Διοικητικοί Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Όχι στο Πανεπιστήμιο – φυλακή!

Διοικητικοί Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Όχι στο Πανεπιστήμιο – φυλακή!

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ για την ανώτατη εκπαίδευση.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος κάνει λόγο για πολιτικές που θέλουν να διαλύσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο.

«Θέλουν να διαγράψουν φοιτητές, να αυξήσουν τις βάσεις εισαγωγής και να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε ιδρύματα για λίγους και εκλεκτούς και για να τα περάσουν όλα αυτά στέλνουν την αστυνομία στα Ιδρύματα. Γιατί όταν ακούς «νόμο και τάξη» και καταστολή, εξοστρακισμός των φτωχών προαναγγέλεται» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Ο αγώνας των φοιτητών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των υποαπασχολούμενων που βλέπουν τις ίδιες τις ζωές τους να απειλούνται από τις εγκληματικές ταξικές επιλογές της Κυβέρνησης. Είναι αγώνας παράλληλα, όλης της Πανεπιστημιακής κοινότητας που πρέπει να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τα δημοκρατικά δικαιώματα που πρέπει να σταθεί απέναντι στη μετατροπή του Πανεπιστημίου σε μια μεγάλη φυλακή».

Ο Σύλλογος καταλήγοντας σαν πρώτο βήμα αντίδρασης στο σχέδιο νόμου καλεί σε στήριξη στο φοιτητικό συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 21/1 στις 12 το μεσημέρι έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Show Buttons
Hide Buttons