Διαγνωστικό τεστ εκφοβισμού και ασυδοσίας: ΘΕΤΙΚΟ

Διαγνωστικό τεστ εκφοβισμού και ασυδοσίας: ΘΕΤΙΚΟ

H παράταξη για το Σύλλογο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με το όνομα «Οι Ανυπότακτοι» υπογράφουν το παρακάτω κείμενο, αναφορικά με την κατάσταση και τη διαχείριση της πανδημίας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Παραθέτουμε το κείμενο ως έχει:

«Από το «μαζί τα φάγαμε» του πολιτικά αείμνηστου Πάγκαλου, περάσαμε στην «ατομική ευθύνη» απέναντι στην πανδημία. Βασική στόχευση αυτής της προπαγάνδας, είναι η ενστάλαξη ενοχών και η προτροπή για τυφλή υπακοή ως εξιλέωση.

Η πανδημία COVID-19 και η νέα υγειονομική κρίση που δημιουργεί, εντείνει την οικονομική κρίση και την αναδιάρθρωση που κάνει εξαιτίας της. Οι κυβερνητικές συνταγές αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά καταστροφικές, καθώς είναι αυτές που αποφασίζουν για τα μέτρα που θα ληφθούν.

Καταστολή δια πάσαν νόσο. Αν το κράτος ενδιαφερόταν για την υγεία μας, θα φρόντιζε για αυτήν και πριν τον ιό με προσλήψεις υγειονομικών και αύξηση των δαπανών για την υγεία. Αντίθετα, την αντιμετωπίζει όχι ως κοινωνικό αγαθό, αλλά ως εμπόρευμα. Έχει αποδυναμώσει τις υγειονομικές δομές (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, έλλειψη εξοπλισμού, μέσων αυτοπροστασίας). Έτσι, το σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε καμία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σαν παράταξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων έχουμε επισημάνει πολλές φορές την υποστελέχωση την υποχρηματοδότηση, του Νοσοκομείου και γι’ αυτό έχουμε στοχοποιηθεί και κυνηγηθεί από την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα, σε μέλος της παράταξής μας εφαρμόζονται μέτρα από τη Διοίκηση και τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας τα οποία αφενός αντιβαίνουν στις αποφάσεις του Δ.Σ του Νοσοκομείου και αφετέρου φανερώνουν χαρακτηριστικά δίωξης, εκφοβισμού και τρομοκρατίας. Για το θέμα του συναδέλφου η πλειοψηφούσα παράταξη του Συλλόγου εργαζομένων -ΔΑΚΕ- ενώ ενημερώθηκε δεν έφερε το θέμα στο Σύλλογο για συζήτηση με ευθύνη του προέδρου του και εκ νέου υποψηφίου για αντιπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου. Ρωτάμε, λοιπόν, τον συνάδελφο Γ. Φλούδα με ποιον τρόπο εκπροσωπούσε και θέλει ξανά να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους και μέλη του Συλλόγου;

Καλούμε όλες τις παρατάξεις του Νοσοκομείου να πάρουν θέση».

Show Buttons
Hide Buttons