Δ. Χαμπίπης: Γιατί λέμε «ναι» στην υποψηφιότητα Ζάψα

Δ. Χαμπίπης: Γιατί λέμε «ναι» στην υποψηφιότητα Ζάψα

Για τη διαδικασία των αυτοπροτάσεων και ετεροπροτάσεων στο «Κίνημα Αλλαγής», ενόψει της επιλογής του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της οποίας το απόγευμα της Τρίτης, συνεδρίασαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος από ολόκληρη την Ήπειρο, στο καταγραφέν ενδιαφέρον υπάρχει όπως γράψαμε από χθες βράδυ, το ενδιαφέρον του Γιώργου Ζάψα.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» Μάκης Χατζηεφραιμίδης, Δημήτρης Χαμπίπης και Γιώργος Ζάκας κατέθεσαν εγγράφως αλλά και ανέπτυξαν με πολιτικά επιχειρήματα τους λόγους για τους οποίους προτείνουν ότι θα πρέπει να ηγηθεί της δύσκολης αποστολής ο σημερινός επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας.

 

Το στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Συμμαχία Ηπειρωτών» Δημήτρης Χαμπίπης έκανε στο pbnews.gr την ακόλουθη δήλωση:

«Πράγματι συμμετείχαμε σε μια σημαντική πολιτική διεργασία όπως είναι η αξιολόγηση στελεχών που προτείνονται ή αυτοπροτείνονται για την ανάληψη της βαριάς ευθύνης να ηγηθούν της προσπάθειας να κερδηθεί ο κορυφαίος αυτοδιοικητικός θεσμός για την Ήπειρο, όπως είναι η Περιφέρεια. Προσήλθαμε στην συνεδρίαση διευκρινίζοντας και σεβόμενοι μια καθαρά δημοκρατική διαδικασία και ιδιαίτερα όταν αυτή ξεκαθαρίζεται ότι θα εξελιχθεί με απόλυτα πολιτικά χαρακτηριστικά. Δώσαμε εκεί απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήματα και προβληματισμούς που εύλογα τέθηκαν και που αφορούν την γενικότερη πολιτική στάση του προτεινόμενου Γιώργου Ζάψα αλλά και την αντιπολιτευτική δράση της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Διευκρινίστηκε ότι η αναφορά στην δράση της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» προέκυψε ως ανάγκη για να προστατευθεί η παράταξη και η αξιοπρέπεια των στελεχών της απέναντι σε κάποιες μεμψίμοιρες και υστερόβουλες συμπεριφορές ελάχιστων ευτυχώς πολιτικών στελεχών που προσπαθούν για τους δικούς τους πάντα λόγους, να την υποβαθμίσουν. Θα ήταν πράγματι αυτός ένας σοβαρός λόγος εάν και εφ’ όσον κριθεί αποτυχημένη η παρουσία της παράταξης που εκφράζει και εκπροσωπεί 4 χρόνια το ΚΙΝ.ΑΛ για να παρακαμφθεί παντελώς, αλλά αυτό θα πρέπει να ειπωθεί δημόσια, ώστε να το γνωρίζουν και οι Ηπειρώτες πολίτες.

Τέθηκαν με ξεκάθαρο τρόπο τα πολιτικά χαρακτηριστικά που θα εκφραστούν ως βάση για ένα αξιόπιστο και ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο με προοπτική νίκης στις εκλογές και τονίστηκε η ανάγκη να είναι πολυσυλλεκτικό με άνοιγμα σε κεντρογενείς, κεντροαριστερές και σοσιαλδημοκρατικές παρατάξεις, κινήσεις, κοινωνικούς φορείς και πολίτες που έχουν κοινές ανησυχίες για τα προβλήματα της Ηπείρου και των Ηπειρωτών που στην δίνη και της συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας συνεχώς οξύνονται.

Πολιτικά χαρακτηριστικά που πρώτα τα στελέχη της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» ανέπτυξαν δημόσια και που τελικά όλοι συμφωνούν ότι αποτελούν την «εκ των ούκ άνευ» προϋπόθεση για να ανατραπεί μια καθεστωτικού τύπου διοίκηση στην Ήπειρο.

Έγινε ευρεία αναφορά στα καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας Γιώργου Ζάψα και τονίστηκε με έμφαση η ιδεολογικοπολιτική του συγκρότηση ως κορυφαίο στέλεχος και μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ μέχρι το 2015, η θετική συμβολή του το 2014 όταν είπε το ΝΑΙ για να είναι επί κεφαλής στην προσπάθεια συγκρότησης της «Συμμαχίας Ηπειρωτών», βγάζοντας το ΠΑΣΟΚ από ένα μείζονος σημασίας πολιτικό αδιέξοδο και σε μια πολύ δύσκολή συγκυρία και καταγράφοντας τότε ένα αξιόλογο ποσοστό της τάξης του 10,6%, συσπειρώνοντας και διπλασιάζοντας τις δυνάμεις που είχαν αναφορά στο τότε καθηλωμένο ΠΑΣΟΚ και στην ΔΗΜΑΡ.    

Τονίστηκαν οι οργανωτικές και συντονιστικές ικανότητες με βάση τις οποίες καθοδηγώντας μια ισχνή από άποψη συσχετισμού δύναμης παράταξη, σε κάθε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, να κυριαρχεί με την πολιτική στάση και δράση σε συλλογικό καθαρά επίπεδο.

Επέμεινε να δημοσιοποιήσουμε την δράση μας για την 4ετία που πέρασε με συνέντευξη τύπου στις 18 Ιουλίου, όπου ενημερώθηκαν οι Ηπειρώτες πολίτες τόσο για τις δικές μας παρεμβάσεις σε μείζονος σημασίας ζητήματα, όσο και για την θεσμική και πολιτική υπολειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μια συνέντευξη τύπου που είναι η μοναδική μέχρι σήμερα σε αυτοδιοικητικό επίπεδο στην Ήπειρο στην λογική του «εμείς δεν διστάζουμε να βγούμε γιατί έχουμε κάτι να πούμε». Επισυνάψαμε την συνέντευξη τύπου ως βασικό σημείο αξιολόγησης και με στοιχεία για το έργο της παράταξης που τυγχάνει ευρείας και καθολικής αποδοχής και όχι μόνο από πολίτες του δικού μας πολιτικού χώρου.

Ένα θετικό πολιτικό αποτύπωμα που μέσα και από την παρουσία μας στα τοπικά ΜΜΕ πέρασε σ’ ένα ευρύ φάσμα της Ηπειρώτικης κοινωνίας και που δημιούργησε ένα πολιτικό κεφάλαιο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να σπαταληθεί.

Απάντησε με κείμενο στην προσωπική πρόσκληση του Γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ και δεν παραβρέθηκε στη διαδικασία γιατί θέλει να ηγηθεί ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου που θα προσελκύει και θα συστρατεύει αξιόλογα και ικανά στελέχη του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου στοχεύοντας σε ένα ισχυρό, αξιόπιστο και ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο στην βάση των θέσεων της «Συμμαχίας Ηπειρωτών». Ο επικεφαλής της παράταξης έχει δώσει διαπιστευτήρια παντοιοτρόπως για τις δημοκρατικές, προοδευτικές, αριστερές του πεποιθήσεις που ουδόλως διαφέρουν από τις δικές μας ιδεολογικοπολιτικές καταβολές. Η απόσταση του από το ΚΙΝ.ΑΛ, ακριβώς αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί.

Καταθέσαμε τέλος σε όλα τα μέλη των ΝΕ τρισέλιδο κείμενο με τις αναλυτικές απόψεις και επιχειρήματα για την αξιοπιστία της πρότασης και εκφράσαμε την ελπίδα και την προσδοκία ότι οι θέσεις και οι απόψεις μας θα αξιολογηθούν με αυστηρά πολιτικά κριτήρια και στην βάση των διακηρυγμένων αρχών και θέσεων του πολιτικού μας φορέα για τις πολιτικές διεύρυνσης, συνθέσεων, συνεργειών και προγραμματικών συγκλίσεων και στην βάση των ρεαλιστικών δεδομένων που ανακύπτουν από την εφαρμογή στον τρόπο εκλογής και διοίκησης των αυτοδιοικητικών φορέων με την απλή αναλογική».

Show Buttons
Hide Buttons