Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

Στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Du Lac θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2019, επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη. Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στην Εστία της Κοιλιοκάκης και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Γαστρεντερολογικής & Παιδιατρικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με τη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Η Εστία της Κοιλιοκάκης μέσα από τις δράσεις της, επιδιώκει να συμβάλλει ενεργά στην καλύτερη ενημέρωση για την κοιλιοκάκη. Αξιόλογοι ομιλητές από το χώρο της Γαστρεντερολογίας, Παιδιατρικής & Διατροφολογίας θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε θέματα που αφορούν στη διάγνωση, παρακολούθηση, θεραπεία αλλά και διατροφικές συμβουλές. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις άτυπες εκδηλώσεις της Κοιλιοκάκης στα παιδιά και στους ενήλικες και στα σημάδια που υποψιάζουν τον γιατρό της κάθε ειδικότητας. Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η ομιλία με θέμα την «μη Κοιλιοκακική» ευαισθήσια στην Γλουτένη, που απασχολεί όλο και περισσότερο γιατρούς και πάσχοντες.

Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη σημαντική ποικιλία προϊόντων, από την έκθεση εταιρειών που θα λειτουργεί στον ίδιο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της εκδήλωσης αλλά και να δοκιμάσουν εδέσματα που θα προσφερθούν από τον πλούσιο μπουφέ που θα παρατεθεί μετά το πέρας των ομιλιών.

Mεταξύ άλλων, στην εκδήλωση θα συζητηθούν θέματα όπως:

  • Τυπικές και άτυπες κλινικές εκδηλώσεις κοιλιοκάκης στα παιδιά & στους ενήλικες
  • Διάγνωση παρακολούθηση και θεραπεία κοιλιοκάκης στα παιδιά & στους ενήλικες
  • Μη «κοιλιοκακική» ευαισθησία στη γλουτένη
  • Ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών στη δίαιατα του κοιλιοκακικού ασθενή: «Επιπτώσεις και Αντιμετώπιση»
  • Ζώντας με τη Κοιλιοκάκη και ξεπερνώντας τα εμπόδια
  • Παρουσίαση της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Εστιάζω Gluten Free»

Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 14/4 και ώρα 09:30.

Η εγγραφή ορίζεται 5,00 ευρώ με δυνατότητα παρακολούθησης των ομιλιών, επίσκεψη στην έκθεση προϊόντων, συμμετοχή στο μπουφέ, παραλαβή βεβαίωσης παρακολούθησης. Για τους σπουδαστές & φοιτητές η συμμετοχή θα είναι Δωρεάν.

Show Buttons
Hide Buttons