Επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας και τα πρώτα «πυρηνικά» στη μάχη από τον Αλ. Καχριμάνη

Επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας και τα πρώτα «πυρηνικά» στη μάχη από τον Αλ. Καχριμάνη

Επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Ηπείρου έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, από τον Αλέκο Καχριμάνη εν μέσω της «τρικυμίας» που έχει προκαλέσει στη ΝΔ, ο χειρισμός και η επικείμενη πειθαρχική δίωξη 10 μελών του κόμματος που μετέχουν στην παράταξη Ριζόπουλου, από το γραμματέα της ΝΔ.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ήλθε να απαντήσει στα πρώτα «χτυπήματα» του ανακοινωμένου πρώτου αντιπάλου του, σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους και τα ντεσιμπέλ της αντιπαράθεσης χτυπάνε κόκκινο πριν καν ξεκινήσει το φθινόπωρο…

Ο κ. Καχριμάνης ξεκίνησε από τον απολογισμό των πεπραγμένων των δύο θητειών του στην Περιφέρεια Ηπείρου, απαντώντας εμμέσως και στην κατηγορία ότι μετά από 8 χρόνια στο Νομό Ιωαννίνων και 8 χρόνια στην Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια παραμένει εγκλωβισμένη σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και με μειωμένες προοπτικές. Αναλύοντας για πολλοστή το γνωστό αφήγημά του, ο κ. Καχριμάνης πήγε από το κασκαβάλ και τη φέτα ως την Ιόνια Οδό και την Εγνατία, δρόμους που παρουσίασε σχεδόν ως έργα που δεν θα γίνονταν με τη συμβολή τη δική του…

Τόνισε ότι ανέκαθεν συνεργάζονταν με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και όπως επεσήμανε, άλλοτε συμφωνούσε και άλλοτε διαφωνούσε με καλούς και κακούς υπουργούς, ακόμα και κυβερνήσεων του κόμματος στο οποίο πρόσκειται. Ανέφερε ονόματα, για να απαντήσει στις αιτιάσεις για την περίεργα καλή σχέση του με τον πρώην Υπουργό Αποστόλου. Επιχείρησε να διαφημίσει την καλή σχέση του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και στο σημείο αυτό, προσπάθησε να προβάλλει το υπερκομματικό προφίλ του, στο οποίο επένδυσε και στις εκλογές του 2014, με μεταγραφές στελεχών από άλλους χώρους. Eίπε πως πήγε στη Σαμαρίνα προσκεκλημένος του Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα για να του μιλήσει για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα. Ο κ. Καχριμάνη για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι ο «Αλέκος»! Του δίνει λύσεις σε όλα ο Περιφερειάρχης. 

Η αναμπουμπούλα με τις διαγραφές των 10 μελών της ΝΔ δεν τον αγγίζει, δεν τον αφορά και δεν έχει καμία σχέση όπως τόνισε, δε μπορεί όμως αυτή η απάντηση να εξηγήσει το γιατί κοινοποιούνταν και σε αυτόν το πρώτο έγγραφο Αυγενάκη προς τους 10. «Στις εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες, τόσο εγώ, όσο και η παράταξή μας, δεν εμπλέκονται στο παραμικρό» είπε.

Θέλω να διευκρινήσω ότι στις εσωκομματικές διαδικασίες της Ν.Δ. που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες, τόσο εγώ, όσο και η παράταξή μας, δεν εμπλέκονται στο παραμικρό.

Καλοδεχούμενη η στήριξη της ΝΔ προς το πρόσωπό του, όπως είπε, αλλά θα επιδιώξει να βρει ψήφους και από άλλους χώρους. Στο ερώτημα σε ποιου πολιτικού χώρου τους ψηφοφόρους προσδοκά για στήριξη στις εκλογές, προκειμένου να καταφέρει να προσεγγίσει την αυτοδυναμία, επανέλαβε τα όσα είπε και νωρίτερα για το υπερκομματικό του προφίλ, τονίζοντας πως η νίκη στις επερχόμενες εκλογές θα έλθει με μεγαλύτερο ποσοστό από το 51% που έλαβε το 2014!

 

Όλα τα όπλα στη μάχη…

Ο κ. Καχριμάνης κράτησε για τους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου, αποκόμματα εφημερίδων, κουτσομπολιά, εμπιστευτικές συνομιλίες του με πολιτικούς και επιχειρηματίες που δήθεν, τον προειδοποιούσαν για το ποιόν του αντιπάλου του και μέσα από τα οποία προκύπτει η περιγραφή ενός… σχεδόν «γκάνγκστερ»! Ιστορίες ειπωμένες από διαφορετικά στόματα και με διάφορες εκδοχές τους τελευταίους μήνες, χωρίς κάτι καινούργιο να προκύπτει, όντως επιλήψιμο για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Σπύρο Ριζόπουλο.

Δεν είναι δημοσιεύσιμο προφανώς τίποτε από τα όσα είπε στους δημοσιογράφους off the record ο κ. Καχριμάνης, γιατί θα αναλάβουμε εμείς την ποινική ευθύνη για τα λεγόμενα άλλων. Αν έχει ισχυρά τεκμήρια για όσα καταγγέλλει για τον αντίπαλό του, οφείλει να τα δώσει στη δημοσιότητα και να πάρει και το κόστος των λόγων του.

Είπε ωστόσο στις δηλώσεις του, πως υπάρχουν υπόγειες σχέσεις του υποψηφίου Περιφερειάρχη με επιχειρηματικά συμφέροντα και «φωτογράφισε» εμπλοκή του επικοινωνιολόγου με τα περίφημα Panama Papers… (τακτική ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, από έναν δεξιό πολιτικό… όπως ο κ. Καχριμάνης). Σε μια άλλη αιχμή κατά του Ριζόπουλου, αναφερόμενος στην υπόθεση του γάλακτος είπε: «Εγώ δε θέλησα να είμαι υπάλληλος σε ανθρώπους που ασχολούνται με το γάλα στην Ελλάδα και το εξωτερικό»…

Το συμπέρασμα που βγαίνει ωστόσο από τις off the record και από τις on camera δηλώσεις του, για τον Σπύρο Ριζόπουλο, είναι πως ο κ. Καχριμάνης είναι εκτός εαυτού… έχει χάσει την ψυχραιμία του και μετέρχεται όλων των μέσων που θεωρεί πως μπορεί να πλήξουν τον αντίπαλό του. Τον οποίο παρεμπιπτόντως, όπως είπε, θεωρεί ανίκανο να διοικήσει και ένα χωριό ακόμα… Ούτε για κοινοτάρχη δεν θα τον έβαζε, όπως είπε χαρακτηριστικά. Αυτό πάντως, είναι μεγάλη αντίφαση αν όντως το πιστεύει, σε σχέση με τον πανικό που δεν κρύβει η συμπεριφορά του Περιφερειάρχη…

Γιατί ξανακατεβαίνει υποψήφιος στην Περιφέρεια; Εδώ η απάντηση είχε όντως φαντασία… «Η Ήπειρος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει «πειραματόζωο» στα χέρια αποτυχημένων «γυρολόγων» της πολιτικής, στα χέρια προσώπων με σκοτεινή διαδρομή (από τα υπόγεια πολιτικών γραφείων της Αθήνας, μέχρι και τον Παναμά), που δεν έχουν τα εχέγγυα να είναι υποψήφιοι, ούτε καν για την τελευταία κοινότητα της Ηπείρου» είπε επί λέξει.

Τον πρώην Δήμαρχο Πασσαρώνος Σάκη Βλέτσα κατήγγειλε χωρίς να τον κατονομάσει, πως κρύβεται πίσω από ανώνυμα blogs, τα οποία χτυπούν συστηματικά την Περιφέρεια και τον περιέγραψε ουσιαστικά ως τον ιθύνοντα νου που ενορχηστρώνει τον προεκλογικό αγώνα του Σπύρου Ριζόπουλου… και τον παρασύρει, αυτόν και τους υπόλοιπους… Άλλος αυτοδιοικητικός που να παραπέμπεται δεν υπάρχει μεταξύ των 10 και σίγουρα δεν εννοούσε τον Κώστα Παπασιώζο, γιατί ακολούθως μίλησε για τον πρώην βουλευτή Άρτας, αλλά όχι με άσχημα λόγια. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το έλεγε αυτό ο κ. Καχριμάνης για τον πρώην Δήμαρχο Πασσαρώνος… Το έκανε και τον περασμένο Μάη, ενώπιον κομματικού ακροατηρίου.

Ένας προεκλογικός αγώνας με χαρακτηριστικά πυρηνικού πολέμου έχει ξεκινήσει, όπως είναι σαφές. 

Show Buttons
Hide Buttons