Εμπαιγμός με το Ιωάννινα-Κακαβιά από το Υπ. Υποδομών με… σολομώντεια λύση

Εμπαιγμός με το Ιωάννινα-Κακαβιά από το Υπ. Υποδομών με… σολομώντεια λύση

Μια προδιαγεγραμμένη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου τροπή… (στο Περιφερειακό Συμβούλιο προ καιρού, καλούσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αποδεχτούν τη μεταβίβαση των έργων των μεγάλων οδικών συνδέσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου από το Υπουργείο Υποδομών…) σημειώνεται τις τελευταίες ώρες, στο ταλαιπωρημένο έργο της ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού, στο τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά. 

Όπως αποκάλυψε το www.epiruspost.gr, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή που αναρτήθηκε στη Διαύγεια την Παρασκευή 10 Ιουλίου, το Υπουργείο Υποδομών δίνει την αρμοδιότητα ωρίμανσης και υλοποίησης του έργου «Επέκταση Ιονίας οδού – τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά» στην Περιφέρεια Ηπείρου, διώχνοντας από το κεφάλι του… τον πονοκέφαλο του έργου.

Έπειτα από 6 μήνες απραξίας περί το συγκεκριμένο έργο, μετά την αποκάλυψη της πρόθεσης του Υπουργείου να κουτσουρέψει σημαντικά το έργο στο τμήμα Ιωάννινα – Καλπάκι, και μετά τη συνάντηση στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής στις 27 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, η… λύση που δίνει το Υπουργείο Υποδομών, υποτιμώντας το καθολικό αίτημα της περιοχής για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα, είναι να πετάξει το μπαλάκι στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ένα έργο ωστόσο που εκτιμάται πως στοιχίζει όσο ένα ΠΕΠ – περί τα 350 εκατ. ευρώ – δε μπορεί να πέσει στις πλάτες της Περιφέρειας Ηπείρου και ως εκ τούτου, μιλάμε για έναν προφανή εμπαιγμό της κυβέρνησης, στον οποίο καθοριστικό ρόλο… κυματοθραύστη διαδραματίζει ασφαλώς και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου που οφείλει να δώσει εξηγήσεις.   

 

Τι λέει η απόφαση

Η απόφαση του Υπουργού Υποδομών – κατεβάστε την εδώ – αναρτήθηκε στη Διαύγεια χθες.

Λέει τα εξής: Εγκρίνουμε τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας ωρίμανσης και υλοποίησης του έργου «Επέκταση Ιονίας οδού – τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά» στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην οποία διαβιβάζεται από το Αρχείο της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών το σύνολο των μελετών και τευχών Δημοπράτησης που αφορούν σε αυτό, όπως αυτές παρελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών, ολοκληρώθηκαν, εγκρίθηκαν και καταγράφονται στα συνοδά της Έγκρισης της Οριστικής Παραλαβής της μελέτης έγγραφα.

Μετά την ανάρτηση της παρούσας ανακαλείται αυτοδίκαια η πράξη της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών, με την οποία υποβλήθηκε στις 6/11/2019 Τεχνικό Δελτίο για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών, ερευνητικών εργασιών και την ωρίμανση υφιστάμενων μελετών του υποτμήματος του έργου του θέματος, «Καλπάκι – Κακαβιά» μήκους 23,38 χλμ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου υποχρεούται για παραλαβή των ως άνω μελετών με δικά της μέσα.

 

Show Buttons
Hide Buttons