Εκδήλωση για τα ναρκωτικά από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Εκδήλωση για τα ναρκωτικά από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Εκδήλωση με θέμα: «Κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά» διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 19:00, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Εισηγήσεις θα γίνουν από το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών, εκπρόσωπο του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ και από την Ένωση Γονέων Ιωαννίνων.

«Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους συλλόγους γονέων και στα μαθητικά συμβούλια, στους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς της νεολαίας, αλλά και στους συλλόγους των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών, στους πολιτιστικούς συλλόγους, σε κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται και αγωνιά γύρω από το ζήτημα των ναρκωτικών.

Το πρόβλημα της χρήσης και εξάρτησης από ναρκωτικά είναι κοινωνικό πρόβλημα και όχι ιατρικό.

  • 1 στους 2 χρήστες ναρκωτικών είναι άνεργοι
  • 1 στους τρεις εξαρτημένους διέκοψαν το σχολείο σε ηλικία 15 ετών.

Η φτώχεια, η πείνα, η ανασφάλεια, η οικονομική ανισότητα, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η μετανάστευση, η υποχρεωτική εκτόπιση, οι περιορισμένες δυνατότητες πρόσβασης στην εκπαίδευση, την εργασία, η έκθεση σε βία είναι παράγοντες που οδηγούν  και ευνοούν τη χρήση ναρκωτικών (ΟHE 2015).

Aυτές οι αιτίες είναι που αναγκάζουν τους νέους να μειώνουν τις απαιτήσεις τους από τη ζωή τους, να περιορίζουν τα όνειρά τους, να απογοητεύονται, να παραιτούνται» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΕΚΙ.

Show Buttons
Hide Buttons