Ελπίζουμε στις σχέσεις καλής γειτονίας με την Αλβανία

Ελπίζουμε στις σχέσεις καλής γειτονίας με την Αλβανία

Αισιόδοξος πως οι σχέσεις της Ελλάδας με τη γειτονική Αλβανία θα μπουν σταδιακά σε μια άλλη περίοδο ομαλότητας εμφανίστηκε από τα Γιάννενα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης έκανε μια στάση στα Γιάννενα, οδεύοντας προς τη Νότιο Αλβανία όπου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της μειονότητας στους Βουλιαράτες και στην Κλεισούρα.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι σχέσεις μας με την Αλβανία μπορούν να βελτιωθούν μετά και την συμφωνία των δύο χωρών για προσφυγή στη Χάγη με ζητούμενο τον καθορισμό των θαλασσίων ζωών, ο κ. Βλάσης δήλωσε αισιόδοξος πως οι εξελίξεις θα αποβούν σε όφελος της καλής γειτονίας και της ελληνικής μειονότητας της γειτονικής χώρας.

«Νομίζω ότι προχωράμε σε ένα καλύτερο επίπεδο σχέσεων και με την κυβέρνηση εκεί κάτι το οποίο έχει και θα έχει καλό αντίκτυπο για την ελληνική μειονότητα, γιατί όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει και νομίζω ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αυτό χρειάζονται. Στο κάτω – κάτω νομίζω ότι και η Αλβανία αυτό που την ενδιαφέρει είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να την βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση αλλά αυτό βέβαια προϋποθέτει να υπάρχει η καλή συνεργασία» σημείωσε χαρακτηριστικά.  

 

Η πανδημία

Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, ο κ. Βλάσης έπλεξε το εγκώμιο του Περιφερειάρχη και αναφέρθηκε στην εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας που δυστυχώς τους τελευταίους μήνες πλήττει την Ελλάδα και όλη την υφήλιο.

«Σήμερα τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι στην Ελλάδα πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα σε κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης και αυτό μας κάνει περήφανους» σημείωσε ο Υφυπουργός ενώ υπογράμμισε πως  είδε υψηλή συμμόρφωση των Γιαννιωτών στη χρήση της μάσκας.

Show Buttons
Hide Buttons