«Επιχειρηματικά συμφέροντα παρακωλύουν το έργο επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού»

«Επιχειρηματικά συμφέροντα παρακωλύουν το έργο επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού»

Το καλωσόρισμα των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων της παράταξης της νέας δημοτικής αρχής, έγινε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, της πρώτης συνεδρίασης μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εκτός ημερήσιας διατάξεως, τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απασχόλησε το θέμα της προβληματικής λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΙ με το προχθεσινό περιστατικό της διαρροής λυμάτων σε αρδευτικό αύλακα κοντά στο εργοστάσιο της Κρύας.

Ενημέρωση για το πρόβλημα ζήτησαν οι Νίκος Γκόντας και Άρης Μπαρτζώκας και απαντώντας ο Δήμαρχος επανέλαβε κάποια από τα όσα ανέφερε η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ την Τετάρτη.

Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας ορισμένα τεχνικά ζητήματα δεν έχουν και δε μπορεί να έχουν πολιτικό αντίλογο ή αιτιολόγηση. Το σημαντικότερο ωστόσο εξ όσων είπε ο Δήμαρχος ήταν η καταγγελία του για επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν παρακωλυτικά στις διαδικασίες της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για το έργο επέκτασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της εγκατάστασης επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων.

Αναφέρθηκε στην προϊστορία του έργου και κατέληξε λέγοντας πως αν δε γίνει η επέκταση του βιολογικού, διαρροές θα υπάρχουν σε περιόδους υπερφόρτωσης του συστήματος, όσο και αν ο υπηρεσιακός μηχανισμός είναι σε συνεχή ετοιμότητα ώστε να περιορίζει τα προβλήματα στα ελάχιστα δυνατά.

«Οι θέσεις ευθύνης δεν είναι για περνάμε καλά. Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες που κανένας δε θέλει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση γιατί για ένα περιβαλλοντικό ζήτημα οδηγούνται κάποιοι άνθρωποι στο Δικαστήριο. Είναι αδύνατο να εγγυηθεί κανείς ότι η συγκεκριμένη μονάδα δεν θα έχει σε άλλη περίπτωση πιθανό ατύχημα, ας προσπαθήσουμε όλοι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός με τις δυνατότητες του καθενός και την αγωνία που έχει ο καθένας για τον τόπο μας» σημείωσε ο κ. Μπέγκας και προσδιόρισε πως από την επόμενη δημοτική αρχή θα υπογραφεί η σύμβαση του έργου καλώς εχόντων των πραγμάτων και μένει στην επόμενη δημοτική αρχή να αρχίσει και να τελειώσει το έργο.

Από τα ενδιαφέροντα της σημερινής συνεδρίασης ήταν και η ανακοίνωση για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης και το σχέδιο Σεισμοπλήκτων. Το δεύτερο είναι κοντά στο να γίνει Προεδρικό Διάταγμα, ενώ το σχέδιο ΠΔ Λίμνης έχει έλθει για μια τελευταία διαβούλευση, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Το θέμα των μη κομμένων χόρτων τέλος, έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Τσόλης για να πάρει την απάντηση του αντιδημάρχου οικονομικών πως η εργολαβία της κοπής των χόρτων θα ξεκινήσει άμεσα.

 

Show Buttons
Hide Buttons