«Εντέλλεσθε» συνέχεια στο «Χατζηκώστα»

«Εντέλλεσθε» συνέχεια στο «Χατζηκώστα»

Για άλλη μία φορά το τελευταίο διάστημα γιατροί του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» καλούνται να εφημερεύσουν με εντέλλεσθε (της 6Ης ΥΠΕ για μετακινήσεις Ακτινολόγων στην Άρτα), σύμφωνα με το ΠΑΜΕ Υγείας.

Στο Νοσοκομείο υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, ειδικευμένων και ειδικευόμενων και ιδιαίτερα στις ειδικότητες που αφορούν τα εντέλλεσθε. Επίσης μια σειρά ειδικότητες καλύπτονται από επικουρικούς, που είναι όμηροι της εργασιακής ανασφάλειας, αντιμέτωποι με την απόλυση.

«Το υπουργείο Υγείας, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή. Είναι υπεύθυνοι για ότι συμβεί στην υγεία των ασθενών» υποστηρίζει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Δεν θα ανεχθούμε άλλο την κατάσταση αυτή! Καλούμε τους συναδέρφους να μαζικοποιήσουν το σωματείο του Νοσοκομείου, την ΕΙΝΗ, να οργανώσουμε μαζί την απάντηση μας. Η κατάσταση αυτή αφορά όλους μας, ανεξάρτητα από ειδικότητα και εργασιακή σχέση. Καλούμε την Εργατική Τάξη και τα λαϊκά στρώματα που έρχονται στο Νοσοκομείο μας για να γίνουν καλά, να απαιτήσουν με όλους τους τρόπους τις παροχές υγείας που τους αξίζουν το 2019. Να μην ανέχονται να τους εξετάζουν, γιατροί που δουλεύουν 32 ώρες συνεχόμενες, νοσηλευτές που δεν έχουν πάρει ρεπό, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, τραπεζοκόμοι και υπόλοιπο προσωπικό με 6μηνες και 8μηνες συμβάσεις».

Show Buttons
Hide Buttons