Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Όχι πανικός αλλά το πόδι στο γκάζι…

Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Όχι πανικός αλλά το πόδι στο γκάζι…

Πρωτίστως ώρα ευθύνης, ψυχραιμίας, και σωστής τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας, είναι σύμφωνα με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και τον πρόεδρό του Δημήτρη Δημητρίου, το διάστημα που περνά η χώρα μας και η ανθρωπότητα λόγω της επέλασης του κορωνοϊού.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων από την πρώτη στιγμή και πολύ νωρίς, απέστειλε στα αρμόδια υπουργεία τις προτάσεις του για την στήριξη του συνόλου της επιχειρηματικότητας. Υπογράμμισε ότι πάνω από όλα αυτές τις ώρες δεν είναι τίποτε άλλο από την ανθρώπινη ζωή, όλα τα υπόλοιπα έπονται. «Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν μπορεί να καλύπτουν τμήμα των προβλημάτων μας αλλά θα πρέπει να εξιδανικευτούν με βάση την εξέλιξη της κατάστασης και να ακολουθούν δυναμική κλίμακα» τονίζει ο κ. Δημητρίου.

Και συνεχίζει: «Η Επιχειρηματικότητα αντιλαμβανόμαστε ότι θα ακολουθήσει δύσκολα μονοπάτια και σε μερικές περιπτώσεις μοναχικά. Δεν επιθυμούμε την προτεραιότητα μας έναντι της δημόσιας υγείας αλλά τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει ήδη να ξεκινήσουν το σχέδιο της επόμενης ημέρας, άλλωστε από την παγκόσμια αυτή κρίση το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η σωστή πρόληψη είναι το κλειδί της επιβίωσης.

Οι αλλαγές στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα πιθανότατα και σε μεγάλο βαθμό δεν ήρθαν για να φύγουν αλλά να μείνουν, όχι μόνο σε εθνικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για όλους εμάς, για τον επιχειρηματικό κόσμο, ο χειρότερος εχθρός είναι ο πανικός αλλά μέσα από την απειλή σε υγεία και οικονομία θα πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα οικονομικό δημιουργικό σοκ. Δεν είναι ώρα για χειρόφρενα άλλα ώρα να πατήσουμε το γκάζι και να δούμε τις απειλές που δημιουργήθηκαν σε ευκαιρίες της επόμενης ημέρας».

Show Buttons
Hide Buttons