Διπλασιασμό των χρημάτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Διπλασιασμό των χρημάτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Την αύξηση του ποσού χρηματοδότησης του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου» τουλάχιστον στο διπλάσιο, δηλαδή στα 60 εκατ. ευρώ, από τον σημερινό προϋπολογισμό των 30 εκατ., ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου» υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου, και πριν τη λήψη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων διαφαίνεται, ότι δεν θα σταθεί ικανό να καλύψει μεγάλο τμήμα των πληττόμενων επιχειρήσεων και κυρίως πραγματικά μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και οι οποίες όπως γνωρίζετε στον μεγαλύτερο τους βαθμό, δεν έχουν την δυνατότητα χρηματοδότησης από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας αλλά και τη δυνατότητα μεγάλης και ικανής χρηματοδότησης από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται με την μορφή της επιστρεπτέας χρηματοδότησης.

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε για μια ακόμη φορά τα δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου λόγω του covid-19 καθώς και την ανάγκη περαιτέρω στήριξης τους, όπως αυτή προκύπτει από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στον Ν. Ιωαννίνων από την 29/10/2020 ,lockdown επίπεδο 4.

Με δεδομένη την διαμορφούμενη κατάσταση, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θεωρεί ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής της Ηπείρου και μετά την ολοκλήρωση του προσωρινού lockdown, δεν θα επιστρέψει στους ρυθμούς ανάπτυξης που χρειάζονται για να επιλυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα του τελευταίου επταμήνου.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι οι επιχειρηματίες της Ηπείρου χρειάζονται την άμεση στήριξη αλλά και τροποποίηση(όπως αυτή τροποποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτική Μακεδονίας) του παραπάνω προγράμματος χρηματοδότησης».

Show Buttons
Hide Buttons