Εορτασμός Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

Εορτασμός Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του μητρικού θηλασμού ως ένα κρίσιμο πρώτο βήμα στη ζωή ενός παιδιού και ενθαρρύνοντας τους νέους και των δύο φύλων ώστε να ενημερωθούν για τα πολύτιμα οφέλη του μητρικού θηλασμού, ο Σύλλογος Μαιών – Μαιευτών Ιωαννίνων αποφάσισε να εορτάσει την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού με μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Έτσι, μέλη του Συλλόγου θα βρίσκονται την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων (Λ.Α.Φ.Ι.) και ώρα 18:00 -20:00, για να ενημερώνουν το κοινό για το μητρικό θηλασμό και τις καθημερινές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει η θηλάζουσα μέσα από ένα διαδραστικό σεμινάριο. Επίσης στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του συντρόφου, αλλά και του οικογενειακού περιβάλλοντος της θηλάζουσας.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού – World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο την εβδομάδα 1 με 7 Νοεμβρίου, από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Το σύνθημα για το 2019 είναι «Ενδυναμώνουμε τους γονείς, Διευκολύνουμε το θηλασμό» και φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα για συλλογική και συντονισμένη δράση για την προώθηση του μητρικού θηλασμού σε όλο τον κόσμο.

Show Buttons
Hide Buttons