Εκλογές ΤΕΕ: Με στόχο το ποσοστό προεδρίας…

Εκλογές ΤΕΕ: Με στόχο το ποσοστό προεδρίας…

Με στόχο ένα μεγάλο ποσοστό που θα καθιστά τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών αδιαμφισβήτητη πρώτη δύναμη στο τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου και κυρίως στη συνείδηση των μελών του ΤΕΕ, η παράταξη «»Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ» κατέρχεται στις εκλογές της Κυριακής, για τα κεντρικά και περιφερειακά όργανα διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ Γιάννης Τσίγκρος και τα μέλη της απερχόμενης Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Αλέξανδρος Λάμπρου και Θανάσης Μωρόγιαννης, αναφέρθηκαν στους εκλογικούς στόχους της παράταξης.

Ένα ανανεωμένο και εξωστρεφές Επιμελητήριο που θα αναλάβει τον πραγματικό ρόλο του ΤΕΕ ως συμβούλου της πολιτείας, είναι ο στόχος που έθεσε ο κ. Τσίγκρος τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια το ΤΕΕ απώλεσε αυτό το ρόλο λόγω αδυναμίας ή αδιαφορίας.

Με την επιλογή του τόπου της συνέντευξης, στα Λιθαρίτσια, στον εξωτερικό χώρο, ο κ. Τσίγκρος τόνισε πως η ΔΚΜ θέλησε να δείξει πως ο ρόλος του ΤΕΕ είναι σημαντικός για την τοπική ανάπτυξη και για το πώς η περιοχή θα αναπτυχθεί με το ΤΕΕ να παίζει κυρίαρχο ρόλο στο σχεδιασμό, μεταξύ άλλων και για την προστασία και ανάδειξη της Λίμνης.

Για το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ τόνισε πως είναι το μοναδικό πλήρες, με υποψήφιους από όλες τις ειδικότητες, όλες τις ηλικίες και τους χώρους εργασίας, ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους μεγάλους Δήμους και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Στοίχημα είναι ένα μεγάλο ποσοστό» αρκέστηκε να απαντήσει στη σχετική ερώτηση ο κ. Τσίγκρος.

Το παλαιότερο μέλος της παράταξης, στα επιμελητηριακά πράγματα, ο Αλέξανδρος Λάμπρου, κάλεσε τους συναδέλφους του να συμμετέχουν στις εκλογές. Έθεσε το στόχο του μεγάλου ποσοστού για τη ΔΚΜ και εξέφρασε την πίστη και την ελπίδα ότι αυτή τη φορά η πρωτιά της ΔΚΜ θα γίνει σεβαστή από τις υπόλοιπες παρατάξεις ώστε να συμμετέχει η παράταξη στο προεδρείο του ΤΕΕ/ΤΗ. Πιο ζωηρό και εξωστρεφές Επιμελητήριο μπροστά και στις μεγάλες διεκδικήσεις, ο στόχος της επόμενης διοίκησης σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου που πρόσθεσε πως οι εκλογές είναι ανέκαθεν πολιτικές και ως προς το πολιτικό πρόσημο, το μοντέλο ανάπτυξης που θέλουν τα μέλη του ΤΕΕ και η κυβέρνηση να ακολουθήσει η χώρα.

Ο Θανάσης Μωρόγιαννης τέλος, μιλώντας και ως γραμματέας της ΔΚΜ αλλά και ως μέλος της απερχόμενης Διοικούσας τόνισε πως ήταν θλιβερό ότι η απερχόμενη διοίκηση δεν άνοιξε το ΤΕΕ στους νέους μηχανικούς, δεν στήριξε τους νέους σε φοροτεχνικό και οικονομικό επίπεδο.

Show Buttons
Hide Buttons