Επιθετικοί τόνοι κατά της κυβέρνησης, με αίτημα το άνοιγμα της αγοράς

Επιθετικοί τόνοι κατά της κυβέρνησης, με αίτημα το άνοιγμα της αγοράς

Πολύ επιθετικός απέναντι στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη όσον αφορά τον χειρισμό της πανδημίας, εμφανίστηκε με δηλώσεις του την Δευτέρα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου.

Μετά την επιστολή του προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου, με την οποία ο εκπρόσωπος των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου ζήτησε από την κυβέρνηση τη λειτουργία με πιλοτικό τρόπο της τοπικής οικονομίας, μιας και τα κρούσματα στην Ήπειρο παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου εμπορικού Επιμελητηρίου της Ηπείρου προειδοποίησε για την επερχόμενη καταστροφή στην τοπική οικονομία, αν περάσουν και οι εκπτώσεις, χωρίς να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής.

«Το 2021 ξεκίνησε με τις μεγαλύτερες δυσκολίες που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς», σχολίασε ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο κ. Δημητρίου, και ζήτησε από την να αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά και να αρχίσει να ανοίγει την αγορά ανά Περιφέρεια που υγειονομικά εμφανίζεται καθαρή.

Εάν και στις εκπτώσεις δε λειτουργήσουν τα καταστήματα, οι οφειλές προς το Ελληνικό δημόσιο και τρίτους θα είναι αδύνατο να πληρωθούν, τόνισε ο κ. Δημητρίου και άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έναντι των επιχειρήσεων που δεν προχωρά σε κούρεμα των υποχρεώσεών τους, αρκείται στις επιστρεπτέες προκαταβολές που όπως είπε ο πρόεδρος, ο επιχειρηματικός κόσμος ουδέποτε ζήτησε γιατί δεν είναι στην κουλτούρα του η επιδοματική πολιτική.

«Υποφέρουμε σαν κοινωνία και σαν επαγγελματίες γιατί κανείς δεν βλέπει πως μπορούν να λυθούν τα προβλήματά μας» σημείωσε.

Ακολούθως, ο κ. Δημητρίου αμφισβήτησε ότι υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα στην περιοχή μας που να δικαιολογούν τα σκληρά και οριζόντια μέτρα και κατέληξε ζητώντας από τους ειδικούς να είναι ξεκάθαροι. Χαρακτήρισε «σενάρια» και «μύθους» όσα λέγονται για αύξηση κρουσμάτων και κάλεσε την πολιτεία «να αποδείξει ποιος μας κυβερνά: οι λοιμωξιολόγοι ή η κυβέρνηση;»…

Τα καταστήματα υποτίθεται πως μπαίνουν στην περίοδο των εκπτώσεων όπως προ καιρού, είχαν προετοιμαστεί για να κάνουν Χριστούγεννα. Ο κ. Δημητρίου επιτέθηκε στον Υπουργό Ανάπτυξης που τη μια στιγμή μιλά για το άνοιγμα του click away και την επόμενη στιγμή διαψεύδεται από την κυβέρνηση. Το click away στα καταστήματα που δε διέθεταν eshop απέφεραν μόνο το 10% του τζίρου τους, σημείωσε ο κ. Δημητρίου.

Show Buttons
Hide Buttons