Διαμεσολάβηση Ντακαλέτση στην ΠΕΔ Ηπείρου για το πρόστιμο του Γηροκομείου

Διαμεσολάβηση Ντακαλέτση στην ΠΕΔ Ηπείρου για το πρόστιμο του Γηροκομείου

Επιστολή στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννη Λώλο απέστειλε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ζητώντας από τον ίδιο αλλά και από το Διοικητικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα που έχει ανακύψει με την λειτουργία του Γηροκομείου Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης και στον κίνδυνο που υπάρχει να οδηγηθεί το ίδρυμα στο κλείσιμο εξ αιτίας του υπέρογκου προστίμου που έχει επιβληθεί επειδή φέρεται ότι διέπραξε τελωνειακή παράβαση, η οποία προβλέπεται από τις διατάξεις περί λαθρεμπορίας καυσίμων.

Ο κ. Ντακαλέτσης υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη δομή καλύπτει ανάγκες ηλικιωμένων ατόμων από το σύνολο των Δήμων της Ηπείρου παρέχοντας υπηρεσίες σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό και ευαίσθητο τομέα. «Σήμερα στο Γηροκομείο Ιωαννίνων, φιλοξενούνται ανήμποροι υπερήλικες και μοναχικά άτομα της τρίτης ηλικίας από το σύνολο των Δήμων της Ηπείρου. Είναι από τις σημαντικότερες δομές της περιοχής που παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, σε έναν τομέα μάλιστα όπου το κράτος έχει αφήσει τεράστιο κενό. Είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι της δομής ώστε να το κρατήσουν όρθιο και να στηρίξουμε τον αγώνα της Μητρόπολης Ιωαννίνων να διαφυλάξει την λειτουργία του», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ντακαλέτσης επισημαίνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να ενώσει την φωνή της με όλους εκείνους που ζητούν την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου.

Show Buttons
Hide Buttons