Δημοπρατούνται τα πρώτα έργα στο Κάστρο

Δημοπρατούνται τα πρώτα έργα στο Κάστρο

Ο δρόμος της υλοποίησης για μία σειρά σημαντικών έργων άνοιξε μετά την έγκριση τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος στην οποία προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Το πρώτο έργο που εγγράφηκε στο τεχνικό πρόγραμμα είναι «η διαμόρφωση Πλατείας Γλυκήδων και των Οδών Ιστορικού Προκοπίου, Γλυκήδων και Σουγδούρη» στο Κάστρο.

Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε πριν μερικές ημέρες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» και με την εγγραφή του στο τεχνικό πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία για την δημοπράτηση. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Τα υπόλοιπα έργα είναι:

  • Διάθεση 45.000 ευρώ για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του γηπέδου Κατσικά. Η πρόταση έγινε με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας μετά την άνοδο του «ΠΑΣ- Θύελλα Κατσικά» στη Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία.
  • Διάθεση 90.000 ευρώ για την άμεση ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Γαριβάλδη καθώς παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα και φθορές.
  • Κατασκευή νέου κόμβου στη διασταύρωση των οδών Δωδώνης και Δομπόλη.
  • Αύξηση προϋπολογισμού της μελέτης του έργου κατασκευής νέου αθλητικού κέντρου στην περιοχή Σεισμοπλήκτων- Νεοχωρόπουλου από 200.000 σε 330.000 ευρώ.
  • Απομάκρυνση των τσιμεντένιων φωτιστικών ιστών στις οδού Βηλαρά και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου καθώς βρίσκονται σε αχρηστία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Επισκευή και συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων και των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών χώρων αυτών.
Show Buttons
Hide Buttons