ΔΗΓΜΑΤΑ 9-2-2019 (μετά βίνδεος…)

ΔΗΓΜΑΤΑ 9-2-2019 (μετά βίνδεος…)

Ασύμβατες λέξεις

Την περασμένη Πέμπτη μου ’ρθε μια σκοτοδίνη, μια θολούρα από τις στροφές που έφερα γύρω από τον εαυτό μου τρολαριζόμενος, ως δημότης αυτής της πόλης, από δύο τουλάχιστον υποψήφιους Δημάρχους…

Την πρώτη φορά, διάβασα την ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» για τη ΔΕΥΑΙ και μου ’φυγε το σαγόνι…

Αν κάποιοι στην παράταξη του φίλτατου Νίκου, νομίζουν ότι επειδή πέρασαν σχεδόν 9 χρόνια από τότε που έφυγε από το Δημαρχείο, θα ξεχάσουμε όλοι το τι μπάχαλο παρέδωσε διοικητικά, σε πολλούς τομείς του Δήμου, είναι γελασμένοι.

Όταν διάβασα στην ίδια παράγραφο, τις λέξεις «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», ΔΕΥΑΙ, «διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού», το μυαλό μου πήγε ασυναίσθητα στους συμβασιούχους που έψαχναν καρέκλα να καθίσουν στο κεντρικό κτίριο της δημοτικής επιχείρησης στην οδό Βενιζέλου, μέχρι το 2010.

Ήταν ο κόσμος που έπαιρνε από… πόρτες και παράθυρα η τότε δημοτική αρχή, εκείνες τις παλιές, αξέχαστες εποχές, όταν μπορούσες να παίρνεις μισθό και να μην πηγαίνεις ποτέ στη δουλειά!

 

Μπολιτικός μπολιτιζμός

Το περίεργο όμως είναι πως ενώ με αυτή την ανακοίνωση για τη ΔΕΥΑΙ, ο Γκόντας του έδωσε του Μπέγκα ασίστ και του ’πε «πάρε κάρφωσ’ το»… ο Δήμαρχος θυμήθηκε την αγαπημένη του ατάκα για το «μπολιτικό μπολιτιζμό» και πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα…

Άμεση μεν η απάντηση του Δήμου αλλά με «το σεις και με το σας»… Ούτε να σηκώσει η δημοτική αρχή το «γάντι» που της πέταξε η παράταξη του Γκόντα ούτε τίποτα!

Τι ξενέρωτες απαντήσεις είναι αυτές ρε παιδιά; Έτσι θα κάνουμε εκλογές;

Νοιώσαμε όλοι τα… «ερωτικά σκιρτήματα» της μιας παράταξης για την άλλη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τις τελευταίες μέρες, ελέω απλής αναλογικής, αλλά κρατήστε τα προσχήματα για τον έρωτά σας!

Κι ο Γκόντας τουλάχιστον το τήρησε. Η δημοτική αρχή αντίθετα, την είδε «αστική ευγένεια» κι ούτε ένα μπινελίκι!

 

Άλλα κόλπα!

Η δεύτερη «τρολιά», την ίδια μέρα, ήλθε από την υποψήφια Δήμαρχο Τατιάνα Καλογιάννη…

Η οποία όπως διαβάσαμε από το σχετικό δελτίο τύπου της παράταξης «Γιάννενα_2023», συναντήθηκε στα Σεισμόπληκτα, με πολίτες των Τ.Κ. Κράψης, Ανατολικής και Δρίσκου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα Ιωάννινα και συμμετέχουν ενεργά στους συλλόγους: Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικής, και Αδελφότητα Κραψιτών, Ανατολικής και Δρίσκου.

Μα θα πει κάποιος, μην είσαι περίεργος, αφού εδώ ζουν οι άνθρωποι. Τι θες δηλαδή, να τους πάρει και να πάνε όλοι μαζί να δούνε τα προβλήματα επί τόπου; Να κάνουν τόσα χιλιόμετρα ως την Κράψη και την Ανατολική και να κάψουν τζάμπα βενζίνη, ενώ το πρόβλημα λύνεται εύκολα;

Με τη λογική αυτή, εφόσον είμαι εγώ ο υπερβολικός και περίεργος, προτείνω να αλλάξει ο τρόπος που γίνεται ο προεκλογικός αγώνας και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να κάθονται στο γραφείο τους και να δέχονται τους διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους εκεί, και ωραία και εύκολα, να τα βρίσκουν όλα!

Το αυτό να ισχύει και για τους άλλους Δημάρχους. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετσόβου ας πούμε, να έλθει στα Γιάννενα, να συναντήσει τα μέλη του Εν Ιωαννίνοις Συλλόγου Μετσοβιτών και να ακούσει τα προβλήματα της πατρίδας τους…

Νοικοκυρεμένα πράματα!

 

Το ανέκδοτο του Καχριμάνη

Την Τετάρτη, έκοψε την «πίτα» του, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Προσκεκλημένος ων, ο Αλέκος Καχριμάνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, παρ’ ότι ήξερε πως θα νοιώσει μια αμηχανία, βλέποντας το Δημήτρη Δημητρίου.

Δεν κώλωσε ωστόσο ο Βλάχος, πήγε και στο χαιρετισμό του δεν είπε μόνο… «παραμύθια» για το ΑΕΠ της Ηπείρου, την πραγματική ανεργία και για το πρόγραμμα για τον τουρισμό του ΕΠΑΝΕΚ, στο οποίο ως γνωστόν, δεν έβαλε μία η Περιφέρεια Ηπείρου… αλλά και ανέκδοτο.

Ήταν λέει, κάποτε στο Μέτσοβο πολλοί οι υποψήφιοι που κάθε φορά που μιλούσαν στον κόσμο τους, κατέληγαν λέγοντας και «η νίκη είναι δική μας». Ώσπου ένας από αυτούς λέει: «εγώ την κυνηγάω όλα τα χρόνια και δεν μπόρεσα, εσείς ήλθατε με τη μία να την πάρετε;»…

Προφανώς και ο απερχόμενος είχε απέναντί του τον έναν αντίπαλό του στις επερχόμενες εκλογές, το Δημητρίου, αλλά στο μυαλό του, λέγοντας το παραπάνω ανέκδοτο, είχε σίγουρα άλλον…

 

Διπλοχαιρετισμός!

Το βράδυ της «πίτας» του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης παρέστη σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις.

Στην πρώτη εξ αυτών, την παρουσίαση ενός βιβλίου, είχε στείλει μάλλον ως εκπρόσωπό του τη συμπαθέστατη κυρία Γιούλα. Μάλλον όμως ο ψηλός το μετάνιωσε και αποφάσισε να πάει κι αυτός στην εκδήλωση. Έτσι, η κ. Μητροκώστα χαιρέτισε τους λιγοστούς παρευρισκόμενους στην εκδήλωση εκ μέρους του Περιφερειάρχη, για να έλθει λίγο αργότερα και ο Καχριμάνης να χαιρετίσει κι αυτός εκ μέρους του… εαυτού του…

Θα μπορούσε αυτός να χαιρετίσει εκ μέρους της Γιούλας, ασούμε, για να μη διπλοχαιρετίσει ο εαυτός του… Μπερδεύτηκα!

Η λύση εδώ παίδες, είναι καλύτερος συντονισμός: Αλέκο, μοίραζε καλύτερα τους δικούς σου που θα χαιρετάνε εκ μέρους σου και όπου στέλνεις ανθρώπους σου, μη πηγαίνεις κι εσύ. Συμβουλή φιλική!

 

Ο πρόεδρος της Άρτας

Η χάρη μου έφτασε ως την Πρέβεζα προχθές και το όνομά μου, καθώς έμαθα από αρκετούς, απασχόλησε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ηπείρου…

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Άρτας, τον οποίο δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου, ενοχλήθηκε από παλιότερο σχόλιό μου, με το οποίο τον επέκρινα για τη φράση του περί «έκρηξης της επιχειρηματικότητας» στην Άρτα και πανελλαδικά, βάσει των αριθμών του ΓΕΜΗ που δίνει τις εγγραφές και διαγραφές των επιχειρήσεων, για το 2018 μιλώντας συγκεκριμένα.

Τον πείραξε το γεγονός ότι μίλησα για «Κεντροαριστερών έως και αριστερών φρονημάτων… Επιμελητήριο Άρτας», ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ το Επιμελητήριο όπως ο ίδιος, καθώς συνδιοικεί με «δεξιούς».

Αναρωτιέμαι αν αυτό το λέει για να κάνει καλό στους «συνεταίρους» του ή όχι, γιατί αν οι και «δεξιοί» του Επιμελητηρίου Άρτας παραδέχονται πως το 2018 είχαμε «έκρηξη της επιχειρηματικότητας», τότε Κυριάκο, κάτι δεν πάει καλά με τους δικούς σου…

 

Το ΚΙΝΑΛ σε Ζίτσα και Κόνιτσα

Ανακοίνωσε το ΚΙΝΑΛ τη στήριξη της υποψηφιότητας του Βασίλη Γαρδίκου στο Δήμο Ζίτσας και του Βασίλη Σπανού στο Δήμο Κόνιτσας.

Ο μεν Γαρδίκος στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ αν και σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα της «Αυγής» έχει και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που επίσημα δεν ισχύει. Ο δε Σπανός έχει πάρει το Πρωτοχρονιάτικο χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ από τη Μερόπη Τζούφη, με συνοπτικές αλλά πάντα… δημοκρατικές διαδικασίες, κατά τις οποίες η Υφυπουργός Παιδείας μίλησε την Ομάδα Μελών της Κόνιτσας και αποφάσισαν…

Και στις δύο περιπτώσεις, λειτουργώντας με μεγαλύτερη σοβαρότητα, το ΚΙΝΑΛ «καπάρωσε» τους δυο υποψήφιους Δημάρχους που έχουν πάρα πολλές πιθανότητες εκλογής στις αναμετρήσεις του Μαΐου.

Για το ΚΙΝΑΛ βέβαια, παραμένει άλυτος ο «γρίφος» του Δήμου Ιωαννιτών. Τι θα κάνει το κόμμα με τις δύο υποψηφιότητες που διχάζουν την κομματική του βάση;

 

Κοινό «μυστικό»

Έχω γράψει πολλές φορές εδώ και καιρό, για τις προνομιακές σχέσεις της σημερινής περιφερειακής αρχής με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με συγκεκριμένα στελέχη, αντλώντας πληροφόρηση και από τοπικά στελέχη του κόμματος που έχουν την ίδια αντίληψη και συγκεκριμένες προσλαμβάνουσες.

Σήμερα δε θα μιλήσω για βλακώδεις πολιτικά κινήσεις βουλευτών ή στελεχών του κόμματος που προμοτάρουν σκανδαλωδώς τον απερχόμενο Περιφερειάρχη αλλά για τη νόμιμη απευθείας ανάθεση της λειτουργίας μιας μεγάλης επιχειρηματικής μονάδας από την Περιφέρεια, σε στενά συνδεόμενο με ηπειρώτη κυβερνητικό βουλευτή, επιχειρηματία.

Για ψαχτείτε λίγο εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλάβετε ποιον εννοώ, γιατί νομίζω ότι το «μυστικό» είναι βούκινο μεταξύ σας αλλά παριστάνετε τους Κινέζους.

 

Τα σύνορα της βλακείας

Κλείνοντας να κάνω γνωστό ότι η «τρομοκρατία του διαδικτύου», με αστυνόμευση των likes, shares, κοινοποιήσεων κτλ. δεν παρεπιδημεί μόνο στην τοπική ΝΔ – γεια σου Θόδωρε!

Μου έλεγε φίλος –Ζαίος προχθές πως του έβαλαν «χέρι» οι δικοί του, επειδή κάνει like αναρτήσεις μου…

Η βλακεία όπως καταλαβαίνετε, δεν έχει πολιτικά σύνορα…

(Τα «Δήγματα» δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο του Σαββάτου, 9/2/2019)

 

 

 

Show Buttons
Hide Buttons