Επικίνδυνη κατολίσθηση στην Καστρίτσα, έκλεισε για αρκετή ώρα την είσοδο του χωριού

Επικίνδυνη κατολίσθηση στην Καστρίτσα, έκλεισε για αρκετή ώρα την είσοδο του χωριού

Μια επικίνδυνη κατολίσθηση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στην κεντρική οδό εξόδου του χωριού της Καστρίτσας στην περιοχή Μύτικα. Επρόκειτο για την κατολίσθηση μιας μάζας συμπαγούς ύλης από χαλίκια, πέτρες και χώμα.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, καθώς και κλιμάκιο του Δήμου το οποίο κατέφθασε με αγροτικό αυτοκίνητο της Δημοτικής υπηρεσίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστρίτσας για πάνω από μιάμιση ώρα ο βράχος παρέμενε πεσμένος στο δρόμο χωρίς να σημειωθεί καμιά ενέργεια απομάκρυνσης από το Δήμο ο οποίος ενημέρωσε ότι δεν έχει διαθέσιμο μηχάνημα ή την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα με ίδια μέσα οι χωριανοί να απομακρύνουν τον όγκο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστρίτσας, όπως και η τοπική Κοινότητα Καστρίτσας έχουν ενημερώσει με επιστολές και αριθμό πρωτοκόλλων για το συγκεκριμένο θέμα της πτώσης των βράχων ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον κεντρικό δρόμο, τόσο την Περιφέρεια Ηπείρου και το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας της, όσο και τον ίδιο τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κο. Μωυσή Ελισάφ… χωρίς ποτέ και από τις δύο ανύπαρκτες αυτές υπηρεσίες να σημειωθεί καμία ενέργεια, ούτε φυσικά καμιά έστω και αρνητική απάντηση στα αιτήματα των επιστολών μας» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Σημειώνεται ότι η νυν δημοτική αρχή έχει συμπεριλάβει στις προεκλογικές δεσμεύσεις της μεταξύ άλλων ζητημάτων που αφορούν την Καστρίτσα και την λύση του θέματος που αφορά τα επικίνδυνα βράχια στην είσοδο του χωριού, χωρίς φυσικά έως σήμερα να πράξει την παραμικρή κίνηση για μια υποτυπώδη έστω λύση.

«Οπότε λόγω των ανύπαρκτων και αδιάφορων θεσμών της πολιτείας παρακαλούμε σαν πολιτιστική αρχή όλους τους διερχόμενους οδηγούς και περαστικούς τις ημέρες αυτές που έχει σφοδρή βροχόπτωση να προσέχουν υπερβολικά κατά τη διέλευση τους από το εν λόγω σημείο ή να επιλέγουν σαν οδό μετακίνησης τον εναλλακτικό δρόμο προς Δροσοχώρι».

Τις επόμενες δε ημέρες το Πολιτιστικό σωματείο της Καστρίτσας θα θέσει το θέμα της συνεχούς αδιαφορίας της πολιτείας στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Show Buttons
Hide Buttons