Δύο βουλευτές για ένα Πανεπιστημιακό τμήμα: Θα έχει η Ηγουμενίτσα ΑΕΙ;

Δύο βουλευτές για ένα Πανεπιστημιακό τμήμα: Θα έχει η Ηγουμενίτσα ΑΕΙ;

Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται η απάντηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για τη λειτουργία του νέου Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα, όπως ενημέρωσε τον Βασίλη Γιόγιακα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του βουλευτή Θεσπρωτίας, ο κ. Γιόγιακας ζήτησε μετ’ επιτάσεως να διασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το διάδοχο Τμήμα από το φθινόπωρο του 2020 (από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021) διότι μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προληφθούν φαινόμενα απογύμνωσης του σημερινού Τμήματος.

Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στην πρόθεση να καλυφθούν 3 θέσεις μελών Δ.Ε.Π. και επιφυλάχθηκε να απαντήσει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου σχετικά με το αν και κατά πόσο είναι εφικτή η λειτουργία του νέου Τμήματος.

Ερώτηση Κάτση

Εν τω μεταξύ, ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως για το τι προτίθεται να κάνει με το νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ηγουμενίτσα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας ρωτά την αρμόδια Υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ιδρύθηκε με τον ν. 4559/2019 για να ξεκινήσει να λειτουργεί, το αργότερο, από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, όπως ορίζει ο νόμος.

Επιπλέον ο Μάριος Κάτσης ζητά τη δέσμευση της Υπουργού να γίνουν οι 48 προσλήψεις καθηγητών (μελών ΔΕΠ) που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει δώσει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να στελεχώσει τα μη αυτοδύναμα τμήματα κατά προτεραιότητα. Υπενθυμίζεται ότι για να λειτουργήσει το νέο τμήμα στην Ηγουμενίτσα απαιτούνται να διοριστούν 4 επιπλέον καθηγητές.

Show Buttons
Hide Buttons