ΔΗΓΜΑΤΑ 6/9/2018

ΔΗΓΜΑΤΑ 6/9/2018

Η «Ριζοπουλιάδα» (1)

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές εξελίσσονται σε «Ριζοπουλιάδα»…

Έγραψα τα πρώτα σχόλια στα «Δήγματα» πριν από 15 περίπου μήνες, όταν δημοσιεύτηκαν τα πρώτα επιθετικά κείμενα του επικοινωνιολόγου Σπύρου Ριζόπουλου κατά του Αλέκου Καχριμάνη και πέρασε καιρός μέχρι να βεβαιώσω πως ο τύπος αυτός, του οποίου το επίθετο ήξερα μέχρι εκείνη την ώρα και ταύτιζα μόνο με το site ιδιοκτησίας του, www.rizopoulospost.com, επιθυμεί να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και ένα και πλέον χρόνο μετά, η «Ριζοπουλιάδα» έχει γίνει «καταιγίδα» στην προεκλογική επικαιρότητα της Περιφέρειας Ηπείρου, βουηθούντος του Περιφερειάρχη και κυρίως, της ΝΔ και του γραμματέα της.

Τα όσα είπε χθες, στη συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης προμηνύονται έναν προεκλογικό αγώνα που θα κάνει τον τσακωμό του Αλέκου με τον Βαγγέλη Αργύρη πάνω στην λαγκάτσα των Μαρμάρων το 2010, να μοιάζει παιδική χαρά.

Στη λάσπη και τη σκανδαλολογία είπε, μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, εμείς απαντάμε με το έργο μας!! Και στη συνέχεια φωτογράφισε την εμπλοκή του Ριζόπουλου με τα Panama papers!! Όφειλαν όσοι συνέταξαν τη δήλωση Καχριμάνη, να είναι προσεκτικότεροι.

 

*********************

Τι θα έκανα, αν ήμουν Καχριμάνης (2)

Αντί λοιπόν, να χαρεί την προεκλογική περίοδο που έχει μπροστά του και η οποία μπορεί και να ’ναι και η τελευταία του – κανείς δεν ξέρει… αλλά λέμε τώρα… – ο Αλέκος Καχριμάνης έχει εντελώς αχρείαστα, πανικοβληθεί από τον επίμονο αντίπαλό του.

Αφού όπως λέει ο Καχριμάνης και ο «κύκλος» του, ο Ριζόπουλος είναι ένα πολιτικό «τίποτα», αφού ο αντίπαλος μπορεί να «χτυπά» για συνεργάτες του, μόνο αποτυχημένους και «πρώην», αφού όπως προβλέπουν στην περιφερειακή αρχή και έχουν πει δημόσια στο περιφερειακό συμβούλιο ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους μήνες, τις εκλογές θα τις κερδίσει η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» με 60% από την πρώτη Κυριακή… αφού έχουν το κόμμα (ΝΔ) μαζί τους και ταυτόχρονα σχεδιάζουν ξανά, να «λεηλατήσουν» και άλλες πολιτικές δυνάμεις με μεταγραφές και με πολλούς πρόθυμους, χρήσιμους «ηλίθιους» που είναι στο «περίμενε», προκειμένου εκτός από κομματικός υποψήφιος ο Καχριμάνης να το «παίξει» και υπερκομματικός (!), γιατί ασχολείται με το τι κάνει ο Ριζόπουλος, από το πρωί ως το βράδυ; Όλα τα παραπάνω, τα επανέλαβε χθες και στη συνέντευξή του.

Δεν θα αναφερθώ – ξανά – στα άγρια «πεσίματα» που γίνονται σε «δεξιούς» ανθρώπους, οι οποίοι απλά δε στηρίζουν Καχριμάνη, γιατί κανείς δεν θέλει να εκτεθεί. Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου και το τηλεφώνημα που δέχτηκα από τον γραμματέα της ΝΔ στις 30 Μαΐου, για να με «μαλώσει» για πράγματα που δήθεν έγραψα, όπως κάκιστα και εντελώς ψευδώς του μεταφέρθηκε από τρίτους. Αυτό πρώτη φορά μου συνέβη αλλά όπως γνωρίζω, είναι σύνηθες για το γραμματέα να παραπονιέται σε δημοσιογράφους.

Μα, θα πείτε καλοπροαίρετα, τι σχέση έχει ο Καχριμάνης με τον Αυγενάκη; Όσοι είχατε παραστεί στη συνάντηση Αυγενάκη – αυτοδιοικητικών στελεχών της Ηπείρου, στις 29 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Du Lac, προφανώς γνωρίζετε… Όσοι δεν είσαστε στην παραπάνω συνάντηση, σας ενημερώνω απλώς πως ο γραμματέας κοινοποίησε την απειλή διαγραφής των «10» της γραμματείας Ριζόπουλου, την περασμένη Παρασκευή, και στον Περιφερειάρχη, ως μη όφειλε. Σίγουρα από λάθος αλλά αυτό το λάθος λέει πολλά…

 

*********************

Η Δημοκρατία σε όλο το μεγαλείο της (3)

Συνεχίζοντας να ρισκάρω ένα ακόμα τηλεφώνημα Αυγενάκη… ομολογώ διάβασα με συγκίνηση τα πύρρεια λόγια του για τη Δημοκρατία, την ελευθερία του πολιτικού λόγου κλπ., με αφορμή την παρ’ ολίγον σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, μετά τη μήνυση του Συριζαίου εκδότη Βαξεβάνη. «Η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμα βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ…» και άλλα τέτοια ωραία, ξεστόμισε ο γραμματέας της ΝΔ που όπως λέμε τις τελευταίες μέρες, παραδίδει μαθήματα πολιτικής δημοκρατίας στο κόμμα του.

Κατηγορεί δε περίπου ως «απατεώνες», τα στελέχη της ΝΔ που μετέχουν στην παράταξη Ριζόπουλου, επειδή δεν απεκδύονται την κομματική τους ιδιότητα αλλά φευ! την επικαλούνται, όταν ανακοινώνονται ως μέλη μιας αυτοδιοικητικής παράταξης.

Έχει ενδιαφέρον, μετά από όλα αυτά, το τι θα απαντήσει, αν θα επιτραπεί να ερωτηθεί στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την αναστάτωση της Ηπείρου…

 

Η «μουγκή» τοπική ΝΔ

Και μια κουβέντα για την τοπική οργάνωση της ΝΔ…

Έχω επαινετικά γράψει για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Θ. Τζαρούχη, αρκετές φορές, πως ήλθε για να βάλει τάξη στο «μαγαζί», για να επαναφέρει την κανονικότητα στο κόμμα, για να ενώσει τη βάση της ΝΔ στο Νομό κτλ.

Όλα αυτά ισχύουν, αλλά ως καλός «στρατιώτης» του κόμματος είναι υποχρεωμένος ταυτόχρονα, να τηρεί και τις αποφάσεις της ηγεσίας της ΝΔ ο Θόδωρος. Καλές ή κακές, είναι αποφάσεις του κόμματος.

Δική του υποχρέωση είναι κατ’ εμέ, να παρεμβαίνει στην ηγεσία της ΝΔ όσο πρέπει και όσο δεν έκανε ο προκάτοχός του, για να τους συμβουλεύει, να τους νουθετεί, να εκφράζει άποψη και να μην είναι ένα πειθήνιο πολιτικό ον, το οποίο αύριο, θα πρέπει να απολογείται για λάθη του σήμερα, για τα οποία δεν ευθύνεται αυτός.

Ανεπίτρεπτο είναι ο πρόεδρος να καταργεί τη ΝΟΔΕ και να προκαταλαμβάνει τη συνεδρίασή της, την περασμένη Δευτέρα, με ανακοινώσεις υπαγορευμένες από την Αθήνα, απαιτητό είναι ο πρόεδρος να μάθει λίγο ιστορία… στους παντογνώστες της Πειραιώς που γνωρίζουν την πολιτική ιστορία της Ηπείρου, από το 2018 και μετά… Ο Αυγενάκης δε γνωρίζει προφανώς, τι και ποια πρόσωπα, πλήγωσαν τον κόσμο της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά κάποιος πρέπει να του τα πει, Θόδωρε! Και εσύ έχεις την κύρια ευθύνη.

Τον ερχόμενο Μάιο και το φθινόπωρο του 2019, αν γίνουν τότε οι εθνικές εκλογές, το εκλογικό «ταμείο» για τη ΝΔ στο Νομό Ιωαννίνων θα το κάνεις εσύ. Ο βουλευτής Ηρακλείου πιθανά να μην είναι τότε γραμματέας του κόμματος και σίγουρα, δεν θα ασχολείται με τα Γιάννενα…

 

Τι γίνεται στο ΚΙΝΑΛ;

Στο «Κίνημα Αλλαγής», θέλουν να ανεβάσουν τους ρυθμούς τους για τις περιφερειακές εκλογές.

Η συνεδρίαση των Νομαρχιακών Επιτροπών της Ηπείρου, την περασμένη Δευτέρα, δεν κατέληξε κάπου και θα ακολουθηθεί η διαδικασία των αυτοπροτάσεων και ετεροπροτάσεων, για υποψηφιότητες του χώρου σε σχέση με την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως ακριβώς έγινε και με τις βουλευτικές υποψηφιότητες.

Η μεγάλη διαφορά με την Περιφέρεια είναι πως δεν υπάρχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον, όπως και για την «πράσινη» λίστα των εθνικών εκλογών. Όπως έγραψα από το περασμένο Σάββατο, δύο ονόματα είναι στο τραπέζι του ΚΙΝΑΛ για την Περιφέρεια: Δημήτρης Δημητρίου και Σάκης Οικονόμου.

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων κάνει τις τελευταίες μέρες, μια προσπάθεια να κάτσει στο «τραπέζι» και το Γιώργο Ζάψα με τους τρεις «σωματοφύλακές» του (Χατζηεφραιμίδη, Χαμπίπη και Ζιάκα), προκειμένου να μη χρεωθεί το ΚΙΝΑΛ τη διάσπαση του χώρου. Θεμιτή η προσπάθεια αλλά καθυστερημένη και το λάθος, με τη σκληρή ανακοίνωση προ της εκδήλωσης της 11ης Ιουνίου, έγινε…

 

Ο όρος Οικονόμου

Ο Σάκης ο Οικονόμου τώρα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση το βράδυ της Τρίτης, δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει η υποψηφιότητα για την Περιφέρεια, αν η προσπάθεια του Κινήματος δεν έχει χαρακτηριστικά ειλικρινούς αμφίπλευρης διεύρυνσης, τόσο προς το ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τα «δεξιά».

Από τα όσα είπε ο πρώην βουλευτής κρατώ τούτο: στόχος του Κινήματος για την Ήπειρο, πρέπει να είναι η ανατροπή του σημερινού «καθεστώτος». Στο σκοπό αυτόν, αν δεν συνταχθούν όλοι, με αποκλεισμό εκείνων που κάνουν «παιχνίδια» με τον αντίπαλο, από το ΠΑΣΟΚ και από το ΣΥΡΙΖΑ, ή που προκρίνουν υποψηφιότητες οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «λαγοί» του αντιπάλου – από το ΣΥΡΙΖΑ, ακούγεται τελευταία ο γνωστός πρώην Δήμαρχος… – είναι προτιμότερο να μην κατεβάσει κανένα ψηφοδέλτιο το κόμμα… Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ… Ας στηρίξουν όλοι μαζί τον Καχριμάνη!

(Τα Δήγματα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Νέοι Αγώνες, στο φύλλο της Πέμπτης, 6/9/2018)

Show Buttons
Hide Buttons