ΕΛΜΕ: Μόνιμες προσλήψεις, εξεταστικό και άλλα αιτήματα

ΕΛΜΕ: Μόνιμες προσλήψεις, εξεταστικό και άλλα αιτήματα

Η ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης και για το λόγο αυτό, έμειναν κλειστά τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Ιωαννίνων. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να μιλήσουν και να εκφραστούν για τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου.

Όπως θυμήθηκε σε δηλώσεις του, ο αιρετός του ΑΠΥΣΔΕ Κώστας Μπόζιος, πριν από δυο χρόνια σε μια συνάντηση με το νέο τότε, Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εκτός από άλλες πολλές υποσχέσεις, οι καθηγητές των Ιωαννίνων είχαν ακούσει ότι θα αρχίσει άμεσα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, κάτι που ουδέποτε έγινε όπως και πολλά άλλα.

Αντίθετα, όπως τόνισε ο κ. Μπόζιος είχαμε πριν λίγες μέρες, μέσα στις διακοπές του Πάσχα, τον αιφνιδιασμό με το νέο λύκειο που καθιερώνει ένα διαφορετικό τρόπο εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση για τα παιδιά της Β΄ Λυκείου σήμερα. ένα σύστημα εξετασιοκεντρικό και πιο εξοντωτικό όπως υποστήριξε ο κ. Μπόζιος, για τους μαθητές αλλά και επικίνδυνα διαφορετικό ως προς τον τρόπο που θα μπαίνουν τα θέματα, διαφορετικά σε κάθε περιοχή, ώστε όπως υποστήριξε ο συνδικαλιστής, «το Υπουργείο παίζει με το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων…».

 

Εκλογές και διορισμοί

Οι εκπαιδευτικοί την επόμενη Τετάρτη στο 2ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων θα ψηφίσουν για νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ, για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΛΜΕ και για αντιπροσώπους στο Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.

Μείζον ζήτημα παραμένει σύμφωνα με τον κ. Μπόζιο το θέμα των μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών, σε ένα δημόσιο σύστημα που έχει σήμερα 25.000 αναπληρωτές.

Ο κ. Μπόζιος αναφέρθηκε στις υποσχέσεις των τελευταίων ετών από τη σημερινή κυβέρνηση, για προσλήψεις που άλλοτε ανέβαιναν στις 30.000 και άλλοτε έπεφταν στις 25.000. Προς το παρόν, έχει βγει μια προκήρυξη μόνο για την ειδική αγωγή για 4.500 μόνιμες προσλήψεις, αριθμός που είναι πάρα πολύ μικρός σε σχέση με το σύνολο των 25.000 αναπληρωτών, όπως είπε ο κ. Μπόζιος.

«Εμείς ζητάμε μόνιμες προσλήψεις. Δε μπορεί να στηρίζεται δημόσια εκπαίδευση σε αναπληρωτές, αφού έχουμε βγει από τα Μνημόνια, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Μπόζιος.

Show Buttons
Hide Buttons