Δυο ξεχωριστές τοποθετήσεις για τον «Κλεισθένη»

Δυο ξεχωριστές τοποθετήσεις για τον «Κλεισθένη»

Αρκούντως πολιτική ήταν η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Θανάση Μανταλόβα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον «Κλεισθένη 1».

Ζήτησε ένα αναλογικότερο εκλογικό σύστημα αλλά αποδόμησε το σχέδιο νόμου του Σκουρλέτη με επιχειρηματολογία δομημένη και στηριγμένη σε αμιγώς πολιτικό σκεπτικό.

Η επιχειρηματολογία Μανταλόβα συμπυκνώνεται στο εξής ρητορικό ερώτημα: πώς γίνεται να μιλά για συναινέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα επιβληθούν από το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, μια κυβέρνηση που στην καθημερινή της πρακτική έχει αποδειχτεί η πιο πολωτικό διακυβέρνηση αλλά και αντιπολίτευση του τόπου των τελευταίων πολλών δεκαετιών; Το κόμμα που ως αντιπολίτευση έβλεπε προδότες, Γερμανοτσολιάδες και πουλημένους, το κόμμα που ως κυβέρνηση χαρακτηρίζει «ναρκέμπορους» τους μη αρεστούς επιχειρηματίες και συλλήβδην την αξιωματική αντιπολίτευση «ακροδεξιά», όπως ακροδεξιό χαρακτηρίζει και τον κάθε δυσαρεστημένο πολίτη που της ασκεί κριτική, φαντασιώνεται πως η συναίνεση ξεκινάει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση…

Ευφυές! (το επιχείρημα Μανταλόβα, όχι ο τακτικισμός του ΣΥΡΙΖΑ…)

Λάβρος κατά της κυβέρνησης τέλος, ήταν ο Φίλιππος Τσουμάνης. Ως «μπουλντόζας» πήρε παραμάζωμα την κυβέρνηση και πρότεινε ακόμα και παραιτήσεις Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, αν η κυβέρνηση εμμείνει στο νομοθέτημα του «Κλεισθένη», ώστε να επιβάλλουν αυτοί το χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πανέξυπνο!

Show Buttons
Hide Buttons