Διαδικτυακά η «Πίτα του Ηπειρώτη» στις 28 Φεβρουαρίου

Διαδικτυακά η «Πίτα του Ηπειρώτη» στις 28 Φεβρουαρίου

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο (10-02-2021) της Π.Σ.Ε με θέμα την οργάνωση της εκδήλωσης «Πίτα του Ηπειρώτη», στα πλαίσια του πολιτιστικού προγραμματισμού. Η συγκυρία της έξαρσης του 3ου κύματος της πανδημίας, τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, η ανησυχητική κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι πιέσεις που δέχονται οι Υγειονομικές Μονάδες και στην Ήπειρο, η καθυστέρηση των εμβολιασμών, οδήγησαν την Ηπειρωτική Συσπείρωση (ΗΣ) μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο να καταθέσει πρόταση για το περιεχόμενο, τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης και να προσδιοριστεί χρόνος, χώρος, μορφή που να υπηρετούν το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Στην συνεδρίαση τέθηκαν επί τάπητος οι διαφορετικές αντιλήψεις για τη φύση, τους σκοπούς και τη λειτουργία της ΠΣΕ και στην συζήτηση ξεδιπλώθηκαν δύο λογικές, δύο αντιλήψεις, δύο επιχειρηματολογίες.

  • Τα βασικά σημεία της πρότασης που ψήφισε η πλειοψηφία του ΔΣ είναι:

Να κοπεί Πίτα στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών στις 28 Φεβρουαρίου παρουσία του Προεδρείου (ο επιτρεπτός αριθμός) και ιερέα. Σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση να απευθύνουν χαιρετισμό οι Περιφερειάρχες Ηπείρου και Αττικής, Δήμαρχοι Ηπείρου, ο Πρόεδρος της Βουλής, υπουργοί, Ηπειρώτες βουλευτές, ο Δήμαρχος Αθηναίων και άλλα πολιτικά πρόσωπα, εκπρόσωποι των υγειονομικών, αρκετές δεκάδες ενώ από τα μέλη μας (Συλλόγους, Αδελφότητες, Ομοσπονδίες) μόνο οι εκπρόσωποι των πέντε Ομοσπονδιών μας. Ο πρόεδρος θα διαβάσει μήνυμα του ΔΣ μόνο με ευχές και χωρίς αναφορά στα προβλήματα του 2020, σε όσα έρχονται μπροστά μας και στη δράση της ΠΣΕ γι’ αυτά.

Show Buttons
Hide Buttons