ΕΟΔΥ, Πολιτική Προστασία και Αρχή Διαφάνειας στα Γιάννενα για τον κορωνοϊό! – Αλ. Καχριμάνης: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

ΕΟΔΥ, Πολιτική Προστασία και Αρχή Διαφάνειας στα Γιάννενα για τον κορωνοϊό! – Αλ. Καχριμάνης: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

Η αμφιβολία ότι κάτι μπορεί να κρύψει κάποιος, από την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας, ενέχεται στην απόφαση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά αργά το βράδυ της Δευτέρας, να έλθει στα Γιάννενα για ελέγχους στις πτηνοτροφικές βιομηχανίες ΠΙΝΔΟΣ και ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, κλιμάκιο από τον ΕΟΔΥ, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Τα κλιμάκια αυτά πραγματοποίησαν ελέγχους στο προσωπικό των δύο επιχειρήσεων την Τρίτη το πρωί, αλλά τα αποτελέσματα δεν ανακοινώθηκαν σήμερα.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος στις δηλώσεις του ήταν λακωνικός.

Εξαιτίας των χθεσινών αποτελεσμάτων (σ.σ. των 52 κρουσμάτων covid19 στο Νομό Ιωαννίνων) όπως είπε χαρακτηριστικά, αποφασίστηκε χθες βράδυ να έλθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, της ΓΓΠΠ με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και έγινε έλεγχος όλου του προσωπικού των επιχειρήσεων ΠΙΝΔΟΣ και ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ. Τα τεστ που έγιναν την Τρίτη είναι περί τα 700. Συγκεκριμένα εξετάστηκε όλο το προσωπικό της ΠΙΝΔΟΣ με 362 τεστ και αντίστοιχα τεστ είχαν γίνει ως το μεσημέρι και στη «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ».

Αριθμούς κρουσμάτων δεν έδωσε παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις ο κ. Παπαγεωργίου.

«Θα κριθούν τα αποτελέσματα, θα αξιολογηθούν και θα δούμε τι θα ακολουθήσει για το Νομό Ιωαννίνων» σημείωσε χαρακτηριστικά. Στην ερώτηση αν έχει εικόνα του προβλήματος τόνισε: «Βεβαίως και έχω εικόνα απλά δεν είναι ανακοινώσιμα τα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή. Ίσως είναι και καλύτερα από ότι τα περιμένουμε»…

Στις ερωτήσεις για ενδεχόμενο επιβολής τοπικού lockdown οι απαντήσεις του ήταν: «δε μπορώ να απαντήσω, δεν είναι απόφαση δική μου… ό,τι πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος λέγεται στις συνεντεύξεις του κ. Χαρδαλιά και πιστεύω ότι ο κόσμος είναι ενημερωμένος». «Το αποτέλεσμα κρίνεται από τις επιστημονικές ομάδες αξιολογούνται τα αποτελέσματα και παίρνονται οι αποφάσεις…»…

Από τη δύσκολη θέση των επίμονων ερωτήσεων, επεχείρησε να βγάλει τον Γενικό Γραμματέα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην ξαφνική απόφαση να έλθουν στα Γιάννενα οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και σημείωσε πως είδαν μεγάλο πρόβλημα ειδικά στους μετανάστες στις δουλειές των σφαγείων και της μεταφοράς των μεγάλων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων και των εργασιών στον πρωτογενή τομέα.

«Είμαι πολύ προβληματισμένος ότι όλοι αυτοί οι μετανάστες που δουλεύουν στον πρωτογενή τομέα έχουν βρεθεί θετικοί αλλά χωρίς συμπτώματα και είναι μια κατάσταση που δημιουργεί αμφιβολίες σε όλους μας» είπε.

«Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, ούτε οι επιχειρήσεις έχουν να κρύψουν τίποτα»… σημείωσε σε ένα προφανές σχόλιο για την ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού έναντι της κατάστασης που διαμορφώνεται στο Νομό Ιωαννίνων.

Κατέληξε δε λέγοντας πως η Ήπειρος ίσως είναι η μοναδική Περιφέρεια που κάνει ιχνηλάτηση, με αποτέλεσμα να έχουμε την ακτινογραφία της ασθένειας και του τι συμβαίνει στην περιοχή μας, αν και οι αριθμοί τρομάζουν…

Παράλληλα, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για ικανοποίηση αιτημάτων στις υποδομές των νοσοκομείων των Ιωαννίνων, προκειμένου να καλυφθούν οι υψηλές ανάγκες για νοσηλεία ασθενών covid19 – εδώ αναλυτικά.

Show Buttons
Hide Buttons