Διαδικτυακά ξανά το Οδοιπορικό Αλληλεγγύης

Διαδικτυακά ξανά το Οδοιπορικό Αλληλεγγύης

Σε αχίλλειο πτέρνα στη μετάδοση των ιών και συνεπώς του επίκαιρου Covid-19 αναδείχθηκαν –σε επίπεδο μελετών- οι ηλικιωμένοι, στοιχείο που υπαγόρευσε και την διοργάνωση του Πανελλήνιου Διαδικτυακού Σεμιναρίου (webinar) του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της χώρας, με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. κ. Μάξιμου, τη συνεργασία των Συλλόγων Αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο διαδικτυακό πάνελ συμμετείχαν επιφανείς επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, με τον συντονιστή κ. Στέφανο Φούσα να αποσπά τα εύσημα από το σύνολο των συμμετεχόντων για την «εντυπωσιακή οργανωτική του πρωτοβουλία» και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Ιωάννη Γουδέβενο να προοιωνίζει την επιτυχία του σεμιναρίου λέγοντας: «Η εκδήλωση θα σπάσει ρεκόρ ακροαματικότητας γιατί ο Στέφανος είναι μία κατηγορία μόνος του».

Tην έναρξη των εργασιών της διαδικτυακής εκδήλωσης με θέμα «Covid-19 και επιπτώσεις στους ηλικιωμένους» κήρυξε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος: «Μας χαροποιεί η πανελλήνια διάσταση του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης, το οποίο μας πλούτισε με γνώσεις και υπευθυνότητα για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, πρέπει να γίνουμε δύο φορές πιο προσεκτικοί, όχι μόνο από φόβο για τους εαυτούς μας αλλά και από υπευθυνότητα για το κοινωνικό σύνολο και τις ευπαθείς ομάδες, στις οποίες ανήκουν και οι ηλικιωμένοι. Με την πενιχρή εμπειρία μας από τις στέγες φροντίδας των γερόντων, στη Μητρόπολη, βιώσαμε την αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης και εργασίας και χρειάστηκε να λάβουμε πολύ αυστηρά μέτρα».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γεώργιος Πατούλης, τόνισε: «Είναι γνωστό το σημαντικό έργο του Στέφανου Φούσα, όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συμβάλει, όπως και όλοι μας, στην εγρήγορση και στην ενωτική προσπάθεια γιατί ο κορωνοϊός είναι εδώ και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε επιτυχώς και αισθάνομαι ευτυχής για αυτό».

Ο κ. Ιωάννης Γουδέβενος, Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, συνέστησε: «Προσοχή στους ασυμπτωματικούς ασθενείς, να φοράμε μάσκα και να κρατάμε αποστάσεις».

Show Buttons
Hide Buttons