Εξετάζει ενδιαφερόμενους ωφελούμενους για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης η ΕΛΕΠΑΠ

Εξετάζει ενδιαφερόμενους ωφελούμενους για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης η ΕΛΕΠΑΠ

Στο τελικό στάδιο για να ξεκινήσει η λειτουργία τους, βρίσκονται οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

Είναι το πρώτο έργο πανελλαδικά που δίνει τη δυνατότητα της αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με σοβαρές αναπηρίες και πλέον, η διοίκηση της ΕΛΕΛΑΠ μετρά αντίστροφα το χρόνο για να ξεκινήσει η λειτουργία των στεγών, αφού ξεπεράστηκαν και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια.

«Θέλω να ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τις 15 το πολύ του Φλεβάρη, θα αρχίσουν να λειτουργούν οι Στέγες. Και να θυμίσω σε όλους μας ότι είναι τα πρώτα τέτοιας μορφής σπίτια, στέγες που γίνονται στην Ελλάδα και που θα μπορούν να μείνουν εκεί 28 άτομα, ανάπηροι και θα έχουμε γύρω στα 35 άτομα προσωπικό, επί 24ώρου βάσεως που θα βοηθάει και θα στηρίζει αυτούς τους ανθρώπους» τόνισε σε δηλώσεις της η Νατάσα Μπέγκα, πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ.

Η κ. Μπέγκα κάλεσε τις οικογένειες και τους οικείους ανθρώπων με αναπηρίες να κάνουν αίτηση για να εγκατασταθούν στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Από χθες Δευτέρα, ξεκίνησε η εξέταση των αιτήσεων των πρώτων υποψήφιων ωφελουμένων και τις επόμενες μέρες θα γίνει η προκήρυξη των θέσεων του προσωπικού που θα πλαισιώσει τις στέγες.

Κάθε εβδομάδα θα προχωρά η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων των ανθρώπων που επιθυμούν να στεγαστούν στις συγκεκριμένες δομές.

Show Buttons
Hide Buttons