Επίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Ελισάφ

Επίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Ελισάφ

Με ειρωνικό τρόπο σχολιάζει η Τ.Ε. Ιωαννίνων του ΚΚΕ τη δήλωση του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ για την ανάγκη ελέγχου διάδοσης του κορωνοϊού στην περιοχή μας.

Το τοπικό ΚΚΕ ταυτίζει το Δήμαρχο με την κυβέρνηση και τον κατηγορεί ότι δεν άσκησε καμία πίεση στην κυβέρνηση, ώστε να καλύψει τα κενά σε έμψυχο δυναμικό και σε υλικά στα νοσοκομεία του Νομού, στα ιατρικά κέντρα, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση: «Δεν είδαμε καμία αγωνία για τους μεγάλους χώρους δουλειάς, καμία δήλωση έκκλησης στους μεγάλους ομίλους που δρουν στο Νομό μας, ώστε να τηρούν τα μέτρα για τη μετακίνηση των εργαζομένων τους, να κάνουν συχνά τεστ στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, να δίνονται άδειες μετ’ αποδοχών σε ευπαθείς ομάδες, να αραιώσουν το προσωπικό ανά βάρδια για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Δεν είδαμε να μπαίνει μπροστά ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας και να μην κυκλοφορούμε σαν σαρδέλες, να γίνονται απολυμάνσεις μετά από κάθε δρομολόγιο, να γίνονται τεστ σε οδηγούς. Δεν είδαμε να ανησυχεί όλο το καλοκαίρι για την κατάσταση των σχολείων και των αιθουσών για το που θα κάνουν μάθημα τα παιδιά μας εν μέσω πανδημίας. Και φυσικά δεν είδαμε να κάνει καμία έκκληση για χρηματοδότηση τέτοια ώστε να γίνουν απολυμάνσεις σε κτίρια και αίθουσες, να κριθούν ακατάλληλες αίθουσες χωρίς παράθυρα και υπόγειες, να υπάρχει πάνω από μία καθαρίστρια ανά σχολείο για συνεχείς καθαρισμούς αντί για μία καθαρίστρια σε τρία σχολεία!».

Σε ό,τι αφορά τις σχολικές καταλήψεις, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει δακρύβρεχτο το μήνυμα του Δημάρχου προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και τον καλεί να υιοθετήσει τα αιτήματα των μαθητών που είναι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με σκοπό να σταματήσουν οι καταλήψεις.

Show Buttons
Hide Buttons