ΔΗΓΜΑΤΑ 5/6/2021

ΔΗΓΜΑΤΑ 5/6/2021

Ωραία λογάκια, χωρίς κανένα απολύτως νόημα και χωρίς στην πράξη στήριξη και συμπαράσταση στους εκατοντάδες επαγγελματίες του τουρισμού που περνούν πολύ δύσκολα τους τελευταίους μήνες, ακούστηκαν την Παρασκευή από τους δύο υφυπουργούς που βρίσκονται στο Ζαγόρι σήμερα, για αναψυχή.

Γιώργος Αμυράς και Σοφία Ζαχαράκη, ακολουθούμενοι από υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος βρίσκονται στην περιοχή, σε μια κίνηση του Γιαννιώτη βουλευτή να τιμηθεί το περιβάλλον. Ως ο αρμόδιος για το περιβάλλον Υφυπουργός ο Γιώργος Αμυράς καλείται να τρέξει θέματα για την περιοχή μας που βαλτώνουν εδώ και χρόνια, πέρα από τις επικοινωνιακές πρωτοβουλίες που δε με βρίσκουν αντίθετο. Χρειάζεται και η ουσία όμως, αν θέλει να αφήσει κάτι στην περιοχή. Και ας κάνει τη διαφορά έναντι των άλλων Γιαννιωτών που άσκησαν ή ασκούν διοίκηση μέσα από διαδοχικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια ή κατέχοντας κορυφαία πολιτειακά πόστα, χωρίς δυστυχώς, να «εισπράττουν» τα Γιάννενα κάτι…

 

Φουριόζος ξεκίνησε

Φουριόζος έχει ξεκινήσει να εκτελεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης.

Μπορεί η Επιτροπή να μη συνεδριάζει ακόμα κανονικά και με σημαντικά θέματα, αλλά ο ίδιος καθώς φαίνεται από τη χθεσινή ημέρα, έχει πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο του… Για να γράψει 310 λέξεις για να απαντήσει στην κριτική δύο παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν για τον χαρακτηρισμό ως κατεπειγόντων ορισμένων θεμάτων και άλλες 637 λέξεις στο μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, καταλαβαίνετε ότι έχει πολλή διάθεση να ασχοληθεί με τα καθήκοντα που του ανέθεσε πρόσφατα ο πολιτικός του προϊστάμενος, για να αντικαταστήσει την Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση.

1000 λέξεις περίπου κείμενο μέσα σε μια μέρα δεν είναι και λίγο, όταν η προκάτοχός του δεν είχε εκδώσει ούτε μια δα ανακοινωσούλα…

 

Προτάσεις για αντιπεριφέρειες

Ντωμεταξύ, για να κάνει ο Περιφερειάρχης αντ’ αυτού τον συγκεκριμένο αντιπεριφερειάρχη, να τον αναπληρώνει δηλαδή, εξάγω το συμπέρασμα ότι ο Περιφερειάρχης είναι κατά βάθος ΠΑΣΟΚ, πέρα από ΝΔ και ΚΚΕ που ως γνωστόν, έχει δηλώσει ότι θα ψήφιζε, αν δεν ψήφιζε ΝΔ…

Και μια άλλη απορία που έχω είναι τι θα γίνει τώρα ο αθλητισμός και η απασχόληση, αρμοδιότητες που μέχρι πρότινος είχε στο χαρτοφυλάκιό του ο Β. Γοργόλης ως αντιπεριφερειάρχης…

Δείγμα του ότι στην Περιφέρεια Ηπείρου, μοιράστηκαν στη διάρκεια αυτής της θητείας, αρμοδιότητες χωρίς πραγματικό διοικητικό και διαχειριστικό αντίκρισμα, αφού ως γνωστόν, όλα τα κάνει και… συμφέρει ο αρχηγός…

Από τις ιχθυοκαλλιέργειες, μέχρι την προώθηση των αγροτικών προϊόντων (!), αρμοδιότητες που είναι ανατεθειμένες σε αντιπεριφερειάρχες σήμερα και ουδείς γνωρίζει πως ακριβώς ασκούνται, με τι αποτέλεσμα. 

Εγώ αν γινόμουν αντιπεριφερειάρχης θα ζητούσα την αρμοδιότητα «Ποταμιών και παραλιών Ηπείρου», με κύρια ευθύνη τη διαπίστωση αν κουνιούνται οι βάρκες στην Πρέβεζα και στην Ηγουμενίτσα, αν τα νερά των ποταμών από τον Αώο ως τον Άραχθο και τους παραποτάμους τους, ρέουν κανονικώς, αν τα ψάρια αυτοκτονούνε πηδώντας προς τη στεριά και άλλα τέτοια, δύσκολα και κυρίως αναπτυξιακά για το «ντόπο» πράματα.

Δέχομαι προτάσεις φίλοι αναγνώστες, και για άλλες αντιπεριφέρειες…

Εμπρός όλοι μαζί για την ανάπτυξη…

 

Ο Μωυσής – Μωυσής

Αν και έχω ξαναγράψει πως έχω πάψει εδώ και καιρό να διαβάζω τα άρθρα και τις συνεντεύξεις του Δημάρχου, σε τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ομολογώ πως έκανα μια παρασπονδία αυτή τη φορά, για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Εισαγωγικά επισημαίνω πως τα Γιάννενα έχουν το Μωυσή στο τετράγωνο.

Η Ελλάδα έχει τον Κυριάκο-Μωυσή, τα Γιάννενα έχουν το Μωυσή – Μωυσή… Το όνομα του βιβλικού προσώπου ταυτίστηκε με την προδιαγραφή ενός πολιτικού που πέρα από τη δύσκολη αποστολή, την οποία πρέπει να φέρει σε πέρας, να περάσει το λαό του από την Ερυθρά Θάλασσα, να βγάλει το λαό του από την οικονομική κρίση κτλ., είναι ευνοημένος από την κριτική των μέσων ενημέρωσης. Αυτό ήταν το σενάριο του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, που διακωμώδησε μια υπερβολική περιγραφή και παραβολή ενός φιλελεύθερου δημοσιογράφου για τον Πρωθυπουργός μας. 

Η αποστολή του Δημάρχου Ιωαννίνων είναι να «τρέξει» το δύσκολο έργο της καθημερινότητας της πόλης, της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης κτλ. Από την πλειοψηφία των τοπικών ΜΜΕ, ο Δήμαρχος δέχεται έναν… διακριτικό έλεγχο σε γενικές γραμμές αλλά ενίοτε εμφανίζονται και κάποια λογοτεχνικά αριστουργήματα – «αγιογραφίες» όπως αυτό που δημοσιεύτηκε στα μέσα της εβδομάδας, σε ένα αθηναϊκό site, όχι ιδιαίτερα γνωστό – διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

Δύο σημεία βασικά, έχω να σχολιάσω από την εν λόγω συνέντευξη.

 

Συνδέσεις

Λέει η υπογράφουσα σε κάποιο σημείο του κειμένου της: «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ άλλη προσωπικότητα σε αυτή τη θέση, την περίοδο μάλιστα της πανδημικής κρίσης. Με τον Μωυσή Ελισάφ έχω περάσει πολλές ώρες συζητώντας και δουλεύοντας. Κάθε μήνα βρίσκομαι στο γραφείο του και συμμετέχω σε ομάδες εργασίας, μέσω της εταιρείας που εργάζομαι για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, και κάθε φορά ανυπομονώ να τον συναντήσω«.

Τι σημαίνει αυτή η παραδοχή της υπογράφουσας που αρθρογραφεί συνεργαζόμενη με το site a8inea.com; Ότι η εταιρεία στην οποία εργάζεται, με αποστολή την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων, προσφέρει bonus… την προσωπική προβολή του Δημάρχου! Δε νομίζω ότι αυτό θα αρέσει ιδιαίτερα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μεταξύ μας…

Θα μπορούσε το κείμενο να ταξίδευε στον αχανή ωκεανό του διαδικτύου, άσχετο με τις συνδέσεις που έκανε η ίδια η υπογράφουσα τελικά. Θα μπορούσε δηλαδή, με απλά λόγια, να μην «καρφωθεί» η υπογράφουσα και κανείς να μην καταλάβει τίποτα.

 

Στον πιο δημοκράτη;

Το κομμάτι της συνέντευξης με τον μεσότιτλο «Ανοιχτές Πόρτες» ήταν ένα φοβερό τρολάρισμα στο Δήμαρχο, μιας και το κείμενο δημοσιεύτηκε την παραμονή της κινητοποίησης – διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Δήμου Ιωαννιτών, με αίτημα την απόδοση των μέσων ατομικής προστασίας και του γάλακτος που τους χρωστά ο Δήμος.

«Η πόρτα του Δημαρχείου είναι πάντα ανοιχτή και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει», λέει το κείμενο… Εδώ έχεις λάθος, αγαπητή μου, με συγχωρείς… Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ιωαννιτών μπορούν να το αμφισβητήσουν. Οι δύο κεντρικές θύρες του Δημαρχείου, το μεσημέρι της Πέμπτης, κλειδαμπαρώθηκαν από το Δήμαρχο, προκειμένου να μην ανέβουν και να τον συναντήσουν οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν, για ένα απόλυτα δίκαιο αίτημα, μιας και η δημοτική αρχή τους εμπαίζει με το συγκεκριμένο θέμα, εδώ και δύο κοντά χρόνια.

Πρωτοφανής κίνηση ακόμα και για αντιδημοκράτες Δημάρχους, όχι για τον… πιο δημοκράτη Δήμαρχο της χώρας, όπως ο δικός μας…

Τις προάλλες εργαζόμενοι μπήκαν να μπουκάρουν στο γραφείο του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, την ώρα της συνεδρίασης. Ο αντιδήμαρχος κάλεσε τη Δημοτική Αστυνομία να επέμβει, αλλά οι δημοτικοί αστυνόμοι αρνήθηκαν να επιβάλλουν την τάξη στους συναδέλφους τους!

Τη μασέλα φοράει και θα δαγκώνει και φέτος, ο Παναγιώτης Μπούρχας

Γράψε μας παρατηρήσεις, σχόλια επί των σχολίων μας και ιδέες στο p.bourchas@gmail.com

Show Buttons
Hide Buttons