Διεπαγγελματική Φέτας: Επιφυλάξεις Βιτάλη για τη λειτουργικότητα του σχήματος διοίκησης

Διεπαγγελματική Φέτας: Επιφυλάξεις Βιτάλη για τη λειτουργικότητα του σχήματος διοίκησης

Έντονες επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να είναι λειτουργικό ένα Διοικητικό Συμβούλιο με 9 μέλη, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» και σημερινός πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, Γιάννης Βιτάλης, λίγες ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας για την έγκριση μιας και μόνης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας που καθίζει στο τραπέζι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ο κ. Βιτάλης μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, απέδωσε τα εύσημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη που φαίνεται να καταφέρνει ό,τι προσπάθησαν αλλά χωρίς επιτυχία, δύο προηγούμενοι Υπουργοί και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο θα μπορεί να είναι ευκίνητο και λειτουργικό ένα σχήμα διοίκησης του οποίου το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποτελείται από 9 θέσεις εκ των οποίων 4 θα έχει ο ΣΕΒΓΑΠ, 1 ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, 1 η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), 1 η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, 1 ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και μια οι τυροκόμοι Θεσσαλίας (ΟΔΙΦΑΠ). Η γενική συνέλευση θα αποτελείται από 33 θέσεις με ανθρώπους από όλους τους φορείς.

Το σχήμα αυτό δεν είναι αυτό που ζητούσε ο ΣΕΒΓΑΠ και ο Γιάννης Βιτάλης εδώ και καιρό, ωστόσο πρέπει να δοκιμαστεί και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της «ΔΩΔΩΝΗ» καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Τη δόξα παίρνει ο Υπουργός…», τα υπόλοιπα δύσκολα μένουν για τους εμπλεκόμενους με τον φορέα που καλούνται πλέον να τον συγκροτήσουν και με το νέο καταστατικό του, να τον λειτουργήσουν. Εκλογές θα γίνουν κάποια στιγμή, και ο κ. Βιτάλης προτίθεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Σχολιάζοντας δε το οργίλο ξέσπασμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου προ ημερών, όταν μίλησε για «έγκλημα κατά των εθνικών συμφερόντων», επειδή στο φάκελο που κατέθεσε για τη Διεπαγγελματική ο ΣΕΒΓΑΠ, ο ΠΕΚ και η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας στις 30 Δεκεμβρίου, δεν περιλαμβάνονταν ο ΣΕΚ και ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων (!), ο κ. Βιτάλης το απέδωσε σε έλλειψη πληροφόρησης του Περιφερειάρχη και βιαστικά συμπεράσματα που δε στηρίζονταν σε σωστή ενημέρωση.

Show Buttons
Hide Buttons