Εξήγγειλε προσλήψεις μόνιμων γιατρών ο Αν. Ξανθός

Εξήγγειλε προσλήψεις μόνιμων γιατρών ο Αν. Ξανθός

Δέκα προσλήψεις για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και άλλες 140 με 145 προσλήψεις μόνιμων ιατρών για τα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, εξήγγειλε από τα Γιάννενα το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Στο πλαίσιο του δημόσιου απολογισμού της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ο κ. Ξανθός έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που έλαβε χώρα, στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΙ και επισκέφθηκε τα δύο νοσοκομεία της πόλης, εξετάζοντας από κοινού με τις δύο διοικήσεις, προβλήματα, ελλείψεις και λύσεις για τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα των Ιωαννίνων.

«Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει στηριχθεί αυτή την περίοδο παρά τους περιορισμούς και τις δυσκολίες από τα μέτρα λιτότητας, έχει ενισχυθεί με ανθρώπινους και υλικούς πόρους, το προσωπικό του έχει βοηθήσει στο να διατηρηθεί το πολύ καλό επίπεδο υπηρεσιών προς τους πολίτες» σημείωσε προκαταβολικά στις δηλώσεις του, ο κ. Ξανθός.

Σε ό,τι αφορά την επιζητούμενη ενίσχυση των δομών υγείας με προσωπικό, ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε σε δύο εξαγγελίες.

Γίνεται κατ’ αρχάς, μια παρέμβαση στην πρώτη γραμμή άμυνας που είναι η λειτουργία των επειγόντων περιστατικών και εκκρεμούν 10 προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ, για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Όπως είπε «κάνουμε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι προσλήψεις και να ενισχυθεί με 10 ειδικευμένους γιατρούς το ΠΓΝΙ, γεγονός που θα σημάνει τη μείωση του χρόνου αναμονής και πιο ποιοτική φροντίδα τη μέρα της εφημερίας».

Την ίδια ώρα, προχωρά στη λογική της τετραετίας, στην οποία εντάσσεται και το ΠΓΝΙ, η ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και όπως ανέφερε, αμέσως μετά το Πάσχα θα προκηρύξει το Υπουργείο Υγείας, την πρόσληψη περίπου 1000 μονίμων γιατρών εκ των οποίων οι 140-145 θα πάνε στα νοσοκομεία της 6η ΥΠΕ και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της εξειδίκευσης των κενών και της κατανομής των θέσεων.

Show Buttons
Hide Buttons