ΔΗΓΜΑΤΑ 5/7/2018

ΔΗΓΜΑΤΑ 5/7/2018

Ο Αμυράς με τη ΝΔ;

Ο Γιώργος Αμυράς προαλείφεται για υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Ο βουλευτής του «Ποταμιού» τάσσεται υπέρ της σύμπραξης με το κόμμα του Μητσοτάκη, στις επερχόμενες εκλογές. Για όσους ξεχνάνε δε, θυμίζω εδώ, πως ο δημοσιογράφος που έγινε γνωστός από τις εκπομπές «Μένουμε Ελλάδα» της κρατικής τηλεόρασης, το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, σε μια από τις εκπλήξεις εκείνων των εκλογών.

Έκπληξη επομένως, δεν είναι ότι ο Αμυράς αισθάνεται οικεία στη ΝΔ αλλά ότι τα κουτσομπολιά τον φέρνουν υποψήφιο στα Γιάννενα, γιατί ενδεχομένως οι πολιτικές «αρένες» της Αθήνας δεν τον χωρούν.

Τα τελευταία χρόνια, ως βουλευτής του «Ποταμιού» έδειξε το ενδιαφέρον του, με πολλές ερωτήσεις, για την περιοχή μας και η ΝΔ είναι βέβαιο, όπως ξαναέγραψα, πως ψάχνει τέτοιες περιπτώσεις που θα δώσουν μια πινελιά «ανανέωσης» και «ανοίγματος» στα ψηφοδέλτιά της.

 

Τριπλή «κρούση» για υποψηφιότητα

Στα δημοτικά προεκλογικά τώρα, τα πράγματα αρχίζουν να ζεσταίνονται επικίνδυνα στο Δήμο Ιωαννιτών…

Τριπλή «κρούση» έγινε για συμμετοχή του σε τρία διαφορετικά ψηφοδέλτια (!) στο ίδιο άτομο. Για να είμαι ακριβής, ο εν λόγω ενεργός πολίτης έχει από καιρό, σχεδόν συμφωνήσει, πως θα κατέβει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Θωμά Μπέγκα. Οι τελευταίες εξελίξεις τον έφεραν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και δέχτηκε προχθές, δύο τηλέφωνα «για καφέ»…

Το ένα από τον Μωυσή Ελισάφ που έχει ανάψει για τα καλά τις «μηχανές» της καθόδου του, ως υποψήφιος Δήμαρχος, στο Δήμο Ιωαννιτών. Το άλλο από φερόμενο υποψήφιο της Κεντροδεξιάς παράταξης.

Συνεχής ενημέρωση…

 

Κασσής στηρίζει Ελισάφ

«Τράβα μπροστά κι εγώ σε στηρίζω…». Αυτό δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής στον καθηγητή Ιατρικής, στη διάρκεια μιας πρώτης συνάντησης που είχαν οι δυο τους, τις προάλλες.

Ο Μιχάλης δεν έκρυψε ποτέ, πως δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με τον Θωμά. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν ο Μωυσής προχωρήσει και δεν κάνει πίσω την τελευταία στιγμή, θα έχει έναν αξιόλογο σύμμαχο στις εκλογές – η στάση του ΚΙΝΑΛ γενικότερα βέβαια, είναι ένα ζητηματάκι… Σε περίπτωση που η υποψηφιότητα Ελισάφ δεν προχωρήσει, ο Κασσής θα το ρίξει μορταδέλα… Να πει καλό λόγο για τη δημοτική αρχή Μπέγκα, το κόβω κομματάκι δύσκολο…

 

Ο Δήμαρχος στον Πρέσβη: η συνέχεια

Σας ενημέρωσα πρώτους, για την παρουσία του Δημάρχου Ιωαννιτών στη δεξίωση που παραθέτει κάθε χρόνο, με αφορμή την 4η Ιουλίου, ημέρα Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ο Αμερικανός Πρέσβης στη χώρα μας.

Πλην του Δημάρχου, την Ήπειρο εκπροσώπησαν ακόμα στο μεγάλο αυτό πολιτικό γεγονός, ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας και ο Σπύρος ο Κυριάκης, επιχειρηματίας και βέβαιος υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Πρέβεζα.

Ο Τζέφρι, φίλος των Ιωαννίνων αναμφισβήτητα, είπε στο Δήμαρχο πως θα επισκεφθεί ξανά, ιδιωτικώς αυτή τη φορά τα Γιάννενα, και θυμήθηκε τις πίτες που… τσάκισε στου Νικόλα και τις ομορφιές που γνώρισε, κατά το τριήμερο της παραμονής του στην περιοχή μας, τον περασμένο χειμώνα. Πέραν τούτου, ουδέν.

Οι δικοί μας είδαν από Πρίγκιπες μέχρι προσωπικότητες της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ, στον κήπο της Πρεσβείας.

Απορώ πάντως πως και άργησε το τοπικό ΚΚΕ να καταγγείλει το Δήμαρχο για τα κολλητηλίκια του, με τους «φονιάδες των λαών»…

Τίνα, μ’ ακούς;

 

Καλοπροαίρετα…

Ενόψει της διοργάνωσης για δεύτερη φορά, του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου, στη Δωδώνη και τον αρχαιολογικό της χώρο, απευθύνω ένα ειλικρινές ερώτημα προς τους διοργανωτές: από φίδια, σκορπιούς και λοιπά συμπαθή έμβια όντα, ερπετά ή με πόδια, εγγυάται κανείς πως θα λείψουν φέτος τα «εγκεφαλικά»;

 

Αναθεώρηση της ιστορίας

Γι’ αυτή τη μεγάλη ιστορία των τελευταίων ημερών για την πόλη, την τύχη του δρόμου Βογιάνου – Πανηπειρωτικό, θέλω να κάνω εδώ κάποιες τελευταίες παρατηρήσεις – προβλέψεις, αναθεωρώντας απόψεις που σχημάτισα μάλλον πρόωρα αλλά και να απολογηθώ και για κριτικές μου που ίσως ήταν άδικες:

  • Από τη σχετική αλληλογραφία και τις νομικές κινήσεις των αντιδρώντων πολιτών και φορέων που ήλθαν σε γνώση μου σταδιακά τις προηγούμενες μέρες, προκύπτει ένας αγώνας που εξελίσσονταν για χρόνια, χωρίς να δημοσιοποιείται (δικαίωμα και επιλογή των αντιδρώντων πολιτών είναι αυτό).
  • Στις πρώτες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις από το 2012 και μετά, του Χρήστου του Μαντά, ήρθαν μετά το 2015 να προστρέξουν και οι άλλοι τρεις βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ που το 2015 συνυπέγραψαν κοινή ερώτηση για την Κενάν Μεσαρέ. Οι προσφεύγοντες στην κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη κάτοικοι και φορείς μάλιστα, αποστέλλουν την επιστολή που απευθύνουν κύρια στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα το Σεπτέμβριο του 2017, και στους «5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν τις αναπάντητες Επερωτήσεις» όπως λένε χαρακτηριστικά (εκ παραδρομής μάλιστα, αναφέρουν ως «πέμπτο» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον Παπαδημούλη, παρ’ ότι αποστέλλουν την επιστολή ξεχωριστά και στους ευρωβουλευτές).
  • Ο Χρήστος Μαντάς, πριν 2 ακριβώς χρόνια, στις 5 Ιουλίου του 2016, απευθύνεται με προσωπική του επιστολή στο Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, του υπενθυμίζει τις εκκρεμότητες και του ζητά «μικρής κλίμακας έργα, μικρού κόστους» στον άξονα Κενάν Μεσαρέ – Βογιάνου – Γεννηματά. Ο εν λόγω βουλευτής υπήρξε αναμφίβολα ο πιο δραστήριος για το συγκεκριμένο θέμα, εξ ου και του καταλογίστηκε η ευθύνη για την εμπλοκή από σύμπαν το δημοτικό συμβούλιο. Εκ των υστέρων, θα πω αδίκως, γιατί ο Μαντάς επέμεινε σε μια πορεία πέντε και πλέον χρόνων για το θέμα και έμεινε σταθερός σε ό,τι πίστευε από την αρχή, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για Συριζαίο, οφείλω να ομολογήσω… Το γεγονός ότι δεν αντέδρασε παρά τις προκλήσεις που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες, ίσως σχετίζεται με την επιθυμία του να αποφύγει τις συγκρούσεις, ενόψει εκλογών…
  • Η άμυνα της «πολιτικής παρέμβασης», εκ μέρους της δημοτικής αρχής, υιοθετήθηκε πρόθυμα από την αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί τα προβλήματα ξεκίνησαν με ευθύνες της δημοτικής αρχής Γκόντα. Ο τελευταίος δε μπορούσε να κάνει και αλλιώς… Οι υπόλοιποι όμως, από το δημοτικό συμβούλιο, πλην Καραμπίνα, που προσχώρησαν στη λογική της δημοτικής αρχής, πιθανά δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι. «Πολιτική διαπραγμάτευση», θυμίζω, πήγε πολλές φορές να κάνει ο Τσίπρας με τους δανειστές, και έφαγε τα μούτρα του, όλες…
  • Ο Γιάννης Στέφος – το όνομα της κωλοτούμπας στα Γιαννιώτικα… – παρ’ ότι υπέγραψε όπως είπα, ερώτηση το 2015 για τον οδικό άξονα, έρχεται εκ των υστέρων να μιλήσει για καταστροφική απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος. Το δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη την περασμένη Παρασκευή, ενημέρωσε κάμποσους συναδέλφους μου για την θέση του (!) – για να ξέρουν μπας και γράψουν κανά καλό λόγο – αλλά και τον Δήμαρχο της πόλης που τον μνημόνευσε σε σχετική δήλωσή του τη Δευτέρα. Οι τζάμπα μαγκιές σύντροφε, δεν περνάνε πια και αν όντως μετάνιωσες για την υπογραφή που έβαλες στην ερώτηση του 2015 πες το, ή ακόμα καλύτερα, κάνε μια νέα ερώτηση σήμερα στο Σταθάκη και πες του ότι εσύ έλεγες παπαριές πριν τρία χρόνια και ότι αυτός καταστρέφει τα Γιάννενα. Ψευτοεπαναστάσεις που φτάνουν μέχρι την Κλεισούρα και ως το αεροδρόμιο, δε διασώζουν πολιτικά κανέναν.
  • Τέλος, κάνω μια πρόβλεψη πως τα πράγματα δεν θα πάνε καλά για τη δημοτική αρχή που έχει σαφείς ευθύνες για το φιάσκο, γιατί αγνόησε επανειλημμένες προειδοποιήσεις των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και του Συνηγόρου του Πολίτη. Αν δεν αλλάξει η πολιτική κατάσταση, το κόβω χλωμό να πάρει πίσω την υπογραφή του ο Σταθάκης ακόμα και στον… Πάκη να φτάσει ο Θωμάς!

(Τα «Δήγματα» δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο της Πέμπτης, 5/7/2018)

Show Buttons
Hide Buttons