Επιχορηγήσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μόνο από το κράτος… λέει ο Αλ. Καχριμάνης

Επιχορηγήσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μόνο από το κράτος… λέει ο Αλ. Καχριμάνης

Μια ελαφρά διαφορετική εκδοχή από εκείνη που περιγράφηκε στην απαντητική προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου επιστολή του Περιφερειάρχη για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ηπείρου που επλήγησαν από την πανδημία, με απευθείας χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια, όπως σχεδιάζει ήδη να κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσε σήμερα ο Αλ. Καχριμάνης.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε χωρίς να ερωτηθεί στο συγκεκριμένο θέμα, επαναλαμβάνοντας αυτά που ανέφερε και στην επιστολή του για τη μέχρι σήμερα ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω δράσεων του Επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας 2014-2020, καθώς και για την επιπλέον παραχώρηση 41 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Ηπείρου προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να ενισχυθούν επιχειρήσεις για το διάστημα μετά την καραντίνα. 

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ο κ. Καχριμάνης έδειξε να έχει σοβαρές ενστάσεις με τη φιλοσοφία της απευθείας χρηματοδότησης, καθώς θεωρεί πως δε μπορεί η Περιφέρεια να διαχειριστεί μια διαδικασία επιχορηγήσεων προς επιχειρήσεις, όπως προτίθεται να πράξει ο συνάδελφός του Απ. Τζιτζικώστας στην Κ. Μακεδονία, καθώς όπως είπε θα υπερισχύσει ο προσωπικός και ο ανθρώπινος παράγοντας…

Ο κ. Καχριμάνης θεωρεί πως η προκήρυξη πρέπει να γίνει κεντρικά μέσω του ΕΠΑΝΕΚ και τα χρήματα να δοθούν από την πολιτεία αναλογικά προς κάθε Περιφέρεια. «Είναι απαράδεκτο να μπούμε εμείς στη διαδικασία, αυτό είναι αρμοδιότητα μόνο του κράτους, και δεν είναι σωστό επειδή μια Περιφέρεια κάνει αυτή την κίνηση, η οποία είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί, γιατί πιστεύω ότι πρέπει να είναι απρόσωπη η Περιφέρεια αλλιώς θα είναι «δώσε και μένα μπάρμπα»… Δε συζητάω δε τα άλλα που ειπώθηκαν για μια τράπεζα από την Περιφέρεια, γιατί αυτά στερούνται σοβαρότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Show Buttons
Hide Buttons