Βλέπει κινητικότητα στην τοπική αγορά η Εθνική Τράπεζα

Βλέπει κινητικότητα στην τοπική αγορά η Εθνική Τράπεζα

Επιχειρήσεις της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, συνοδευόμενος από ομάδα ανωτάτων στελεχών της τράπεζας.

Ο κ. Μυλωνάς, είχε σειρά συναντήσεων με τους επιχειρηματίες και τα στελέχη των παραγωγικών μονάδων που επισκέφθηκε. Ο ίδιος τόνισε ότι η Εθνική ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στους πελάτες της, για την κάλυψη των αναγκών τους. Επίσης, πρόσθεσε ότι η Εθνική Τράπεζα, η οποία βρίσκεται σήμερα στην καλύτερη θέση από πλευράς ρευστότητας, θα στηρίξει κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Σε δείπνο που παρέθεσε η Τράπεζα στους επιχειρηματίες πελάτες της από την ευρύτερη περιφέρεια, ο κ. Μυλωνάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για την προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενος ειδικότερα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, που αποτελεί τη βασική οικονομική δύναμη για την Ήπειρο, υπογράμμισε ότι οι δυνατότητες στην Ελλάδα είναι μεγάλες, και ότι θα χρειαστούν να γίνουν επενδύσεις, στην τεχνολογία, στην οργάνωση των επιχειρήσεων του κλάδου και στο branding τις οποίες θα υποστηρίξει η Εθνική.
 

 

Δηλώσεις από στελέχη της Τράπεζας

Σε δηλώσεις τους δύο ανώτατα στελέχη της τράπεζας τόνισαν κατ’ αρχάς τους ιδιαίτερους δεσμούς της τράπεζας με την πόλη των Ιωαννίνων λόγω της ιστορικής σχέσης με την πόλη της τράπεζας. «Ήλθαμε να επικοινωνήσουμε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας και ανώτερα και ανώτατα στελέχη να επικοινωνήσουν ένα μήνυμα ουσιαστικής αλλαγής και εκσυγχρονισμού και προσαρμογής στους τρόπους των καιρών. Αυτή η επικοινωνία θα έχει ένα σημαντικό αποτέλεσμα, μια θετική αποδοχή από την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης, είμαστε αρωγοί σε κάθε οργανωμένη και καλά μελετημένη προσπάθεια ανάπτυξης επένδυσης και δημιουργίας επιχειρηματικής δραστηριότητας στην πόλη και την Περιφέρεια» τόνισε ο Δημήτρης Καποτόπουλος εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Εθνικής και γενικός διευθυντής της εταιρικής τραπεζικής.

Ειδικά για τον αγροτοδιατροφικό τομέα στον οποίο αναφέρθηκε και ο κ. Μυλωνάς, τόνισε ο κ. Καποτόπουλος: «ούτως ή άλλως έχουμε σημαντικές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες μονάδες της Ηπείρου και της πόλης και είναι κάτι που όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά και για όλη την Περιφέρεια της Βόρειας κυρίως Ελλάδας και κεντρικής που ευδοκιμεί η αγροτοδιατροφική δραστηριότητα. Υπάρχει υποστήριξη της δραστηριότητας με καινοτόμες και πρωτοποριακές λύσεις και πιστεύω ότι μπορούμε και το κάνουμε, να ενισχύουμε αυτή τη δραστηριότητα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το μεγαλύτερο δυνατό, στο ταχύτερο δυνατό διάστημα».

Αυτό που τόνισε ο κ. Καποτόπουλος είναι πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή του μοντέλου χρηματοδότησης, ώστε το τραπεζικό σύστημα να ενισχύσει την ανάπτυξη όχι όμως, με λογικές που είχαν επικρατήσει στο παρελθόν, δηλαδή χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων μη επεξεργασμένων. 

Για την Εθνική Τράπεζα η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ σημαντική, καθώς ανακοίνωσε μια πολύ πετυχημένη κίνηση ενίσχυσης των κεφαλαίων της, ώστε να έχει το περιθώριο για να ασκήσει πιο έντονη χρηματοδοτική πολιτική. «Σήμερα εκδόθηκε ένα ομόλογο που ενισχύει τα κεφάλαια τράπεζας κατά 400 εκατ., αυτό σημαίνει πάντοτε δημιουργία χώρου για μεγαλύτερη και πιο επιθετική δραστηριότητα σε καλά μελετημένες περιπτώσεις ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας» είπε ο κ. Μυλωνάς.

Από την πλευρά της, η Χριστίνα Θεοφιλίδη, γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής, τόνισε μετά τις επισκέψεις σε επιχειρήσεις και συναντήσεις με επιχειρηματίες της περιοχής, πως βλέπει κινητικότητα στην αγορά. «Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τις ανάγκες των πελατών μας και να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την αύξηση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας» τόνισε.

 

Ο Δημήτρης Καποτόπουλος

Show Buttons
Hide Buttons