ΔΗΓΜΑΤΑ 8/6/2019

ΔΗΓΜΑΤΑ 8/6/2019

Απόρησαν πολλοί φίλοι για την προνοητικότητα που φέρεται να δείχνει η τοπική ΝΔ για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, και έπειτα αισίως, από τις τρεις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες το αποτέλεσμα δεν ήταν νικηφόρο για τη «Δεξιά» παράταξη στο Δήμο Ιωαννιτών.

Ελέχθη κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων συγκεκριμένα, πως α) η Τατιάνα Καλογιάννη οφείλει πριν έλθει σε συμφωνία, αν έλθει, με το Μωυσή Ελισάφ, να ενημερώσει το κόμμα (!) και β) η υποψήφια Δήμαρχος της ΝΔ στις εκλογές της 26ης Μαΐου δε μπορεί να είναι αντιδήμαρχος του Ελισάφ στην επόμενη τετραετία, και στο τέλος της περιόδου, να θελήσει να ηγηθεί εκ νέου του συνδυασμού που θα στηρίξει ξανά η ΝΔ… ούτε η παράταξη αυτή έστω με άλλον επικεφαλής, να διεκδικήσει το Δήμο, όντας για μια θητεία συνδιοίκηση.

Στις τοποθετήσεις αυτές υπάρχουν προφανή άλματα λογικής, όπως α) η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητη ακόμα και γι’ αυτούς που δεν το πιστεύουν αυτό, όπως είναι για παράδειγμα, οι «φίλοι» της ΝΔ και άρα, τι μηνύματα εκπέμπει ένα κόμμα που δια του προέδρου του λέει άλλα εδώ και μήνες αλλά έρχεται όμως το κόμμα αυτό μετά τις εκλογές, να τραβήξει από το αυτί την υποψήφια Δήμαρχο και να την αναγκάσει να λειτουργήσει ως «σύμμαχος» στη νέα δημοτική αρχή, υπό τις εντολές του κόμματος! β) Η ΝΔ καταργεί την ουσία της απλής αναλογικής, όταν υπονοεί ότι προτιμά η Τ. Καλογιάννη να μείνει εκτός της επόμενης δημοτικής αρχής και γ) η ΝΔ επιχειρεί να δώσει την εντύπωση σοβαρού κόμματος που σχεδιάζει με ορίζοντα εικοσαετίας, ασούμε…

 

Ερμηνείες στα άλματα

Ακόμα και αν ξεκινήσουμε από τη βάση ότι η ΝΔ είναι επί της αρχής, αντίθετη στην απλή αναλογική, συμφωνούμε ότι με τέτοια άποψη η τοπική οργάνωση δέχεται εκ των προτέρων ότι θα πάει και στις εκλογές του… 2023 πρώτα ο Θεός, με μια στηριζόμενη υποψηφιότητα; Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται ακόμα η ΝΔ ότι ο κόσμος δεν ψηφίζει κομματικά στην τοπική αυτοδιοίκηση; Τα στραπάτσα στους Δήμους Ιωαννιτών και Θεσσαλονίκης, προφανώς δεν τους δίδαξαν ούτε κατ’ ελάχιστον.

Συμφωνούμε ότι άλλο είναι το κεντρικό αφήγημα της ΝΔ ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, όπου πουλά συναίνεση, συνεργασία και κατανόηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση αντίθετα λέει «να αγνοήσουμε τα ποσοστά που έδωσαν στις παρατάξεις οι Γιαννιώτες και να αφήσουμε μόνο του τον Ελισάφ και τον κάθε Ελισάφ… να βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους… Εμείς θα είμαστε αντιπολίτευση¨… Είναι μια άποψη.

Όσο για τον προγραμματισμό της παράταξης, πληροφορίες λένε πως το κόμμα καταρτίζει αυτές τις μέρες το ψηφοδέλτιο που θα κατεβάσει στις εκλογές του 2027! Για τόση οργάνωση μιλάμε…

 

Μια σοβαρή υπόθεση

Θα «καεί» κοσμάκης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αν καταλήξει κάπου αυτή η ιστορία με το ψάξιμο μιας παλιάς υπόθεσης σεμιναρίων για την απόκτηση προσόντων στην ειδική αγωγή, η οποία απασχόλησε προ ημερών και τη Σύγκλητο.

Όλα ξεκίνησαν όταν για την στον αέρα προκήρυξη των 4.500 μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, κάποια από τα 600 περίπου άτομα που είχαν «παρακολουθήσει» εκείνα τα σεμινάρια «κατάρτισης εκπαιδευτικών σε θέματα ειδικής αγωγής», από το πρώην ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, άρχισαν να ζητάνε τα πιστοποιητικά παρακολούθησης για να τα καταθέσουν στο φάκελο που υποβάλλουν για τις 4.500 μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

Διαπιστώθηκε ωστόσο, πως τα σεμινάρια είτε δεν είχαν γίνει ποτέ, είτε για κάποιο λόγο ήταν εντελώς στον αέρα και δεν υπάρχουν παρουσιολόγια για να δικαιολογήσουν την έκδοση των βεβαιώσεων.

Τις τελευταίες μέρες στο Πανεπιστήμιο ακούγονται διάφορα νούμερα… 600 «παρακολουθήσαντες» το σεμινάριο, 2.000 ευρώ ταρίφα από τον κάθε επιμορφούμενο, 1 εκατ. ευρώ το όλο κόστος του προγράμματος και τέτοια… Εμπλέκονται επιστημονικά υπεύθυνοι από συγκεκριμένα τμήματα του Πανεπηιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε ή φέρεται τέλος πάντων, να υλοποιήθηκε, αν με πιάνετε… το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 και είναι χρήσιμο να πω εδώ πως Πρύτανης εκείνο το διάστημα, ήταν ο Γιάννης Γεροθανάσης, για να μη θεωρηθεί πως κάποιοι στρέφονται κατά του νυν Πρύτανη, ο οποίος υπηρέτησε την πρώτη του θητεία ως άρχων του τοπικού ΑΕΙ, εκλεγόμενος το Μάιο του 2010. 

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, γιατί γνωρίζω ότι κάποιοι την ψάχνουν και άλλοι όχι…

 

Διευθετήσεις…

Μπήκε και βγήκε από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στα Γιάννενα, η Αλέκα Βακαλοπούλου. Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και μη εκλεγείσα στις εκλογές της 26ης Μαΐου, δημοτική σύμβουλος της παράταξης Μπέγκα, το πρωί της Παρασκευής είπε το «ναι» σε συμπερίληψή της στην «πράσινη» λίστα των Ιωαννίνων και ως το απόγευμα είχε αποσύρει το ενδιαφέρον της. 

Είναι δεδομένο πάντως, πως οι εν δυνάμει υποψήφιοι του κόμματος, πιέζουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, να μπουν στο ψηφοδέλτιο, άνθρωποι ελεγχόμενοι από αυτούς ώστε ή να πάρουν τις ψήφους που θα χάσουν οι συνυποψήφιοι, είτε να διαμορφώσουν σχήματα δισταυρίας μαζί τους.

Τη μασέλα φοράει ο Παναγιώτης Μπούρχας

Show Buttons
Hide Buttons