ΔΗΓΜΑΤΑ 8/9/2018

ΔΗΓΜΑΤΑ 8/9/2018

Γιατί είναι υποψήφιος ο Καχριμάνης;

Έδωσε μια απάντηση στο ερώτημα του τίτλου, ο Αλέκος Καχριμάνης, κατά την βαρυσήμαντη συνέντευξη τύπου της περασμένης Τετάρτης, παρ’ ότι θεωρητικά, δεν ήταν υποχρεωμένος… Θα μπορούσε να πει μόνο, πως θέλει να ολοκληρώσει το έργο του, όπως λένε συνήθως οι αυτοδιοικητικοί. Το είπε κι αυτό εν τέλει.

Τι άλλο είπε όμως, ο Περιφερειάρχης;

«Σήμερα σε ορισμένους συμπολίτες υπάρχει ένας προβληματισμός για τη νέα περιφερειακή περίοδο. Είναι απόλυτα κατανοητός και δεν υπήρχε περίπτωση να ήμουν εκ νέου υποψήφιος, εάν δεν ήταν ορατός ο κίνδυνος πισωγυρίσματος.

Η Ήπειρος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει «πειραματόζωο» στα χέρια αποτυχημένων «γυρολόγων» της πολιτικής, στα χέρια προσώπων με σκοτεινή διαδρομή (από τα υπόγεια πολιτικών γραφείων της Αθήνας, μέχρι και τον Παναμά), που δεν έχουν τα εχέγγυα να είναι υποψήφιοι, ούτε καν για την τελευταία κοινότητα της Ηπείρου»…

 

Δεδομένα κι ερωτήματα

Έχουμε τα εξής δεδομένα και τα αντίστοιχα ερωτήματα:

Δεδομένο 1ο: ο Αλ. Καχριμάνης δεν προετοίμασε ποτέ διάδοχη κατάσταση για την Περιφέρεια Ηπείρου. Δεν έδωσε ποτέ το σήμα σε κάποιον από τους συνεργάτες του, να προχωρήσει μπροστά.

Δεδομένο 2ο: ξέρει για την υποψηφιότητα Ριζόπουλου από τις αρχές του 2017, ενάμιση χρόνο πριν δηλαδή. Του είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις του, ο αντίπαλός του, αν και δεν είναι αυτό κάτι που θα παραδεχτεί ποτέ δημόσια ο Περιφερειάρχης. Το έχει πει δημόσια, στην πρώτη του συνέντευξη ο Ριζόπουλος και μπαίνει ο λόγος του ενός απέναντι στο λόγο του άλλου.

Ερώτημα 1ο: πότε πήρε την απόφαση να είναι εκ νέου υποψήφιος ο κ. Καχριμάνης; Από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τον Ριζόπουλο ή έκανε στη συνέχεια… «έρευνα αγοράς», εμπιστευόμενος μάλιστα και γνωστούς επιχειρηματίες που δεν έχουν και την καλύτερη έξωθεν μαρτυρία;

Ερώτημα 2ο και πολύ απλό: αν αύριο ο Ριζόπουλος δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, θα παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του ο κ. Καχριμάνης, αφού θα εκλείπει ο βασικός λόγος για τον οποίο όπως είπε, θέτει εκ νέου υποψηφιότητα, ή όποιον εκφράσει ενδιαφέρον για υποψηφιότητα θα τον εντάξει στον ίδιο «υπόκοσμο» που έβαλε και τον Ριζόπουλο;

Η πολλή παρέα με τους Συριζαίους νομίζω έκανε τον Αλέκο ίδιο με αυτούς. Ο Περιφερειάρχης βρήκε τη Μαρέβα του! Είναι ο Ριζόπουλος.

Για όποια καταστροφή γίνεται από δω και στο εξής στην Ήπειρο, να ξέρετε εκ των προτέρων τον υπαίτιο…

 

Οι πιο ενδιαφέρουσες εκλογές…

Την επομένη της συνέντευξης Καχριμάνη τέλος, σχολιάστηκε στα παραπολιτικά «πηγαδάκια» της πόλης, η υποδοχή των ανακοινώσεών του, από μερίδα του τοπικού τύπου, ο οποίος παραδοσιακά αντιμετώπιζε με «χάδια» τον Αλέκο.

Το γεγονός ότι οι «ρουκέτες» που εκτόξευσε στη συνέντευξη τύπου του, το μεσημέρι της Τετάρτης, δεν έγιναν πρωτοσέλιδο σε συγκεκριμένες εφημερίδες, όπως ομολογουμένως το άξιζαν, γιατί δεν υπήρχαν τα μεγάλα θέματα την ημέρα εκείνη, δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε στο περιβάλλον Καχριμάνη, το οποίο αναζητούσε τις αιτίες.

Η πιο ενδιαφέρουσα προεκλογική περίοδος των τελευταίων ετών, έχει ήδη ξεκινήσει…

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει διακοπές… (ακόμα)

Το προεκλογικό ενδιαφέρον σε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμο Ιωαννιτών, μονοπωλούν προσώρας τουλάχιστον, ΝΔ και Κεντροαριστερά.

Οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ δεν αγχώνονται, όπως δεν αγχώνονται γενικώς δηλαδή αυτοί… εδώ που τα λέμε… Υποτίθεται ότι μετά τον Αύγουστο, που θεωρητικά τελειώνει για τους περισσότερους εκεί γύρω στις 20, όταν επιστρέφουν από τις όποιες διακοπές, θα ανασκουμπώνονταν για να αναζητήσουν υποψηφίους, να συζητήσουν τα περί συμμαχιών, των στηρίξεων σε πρόσωπα, κλπ.

Χα!

Δεν κουνιέται φύλλο, ως τώρα. Αν και εδώ που τα λέμε, έχει και την ερμηνεία του, το πράμα… περιμένουν να ακούσουν τις τρομερές εξαγγελίες του «συντρόφου» Αλέξη, από τη ΔΕΘ σήμερα και αύριο, οπότε έχουν «παγώσει» τα πάντα.

Στην Περιφέρεια, σίγουρα γνωρίζω από έγκυρη πηγή, ότι δεν έχουν προχωρήσει τις επίσημες συνομιλίες με κανέναν, διαρρέει δε μόνο το όνομα του Φίλιου, ο οποίος διατείνεται πως με τίποτα δεν ενδιαφέρεται. Για το Δήμο, ο νούμερο «ένα» παράγοντας είναι ο Λάζαρος Νάτσης.

 

Τσακωμός για το σκι

Δεν αμφισβητείται ωστόσο, ότι στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες προσώπων, για τις διάφορες υποψηφιότητες.

Ο προαναφερθείς για παράδειγμα, Φίλιππας Φίλιος, έχει φανατικούς εχθρούς και πιστούς φίλους εντός του κόμματος, και για τις σχέσεις του επιπλέον, με το Μωυσή Ελισάφ που θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος, γίνεται «κόκκινο πανί» για τους «συντρόφους» του.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσω την ανάρτηση του Βλάσση του Παπαχρήστου (μη εκλεγμένου αλλά ενεργού μέλους της παράταξης Νάτση στο Δήμο Ιωαννιτών), στο λογαριασμό του στο fb, που περνάει… γενεές δεκατέσσερις τους ασχολούμενους με το θαλάσσιο σκι στην πόλη μας; Για όσους γνωριζόμαστε σε αυτό το «χωριό», με το θαλάσσιο σκι ασχολούνται συγκεκριμένα άτομα, μεταξύ των οποίων και συγγενείς του πρώην Δημάρχου, ο δε Φίλιος ήταν αυτός που δημιούργησε τις υποδομές της Αμφιθέας επί θητείας του, από το 2013 ως το 2014, εν μέσω σφοδρών καταγγελιών, για όσους θυμούνται στοιχειωδώς.

Αν τα όσα υποστηρίζει ο κ. Παπαχρήστος για το ανάχωμα της Αμφιθέας, για το στίβο θαλασσίου σκι και για το ίδιο το άθλημα, συνιστούν πολιτική θέση της παράταξής του, είναι σοβαρό θέμα για το ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ιωαννιτών. Το σύνθημα «ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΡΑ!» στρέφεται και κατά του πρώην Δημάρχου που είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο παράγων «Γάτσιος»

Την ερχόμενη εβδομάδα, πρόκειται να βρεθεί στα Γιάννενα, και μάλιστα για αρκετές ημέρες, ο πρώην Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Ο άνθρωπος που ήταν υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, πριν από μερικούς μήνες, όπως έχω ξαναγράψει, ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος βουλευτής και μια πιθανή εκλογική περιφέρεια είναι και τα Γιάννενα, ιδιαίτερη πατρίδα του – όπως επίσης, έχει «παίξει» το όνομά του και για την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά νομίζω με ελάχιστες πιθανότητες.

Εικάζω πως έρχεται για να διερευνήσει το πολιτικό περιβάλλον, αν τον «παίρνει» κοινώς, να είναι υποψήφιος βουλευτής στα Γιάννενα, στις επερχόμενες εκλογές.

Τα σήματα της τοπικής οργάνωσης προς την Αθήνα, είναι «μην χαραμίζετε μια θέση στο ψηφοδέλτιο», όχι γιατί ο άνθρωπος δεν είναι αξιόλογος, αλλά γιατί τέτοιες υποψηφιότητες, έχει αποδειχθεί από χρόνια τώρα, πως δεν έχουν καμία τύχη. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλύψει ο κ. Γάτσιος ένα έλλειμμα αναγνωρισιμότητας που αναμφίβολα έχει, στην τοπική κοινωνία, ακόμα και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, αν τελικώς η Φώφη αποφασίσει να… στείλει τον κ. Γάτσιο υποψήφιο στα Γιάννενα, αυτή η υποψηφιότητα θα ανακάτευε αρκετά την «τράπουλα», δεδομένου ότι η «λίστα» του ΚΙΝΑΛ θα στηθεί με ποσοστώσεις: 2 – 3 της Φώφης, 1-2 του Ανδρουλάκη, 1 του Καμίνη – η ΔΗΜΑΡ δε θα βάλει κανέναν; – και πάει λέγοντας. Αν ο Κασσής είναι ο σίγουρος Φωφικός και ο Γάτσιος ο δεύτερος, θα υπάρξει και τρίτος σίγουρα;

(Τα «Δήγματα» δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο του Σαββάτου, 8/9/2018)

Show Buttons
Hide Buttons