Δύο καλά νέα για τις περιοχές Δροσιάς και Σεισμοπλήκτων

Δύο καλά νέα για τις περιοχές Δροσιάς και Σεισμοπλήκτων

Το περιβόητο σχέδιο Δροσιάς Πεντελής βλέπει στο ορατό μέλλον την υλοποίηση των έργων που θα προβλέπει η μελέτη του, καθώς τελείωσε η διαγωνιστική διαδικασία, διαδικασία επίπονη με ενστάσεις και απίστευτες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και οριστικοποιήθηκε ο ανάδοχος του έργου.

Η μελέτη επομένως έχει ανάδοχο και με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εντός του επόμενου μήνα, ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας του δήμου Ιωαννιτών Γιώργος Βίνης εξέφρασε την πεποίθηση πως η εκπόνηση της μελέτης θα ξεκινήσει με τις αρχές του νέου έτους.

Μιλώντας στη ΒΗΜΑ τηλεόραση, το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Βίνης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η μελέτη θα προχωρήσει μέσα στο προβλεπόμενο από το χρονοδιάγραμμα, διάστημα των 32 μηνών και δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν παράλληλα και κάποια έργα, όσο θα προχωρά η μελέτη.

Εν τω μεταξύ, καλά είναι τα νέα και για την Πολεοδομική Μελέτη Σεισμοπλήκτων. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι ένα βήμα πιο πίσω από το Σχέδιο Δροσιάς – Πεντέλης. Η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών έλεγξε το σχετικό φάκελο και προχώρησε σε επικαιροποιήσεις και βελτιώσεις κατά το πλαίσιο που είχε ζητηθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η μελέτη επαναπροωθήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και βρίσκεται πλέον στη διεύθυνση Νομοθετικού Έργου του Υπουργείου από τις 19/10.

Με την προετοιμασία του Προεδρικού Διατάγματος, η πορεία είναι και για το θέμα αυτό, Συμβούλιο της Επικρατείας, έγκριση κοκ.

 

Show Buttons
Hide Buttons