωαννίνων, κατά πως φαίνεται…

Η σχετική φράση της Φώφης Γεννηματά, κατά την ομιλία της στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ το πρωί της Κυριακής, ήταν η εξής: «Το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει και πάλι τα καταξιωμένα στελέχη του που έχουν εκλεγεί στις Περιφέρειες και στους Δήμους. Τιμούμε το έργο τους και τη σχέση τους με τους πολίτες».

Αυτό πρακτικά για την Ήπειρο, σημαίνει στήριξη εκ νέου του Θωμά Μπέγκα στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας. Είναι άγνωστο αν ο Θωμάς επιμένει την ίδια ώρα, να στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές αλλά η στάση του απέναντι στο κυβερνών κόμμα μου συνηγορεί για κάτι τέτοιο.

Με αφορμή το εν εξελίξει φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ στις… λοιπές προοδευτικές δυνάμεις, για πιθανές συνεργασίες των δύο χώρων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, πολλοί θυμήθηκαν τις τελευταίες μέρες, πως το Σεπτέμβριο του 2013, ο Τσίπρας αναφέρονταν σε «φθαρμένους βλαχοδήμαρχους» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στους οποίους αρνούνταν τη συνεργασία. Προφανώς, σήμερα οι βλαχοδήμαρχοι του Τσίπρα «ξεβλάχεψαν» – από τον Πέτρο Κωστόπουλο; – και ο υπέρτατος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι υποψήφιοι του 3% να γίνουν συγκυβερνήτες σε Δήμους και Περιφέρειες, ελέω απλής αναλογικής…

Ο Μπουτάρης είχε τη μαγκιά να πει στο ΣΥΡΙΖΑ «στηρίξτε με για Δήμαρχο, αλλά ΣΥΡΙΖΑ δε γίνομαι…». Ο Θωμάς την έχει;

Τέλος, στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, διατυπώθηκε η βούληση το κόμμα να κατεβάσει υποψήφιους σε όλες τις μεγάλες αυτοδιοικητικές μάχες, άρα και στην Περιφέρεια Ηπείρου, οπότε το θέμα αποκτά ενδιαφέρον…

 

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας…

Ευχαριστώ ειλικρινώς, τη γραμματεία των ΑΝΕΛ Ιωαννίνων για την τελευταία ενημέρωση σχετικά με τη δραστηριότητα του ακάματου Υφυπουργού των, επί της Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμοδίου, Βουλευτή Λαρίσης, Βασίλη Κόκκαλη.

Ο Υφυπουργός ενημερώνω, αν σας διέφυγε, παρευρέθη την Κυριακή 3 Ιουνίου στις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις της ανάμνησης του ολοκαυτώματος του Σουλίου, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση. Το ακόμα σημαντικότερο νέο, όπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο τύπου, είναι πως «τον Υφυπουργό συνόδευαν κατά την επίσκεψή του, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών, καθώς και πολιτευτές της Ηπείρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Ο Υφυπουργός επισκέφτηκε και τα Ιωάννινα, όπου παραχώρησε συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ, αναφορικά με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και αναχώρησε για την Αθήνα.

Από φωτογραφίες που είδα στο fb, ο Υφυπουργός συνάντησε και εκπροσώπους κτηνοτρόφων της Ηπείρου την Κυριακή, αλλά οι καλοί αγωνιστές του κόμματος θεώρησαν πως η πληροφορία για τις συνεντεύξεις που έδωσε ο Υφυπουργός, ήταν σημαντικότερη από τις συναντήσεις που έκανε στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

(Tα «Δήγματα» δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο της Τρίτης, 5/6/2018)

Show Buttons
Hide Buttons