Εκλογές ΤΕΕ: ΔΕΣΜΗ – Η δημιουργική και ήρεμη δύναμη

Εκλογές ΤΕΕ: ΔΕΣΜΗ – Η δημιουργική και ήρεμη δύναμη

Η οδός των συνεργασιών για την επόμενη μέρα των εκλογών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος είναι μονόδρομος λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής και σε αυτή τη διαδικασία η παράταξη που πρόσκειται στην κεντροαριστερά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο Τμήμα Ηπείρου – Λευκάδος του ΤΕΕ.

Το ρόλο αυτό του ρυθμιστή των εξελίξεων αν όχι του νικητή των εκλογών, θέλει να κερδίσει εκ νέου η παράταξη Δημοκρατική Ενωτική Συνεργασία Μηχανικών (ΔΕΣΜΗ) που δια του επικεφαλής της, Γιάννη Λυκοτραφίτη έθεσε τα διακυβεύματα της κάλπης της Κυριακής, σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Όλοι γνωρίζουν ότι η παράταξή μας διαχρονικά, με την κατάθεση προτάσεων αλλά και με αίσθημα ευθύνης, συνεργασίας, σύνθεσης και προσφοράς, αποτελεί τον εγγυητή αλλά και τη δημιουργική δύναμη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ» τόνισε ο κ. Λυκοτραφίτης και συνέχισε λέγοντας πως η παράταξη θα διεκδικήσει και μετά την Κυριακή, «ουσιαστικό, συνθετικό και δημιουργικό ρόλο στην επόμενη περίοδο δράσης και λειτουργίας του ΤΕΕ Ηπείρου».

«Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε αποφασιστικά και με συνέπεια, χωρίς εξαρτήσεις και αποκλεισμούς, μαζί με τους μηχανικούς της περιοχής μας για ένα πιο ισχυρό ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου» τόνισε χαρακτηριστικά, βάζοντας και τα όρια των διαφορών του με τις άλλες δύο μεγάλες παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς ο κ. Λυκοτραφίτης τόνισε πως το προηγούμενο της συνεργασίας με την Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών (ΣΥΡΙΖΑ) δεν αποτελεί αυτονόητη εξέλιξη η επανάληψη της συνεργασίας τόσο με τη συγκεκριμένη παράταξη όσο και με τη ΔΚΜ, αν οι δυο τους βάζουν όρους για τον αποκλεισμό άλλης δύναμης από τη διοίκηση του ΤΕΕ, στο επίπεδο του προεδρείου.

«Με βάση την εμπειρία της προηγούμενης περιόδου και με τα θετικά και με τα αρνητικά της, δεν είμαστε τόσο ευεπίφοροι στο να συνεχίσουμε a priori μια συνεργασία με μια παράταξη που ενδεχόμενα –  εννοώ την Ενωτική Πρωτοβουλία – που θα θέτει όρους αποκλεισμού για τη ΔΚΜ αλλά το ίδιο ισχύει και για τη ΔΚΜ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκοτραφίτης. Ο στόχος που έθεσε είναι αυτός της συστράτευσης δυνάμεων, όσο το δυνατόν περισσότερων παρατάξεων.

Τέλος, στο ερώτημα αν η θέση των παρατάξεων στις εκλογές προδικάζει τις θέσεις του προεδρείου, ο κ. Λυκοτραφίτης ήταν κατηγορηματικά αρνητικός. «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο από την σειρά των παρατάξεων» σημείωσε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας πως στο παρελθόν τον πρόεδρο έδωσε σε σχήματα συνεργασίας, είτε η δεύτερη παράταξη των εκλογών (το 1996) είτε και η τέταρτη των εκλογών, όπως το 2013 με την προεδρία Παπαβρανούση.

Show Buttons
Hide Buttons