«Ενότητα Πολιτών»: Μάθημα περί δημοκρατίας

«Ενότητα Πολιτών»: Μάθημα περί δημοκρατίας

Για έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας εγκαλεί το Δήμαρχο Μ. Ελισάφ η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», εξαιτίας της άρνησης να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού για την αντικατάσταση το οδοφωτισμού με λαμπτήρες led.

«Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες για το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο προκειμένου να φανερώσει τις πραγματικές του διαθέσεις για το πως θέλει να διοικήσει το Δήμο. Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες για να φανεί ο νέος Δήμαρχος ανακόλουθος των δικών του δηλώσεων τις οποίες έκανε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, τότε που δεσμευόταν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι και θα παραμείνει το κυρίαρχο Όργανο του Δήμου» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η πρώην δημοτική αρχή κατηγορεί την πλειοψηφία του Δήμου πως επέλεξε την Οικονομική Επιτροπή και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ακυρώσουν το διαγωνισμό για την αντικατάσταση των φωτιστικών του Δήμου με νέα, τεχνολογίας LED, ο οποίος είχε φτάσει στη φάση της κατάθεσης προσφορών. Επέλεξαν δηλαδή ένα περιορισμένο συλλογικό όργανο, εκεί όπου με το νέο νόμο της Ν.Δ. έχουν την πλειοψηφία.

«Με τη στάση τους αυτή αποδεικνύεται για πρώτη φορά η αλήθεια της θέση μας ότι δηλαδή η «Νέα Εποχή» ποτέ δεν επιθυμούσε συνεργασία με τη δική μας παράταξη, γιατί προφανώς η δημοτική αρχή που είχε στο μυαλό της στηρίζεται σε ένα εντελώς διαφορετικό ιδεολογικό υπόβαθρο από το δικό μας. Γιατί γνώριζαν πολύ καλά ότι εμείς δεν θα παραδίδαμε ποτέ ένα δημόσιο αγαθό σε ιδιώτες, παρά μόνο ως έσχατη λύση ανάγκης. Για το λόγο αυτό άλλωστε η δική μας Δημοτική Αρχή προχώρησε το διαγωνισμό με τον τρόπο που το έκανε, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του φωτισμού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons