Επίθεση Δημητρίου στην Περιφέρεια: «Βαριά βιομηχανία» στα λόγια ο τουρισμός

Επίθεση Δημητρίου στην Περιφέρεια: «Βαριά βιομηχανία» στα λόγια ο τουρισμός

Αδιαφορία, ολιγωρία, αναποτελεσματικότητα και άγνοια καταλογίζει στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον» Δημήτρης Δημητρίου, για την αποτυχία ένταξης περισσότερων επιχειρήσεων, από τις συνολικά εγκεκριμένες 2.527 προτάσεις που υποβλήθηκαν πανελλαδικά στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Με το τέλος του 2018 η Περιφέρεια Ηπείρου επεφύλασσε για πρωτοχρονιάτικο δώρο άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη στον επιχειρηματικό κόσμο της Ηπείρου και ειδικότερα σε όσους επιχειρηματίες ασχολούνται με την «βαριά βιομηχανία» μας, τον τουρισμό, σημειώνει ο κ. Δημητρίου επικαλούμενος την από 28/12/2018 ενημέρωση του Υπουργείου Οικονομίας στην Περιφέρεια Ηπείρου αναφορικά με την έγκριση μόλις του 10%, των προτάσεων που υποβλήθηκαν ενώ το εν λόγω ποσοστό, με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

«Ο μόνος λόγος για την μνημειώδη αυτή αποτυχία είναι η μη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην αύξηση της χρηματοδότησης του έργου. Συγκεκριμένα, με την 4η τροποποίηση της πρόσκλησης, στις 19/12/2018, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενημέρωσε ότι από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, οι 11 από αυτές (πλην Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας), διέθεσαν χρήματα από τα ΠΕΠ τους ώστε να διπλασιαστεί ο προϋπολογισμός του έργου και να περάσουν όλες οι προτάσεις των περιφερειών τους. Η άρνηση της Περιφέρειας για συγχρηματοδότηση οδήγησε στον αποκλεισμό της Ηπείρου από την χρηματοδότηση των προτάσεων, όπως μας πληροφορεί η προαναφερόμενη τροποποίηση και, ως εκ τούτου στην απόρριψη μεγάλου αριθμού προτάσεων από την Ήπειρο» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον» ποτέ δεν είχε εύκολες τις καταγγελίες, αλλά μετά από αυτά τα αποτελέσματα… καταγγέλλει την διοικητική αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κο Αλέξανδρο Καχριμάνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Σημειώνει επίσης ότι όσοι επιχειρηματίες είχαν υποβάλλει προτάσεις, είχαν διαθέσει χρήματα και χρόνο για την σύνταξη των επιχειρηματικών σχεδίων, για την συλλογή των δικαιολογητικών και για την ολοκλήρωση των φακέλων τους.

Ρωτά ο κ. Δημητρίου κλείνοντας: «η Περιφέρεια προτίθεται να αποζημιώσει τους επιχειρηματίες για τις οικονομικές και άλλες απώλειες που υπέστησαν από τις δικές της πράξεις και τις δικές της παραλήψεις;».

Show Buttons
Hide Buttons